Smart zásuvka
-
nejakymarko
Addict
Smart zásuvka
Zdravím páni.
Nemáte prosím tip na smart zásuvku s diaľkovým ovládaním. Ide mi o jednoduché zapnutie / vypnutie cez diaľkový ovládač a o nejaké “pokročilejšie” (rozumej napr. časovač) ovládané cez appku.
Dik
Autoeditácia príspevku po 4 hod 42 min 36 sek:
Napr. Táto by fungovala ako taká samostatne bez nejakého Hubu? (Chápem že bez diaľkového)
https://www.alza.sk/aqara-smart-zasuvka-d5878403.htm
Nemáte prosím tip na smart zásuvku s diaľkovým ovládaním. Ide mi o jednoduché zapnutie / vypnutie cez diaľkový ovládač a o nejaké “pokročilejšie” (rozumej napr. časovač) ovládané cez appku.
Dik
Autoeditácia príspevku po 4 hod 42 min 36 sek:
Napr. Táto by fungovala ako taká samostatne bez nejakého Hubu? (Chápem že bez diaľkového)
https://www.alza.sk/aqara-smart-zasuvka-d5878403.htm
Re: Smart zásuvka
No ovladat bez hubu ju nevies nijak, nakolko je to zigbee. Pozri si nejaku shelly napr. - https://www.alza.sk/shelly-plus-plug-s- ... 19.htm?o=1
Ja mam iGET a spokojnost
Za seba poviem len tolko ze podla mna ide aj to, aku kontrolu umoznuje zasuvka. Vacsinou je to nejaka cloudova sluzba. Bez nej je ta zasuvka nepouzitelna. Cize preferujem zasuvky ktore (ak su wifi) maju nejake webove rozhranie a umoznuju lokalnu kontrolu. Pri zwave/zigbee ta lokalna kontrola nie je problem, ale iba s hubom (idealne nie hub od vyrobcu
) A drviva vacsina tychto iget/blitzwolf a neviem ake este su zasuvky postavene na esp8266/esp32 a pri troche zrucnosti tam nie je problem flashnut alternativny fw - ci uz esphome, tasmota ci ine. A tym padom umoznia lokalnu kontrolu.
-
starysomar
Hardcore addict
Smart zásuvku nemám no ak vypadne net na strane providera - LEDky neviem regulovať, klimatizáciu viem aspoň je diaľkovým ovládať - zapnúť, vypnúť.
ASi bude najlepšie hľadať také, čo nie sú závislé na serveri kdesi v...
Mame doma Tapo P110. Uz su viacmenej nevyuzite, ale mas k tomu appku, meranie spotreby, casovac atd.
-
nejakymarko
Addict
Pozeral som práve aj tie TAPO, páči sa mi, že ich je (vraj) jednoducho možné pripojiť k homekitu, tak ich asi skúsim zobrať na skúšku. Majú ich momentálne v alze za 20e
-
starysomar
Hardcore addict
Inde aj za 15. Zaujalo ma to, ďakujem za tip. Meriam klimatizáciu a PC (+TV, audio) klasickými - možno kúpim dve TAPO.
Nebude prave Tapo jedna z tych ktore sa bez cloudu nezaobidu?starysomar napísal: 03 dec 2023, 15:45 Smart zásuvku nemám no ak vypadne net na strane providera - LEDky neviem regulovať, klimatizáciu viem aspoň je diaľkovým ovládať - zapnúť, vypnúť.
-
starysomar
Hardcore addict
Asi nie. Z jednej recenzie:
"Zásuvka se dá ovládat pouze pokud je telefon na stejné WiFi, jako je ta zásuvka, to pak funguje správně. Ale jakmile se s telefonem vzdálím někam pryč, tak je konec. Aplikace se sice tváří, jako že tu zásuvku vypínám a zapínám, ale ve skutečnosti se nic neděje."
Podľa toho je naozaj ovládaná internou WiFi.
Ja síce môžem klímy (LED) ovládať hoci z dovolenky, no ak vypadne miestny net ani z obývačky.
"Zásuvka se dá ovládat pouze pokud je telefon na stejné WiFi, jako je ta zásuvka, to pak funguje správně. Ale jakmile se s telefonem vzdálím někam pryč, tak je konec. Aplikace se sice tváří, jako že tu zásuvku vypínám a zapínám, ale ve skutečnosti se nic neděje."
Podľa toho je naozaj ovládaná internou WiFi.
Ja síce môžem klímy (LED) ovládať hoci z dovolenky, no ak vypadne miestny net ani z obývačky.
pokial ma smart zariadenie wifi tak nemas zaruku ze to nieco niekam neposiela. mozes ich sietovo izolovat, nepustit na internet ale mozno prestanu fungovat potom.
ja som preto chcel ist do ineho protokolu, v mojom pripade zigbee ktore komunikuju iba s branou a tu som si kupil preverenu a viem ze internet k fungovaniu nepotrebuje.
ja som preto chcel ist do ineho protokolu, v mojom pripade zigbee ktore komunikuju iba s branou a tu som si kupil preverenu a viem ze internet k fungovaniu nepotrebuje.
Idu aj bez cloud uctu v pohode.
-
Michael123
Medium Expert
Mam skúsenosť s Tapo produktami a čo sa týka zásuviek, tak môžem len odporúčať. Ak potrebuješ aj monitoring spotreby energie (neviem nakoľko je presný), tak musíš pozerať po P110 alebo P110M (novší model). P100-kove zásuvky monitoring spotreby nemajú. Na ich používanie žiaden HUB nie je potrebný.
-
nejakymarko
Addict
Kúpil som P110 (ohlúpil som sa, chcel som kúpiť P110M - integrácia do HomeKit, ale čo už)
Ale som spokojný. Rýchla inštalácia, zatiaľ funguje spoľahlivo, zapinam ňou svetielka na vianočnom stromčeku, takže robí radosť
Ale som spokojný. Rýchla inštalácia, zatiaľ funguje spoľahlivo, zapinam ňou svetielka na vianočnom stromčeku, takže robí radosť