Sluchatka do 70 eur
-
johny541
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: Sluchatka do 70 eur
Suhlasim s Ryanom, podla mna ide taktiez o vystupne zariadenie. Mal som jedne sluchatka a hrali priserne a ticho. Napojil som ich na moje philipsy a zvuk bol hned iny. O tom ake to je cez receiver a drevene reprobedne teraz ani nehovorim. Zvuk je cisty a bezproblemovy. Ale je nieco ine porovnavat drevene reproboxy a sluchatka na usi, takze to nemiesam. Ale suhlasim s tym co povedal Ryan. Ma niekto skusenosti s tymito scullcandy-ami co mi ponukol TomAss?
//autoeditácia príspevku (20 Jan 2010, 15:02)
Co je to impedancia sluchadiel? Je lepsie viac alebo menej ohmov?
//autoeditácia príspevku (20 Jan 2010, 15:02)
Co je to impedancia sluchadiel? Je lepsie viac alebo menej ohmov?
-
Makovnik
Medium Professional
Impedancia sluchadiel je ich odpor. Mensim dosiahnes na slabsom zosiku vacsiu hlasitost, pretoze ten zosik da vacsi vykon. Sluchadla na von maju zvycajne 16-32ohm, pretoze zosiky prenosnych zariadeni su slabe, maju okolo 8-15mW na kanal. Nizsie modely sluchadiel mavaju 16-80Ohm, vyssie modely zvycajne viac, pretoze sa predpoklada, ze sa pripoja k serioznemu zariadeniu, mavaju 40-500Ohm, sluchadlove predzosilnovace maju bezne 200mW az 2W. Vyssia impedancia je z dovodu stability zosikov, nizsieho skreslenia a i.
-
johny541
King
Cize tak realne na ipod sa mam obraciat po akej impedancii? Okolko je zhruba nizsia hlasitost pri takych 50ohmoch?
-
Makovnik
Medium Professional
Napr. 30Ohm proti 60Ohm je rozdiel o 3dB, co predstavuje 2nasobny prikon od zosika. 30Ohm oproti 100Ohm je 5,2dB=3,3nasobku prikonu atd...
Znacny rozdiel pre sluch predstavuje 10dB, 6dB je vcelku vyznamny rozdiel, ktory si clovek vsimne, 3dB je maly rozdiel, 1dB ledva pocujes, ak sa sustredis, dakto asi ani tak.
Znacny rozdiel pre sluch predstavuje 10dB, 6dB je vcelku vyznamny rozdiel, ktory si clovek vsimne, 3dB je maly rozdiel, 1dB ledva pocujes, ak sa sustredis, dakto asi ani tak.
-
johny541
King
Cize teoreticky tie skullcandy co mi tu navrhol TomAss s impedanciou 50Ohm by nemal byt az taky extra problem? Teda ked som to dobre pochopil bol by tam rozdiel pod 3 decibely?
skullcandy niesu sluchadla na pocuvanie hudbyjohny541 napísal:A tieto scullcandy co tu postol TomAss?
-
Ryan Giggs
VIP
Nemôžem nesuhlasiť s vyššie uvedenym.
Za to ja ano, presne tie Skullcandy som mal na usiach a ked som ich porovnaval na tom istom iPode s tou istou pesnickou s mojimi Sennheiser PX100, tak tam bol priepastny rozdiel. Ony sice pekne vyzeraju ale ten zvuk je neskutocne obycajny, ako nejake sluchatka znacky Tesco. Nekupuj.
-
johny541
King
Dakujem za upozornenia. Takze som sa dostal trochu asi do svojej povodnej ponuky a budem vyberat asi medzi tymi Kossmy. Ked ja nechcem kupovat nieco na slepo alebo lepsie povedane pri tejto teme na hlucho
Rad by som si aj nejake popocuval ale ked v tychto obchodoch co tu mame ohrnaju nosom len pohladat balenie a nie to ti este predviest aj zopar inych modelov. Ani ziadny taky audio obchod v KE nie je. Jedine electroworld kde su vystavene sennhreisery a daju sa aj vypocut. To je tak vsetko.
-
Ryan Giggs
VIP
Skus napisať do tohto obchodu, či si môžeš prisť nejake modely vypočuť. Su veľmi ustretovi, nemal by byť problem. A maš to na skok, kedže su na Furči. Aj cenovo je ten obchod jeden z najlacnejšich na nete.
http://sk.sluchatka.net/
http://sk.sluchatka.net/
-
johny541
King
Velmi pekne dakujem za tip. Zbehnem tam hned ako vyzdraviem. Zatial co som pozeral tak maju velmi zaujimavu akciu. Co hovorite na tieto Beyerdynamic DJX-1? Dizajnovo sa mi velmi pacia, pri takej cene snad budu mat aj dobry zvuk a ked je naozaj pravda co pisu ze tolko stali, tak to je velmi dobra akcia.
http://sk.sluchatka.net/100-beyerdynamic-djx-1---akcia/
http://sk.sluchatka.net/100-beyerdynamic-djx-1---akcia/
-
Ryan Giggs
VIP
Pravda to je, ale pozor na to, to su sluchadla pre DJ-ing a preto nemusia byť veľmi pohodlne. A Bayeri maju špecificky (aj keď veľmi dobry) zvuk, ktory nemusi sedieť každemu. A tiež odporučam, kym sa tam zastaviš napisať tam mail či je vôbec možne si tam nejake sluchadla vypočuť a dohodnuť sa. Nie je to totiž klasicky obchod, ale internetovy. Ja som tam ešte nenakupoval (aj keď planujem), tak neviem ako to u nich funguje. Ale zovšadiaľ čitam a počujem na ten obchod samu chvalu, tak predpokladam, že by nemal byť problem dohodnuť sa.
-
johny541
King
Pisal som si s predajcom, mozno to bol aj majitel, a napisal ze prevadzkuju len internetovy obchod, ziadnu predajnu nemaju. Taktiez som sa pytal ci by ich bolo mozne vyskusat a nemal problem s pripadnym osobnym stretnutim ked som z Kosic. Buduci tyzden idem pobehat mesto pretoze posledne dni len marodim v posteli. Napisem potom 
uvidis , bayery ti nebude sediet, su velmi specificke, o pohodlie by som sa nebal , urcite budu dobre drzat ale zvuku ...
-
satelitik11
Medium Professional
ak sa mozem pripojit do tejto temy ze by som podobnu temu este raz nepisal ....
Tak isto chcem sluchadla do 100 eur na domace puzivanie ... ide mi o kvalitu zvuku bude to napojene na receiver sony STR-DG520 vstup hudby PC alebo DVD player Pioneer .... pocuvam v poslednej dobe JAZZ , Blues hlavne cez sluchadla vecer na pohodovy vecer ... ale pocuvam vsetky zanre od disko az po metalovu hudbu ... ale skorej sa zamerat na tu prvu skupinu ... teraz mam Sennheiser HD201 a Koss sporta pro ... Sennheiser HD201 ... mi velmi sedia na jazz, blues no pri basoch maju dost problem inac maju celkom dobry rozsah a su dost rozoznatelne nastroje pri hudbe ale jednoducho nevytiahnu basy vobec, ... a tie sporta pro ... tie mi nesedia asi na nic
..jednoducho sa mi nepaci zvuk s nich ....
Takze mate nejake namety ?
Tak isto chcem sluchadla do 100 eur na domace puzivanie ... ide mi o kvalitu zvuku bude to napojene na receiver sony STR-DG520 vstup hudby PC alebo DVD player Pioneer .... pocuvam v poslednej dobe JAZZ , Blues hlavne cez sluchadla vecer na pohodovy vecer ... ale pocuvam vsetky zanre od disko az po metalovu hudbu ... ale skorej sa zamerat na tu prvu skupinu ... teraz mam Sennheiser HD201 a Koss sporta pro ... Sennheiser HD201 ... mi velmi sedia na jazz, blues no pri basoch maju dost problem inac maju celkom dobry rozsah a su dost rozoznatelne nastroje pri hudbe ale jednoducho nevytiahnu basy vobec, ... a tie sporta pro ... tie mi nesedia asi na nic
Takze mate nejake namety ?
Sennheiser HD 515 Tipujem, ze sa tu objavia aj dalsie navrhy, no tieto som pouzival par rokov a spokojnost - ako zvuk, tak ergonomia. Ak by si potreboval basy - pri vypnutom, alebo defaultnom EQ hraju plocho, ale po pripadnom upraveni, zahraju spolahlivo aj basy. Mozno nie az tak ako porty, ale daleko prirodzenejsie 
-
Ryan Giggs
VIP
Ak už tak Sennheiser HD 555. Zvuk je o krok pred HD 515. A navyše po určitej nenaročnej uprave budu hrať ako vyšši model HD 595. Za tu cenu (a po mode) ťažko zoženieš lepšie hrajuce sluchadla.
Mam doma ako HD515, tak HD595. Stojim si za tym, ze cenovy rozdiel, nezodpoveda narastu kvality prehravania zvuku. U HD595 je zvuk co cosi dynamickejsi - s istejsimi hlbokymi tonmi a malinko agresivnejsimi vyskami. V urcitych skladbach som mal dokonca pocit, ze ich HD515 zahrali lepsie nez HD595 (co zapricinilo posilnenie hlbokych tonov u HD595).
Za HD515 som sa prihovoril aj kvoli tomu, ze su citelne lahsie - a teda aj pohodlnejsie drzia na hlave. Vyssiu cenu u vyssich modelov pripisujem najma pouzitiu kvalitnejsich materialov, no su aj tazsie.
Ak sa smiem spytat - akou nenarocnou upravou sa da dosiahnut, aby HD555 hrali ako HD595?
BTW - oproti tomu, co mal doteraz, je ktorykolvek skok do HD5x5 rady velmi citelny, takze ak nema dlhsie odpocuvane 515 a neprejde na 555/595, tak rozdiel by v pociatkoch ledva vnimal.
Ale samozrejme, cim vyssie pojdes, tym lepsie kupis (len pomer cena/vykon pri narastajucej cene straca body) - zalezi len od tvojho rozpoctu. Ale tichepc.sk ma na tie HD555 ozaj slusne nizku cenu.
Za HD515 som sa prihovoril aj kvoli tomu, ze su citelne lahsie - a teda aj pohodlnejsie drzia na hlave. Vyssiu cenu u vyssich modelov pripisujem najma pouzitiu kvalitnejsich materialov, no su aj tazsie.
Ak sa smiem spytat - akou nenarocnou upravou sa da dosiahnut, aby HD555 hrali ako HD595?
BTW - oproti tomu, co mal doteraz, je ktorykolvek skok do HD5x5 rady velmi citelny, takze ak nema dlhsie odpocuvane 515 a neprejde na 555/595, tak rozdiel by v pociatkoch ledva vnimal.
Ale samozrejme, cim vyssie pojdes, tym lepsie kupis (len pomer cena/vykon pri narastajucej cene straca body) - zalezi len od tvojho rozpoctu. Ale tichepc.sk ma na tie HD555 ozaj slusne nizku cenu.
-
Ryan Giggs
VIP
HD 555 a 595 maju uplne rovnake meniče. Ten maly rozdiel v kvalite zvuku je spôsobeny kusom penovej folie, ktory je prilepeny z vnutornej strany mriežky (http://mikebeauchamp.com/dump/hd555/DSC_2437.JPG). Po jej odlepeni maju rovnaky, resp. nerozoznateľny zvuk od 595. Je to zvukovo v podstate rovnaky vyrobok, ktory sa predava ako 2 modely. Rozdiel v cene tvori akurat dodavany stojan a koženkovy poťah na hlavovom moste u 595. Jeden by neveril, ako taky kusok peny môže mať taky efekt na kvalitu zvuku. Viac o tom aj tu: http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?f= ... a5c57e1e71.
Prave preto si myslim, že sa oplati priplatiť za 555 (oproti 515).
Prave preto si myslim, že sa oplati priplatiť za 555 (oproti 515).
..nj len co zaruka.. Ale ked tak citam ten thread, tak je asi fakt lepsie ist do tych HD555 (v tej cene ako ich maju na tichepc), ale na modnutie sa vykaslat. Aspon pocas zaruky.