Smartphone vo vode
Smartphone vo vode
Čaute mám taky problem ,že my spadol mobil do vody uplne cely ponoreny.. Hned som ho vytiahol vybral baterku asi na 2-3minutky,poutieral cely.. potom zapol a normalne išiel.. Len Simku my nenačitalo.. Bol som na wifi asi polhodinu možno viac potom som vypol mobil vybral baterku a a znov dal SIMKU.. No jak so mho išiel zapnuť tak nič.. držim tlačitko a nezapne sa vobec.. aj ked dam na nabijačku tak nič.. Mam ho v zaruke ešte.. No je jeden problem väčší ,že tam v mobile mam take osobne udaje a to ma j.-.-.. Mám tam uložene hesla od IB,hesla kreditiek,emailu,fb a neviem čo ešte.. Čo by ste robili..? Bojim sa ho odnesť naspäť do predajne ,lebo tieto informacie možu byť zneužite.. čo mám robiť ? Neni nejaka možnosť ,že by sa dal nejako cely mobil vyresetovať ,že by všetko sa zmazalo.. alebo ja neviem není tam nejaky disk ktory sa mohol od vody zničiť.. bol by som radšej keby sa to už nenaačitalo..
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Smartphone vo vode
kedze ti spadol do vody zaruka ti pada 
Ked sa ti uz ani nezapne tak uz pravdepodobne odisla cela maticna doska a tazko z toho niekto nejake data vytiahne. Ako uz bolo spomenute, zaruka ti na telefon padla. Ak chces byt uisteny ze tie udaje nebudu zneuzite, mozes zobrat kladivo a postarat sa o telefon 
-
Arkaz
Addict
spravil si hlupost ze si ho zapinal. Mal si po vytiahnuti baterky dat mobil do ryze na 24h potom rozobrat a vycistit alebo uz rozobraty dat do ryze a mal by si aspon 50% sancu ze pojde. Takto uz mas smolu.
no jak my predavali tak my davali zaruku 2roky + ešte som si zaplatil taku poistku či čo to vlastne bolo.. 20 eur ,že ked my spadne a rozbije sa display alebo ked spadne do vody.. je nejaka možnosť ho rozobrať ? som vybral všetky šrubky a nič skušal som len tak jemne vypačiť ale nešlo..
myslis happycare od electroworldu?
no to nebolo s electroworldu ale z datartu.. ale tiež niečo podobne my tam rozpraval.. ,že ekd sa nebude dať opraviť ,že my vymenia.. ale čo robia potom stymi čo sa nedaju opraviť ? fakt a to zaujima nechcem ešte do problemov prisť koli tym udajom
-
drop
Medium Star
naco si ukladas take citlive veci do mobilu ? co by si robil keby ho stratis ? to uz si rovno napis pin na kreditku, na baterku pin od mobilu...
a ib si nedokazes zapametat a zmenit heslo na take, ktore nezabudnes ?? ak je fakt mrtvy a mas zaruku taku ako hovoris tzn., ze v pripade poskodenia vytopenim, mech. poskodenim ti daju novy kus tak naco vahas. Ked ten telefon, nejde a zistia aj v servise, ze nejde tak s tym nikto nic nebude robit. Alebo si myslis, ze sa budu hrat v servise na CSI a z pameti to vytiahnu a vybielia ti ucet ?? Poradim ti, zmen si heslo na fb, email, IB idealne na take, ktore nezabudnes a nebudes si ho musiet niekde zapisovat a ukladat, potom ho dones do predajne nech ti ho vymenia a hotovo. 
no to neže by som zabudal.. ale niekedy sa to mi mýli všetko.. Heslo od kreditky,IB,pinkod,fb,email, a tak som to mal šetko po ruke.. ale nie nebál som ,že by mi ho ukradli.. ale neviete jak dlho by to asi tak trvalo kym to daju do poriadku ? či by som nemohol sa ako pozerať nato jak to robia.. to by bolo asi najlepšie.. predsa ked vidím ,že už všade sa dostanu taky ludia...
ešte niekto nevedel by sa vyznať.. ja viem ,že dnes sa da zistiť už hocičo a ja len tak sa pytam.. keby sa my podarilo otvoriť mobil a nejako sa zbaviť stôp po vode ?
skušal som ho asi tak 5minut nahrievať fenom ale tolen tak zvonku kedže ho neviem otvoriť zatial..myslite ,že je to malo ešte ? či mám viacej aspon pol hodinu nahrievať ? nestane sa nič zo sučiastkami a ták ? Dakujem za rady.. som pozeral aj na google.. ale tam som našiel niečo take ,že do trúby ho dať piecť.. podľa mňa to je neaka pix....a
ešte niekto nevedel by sa vyznať.. ja viem ,že dnes sa da zistiť už hocičo a ja len tak sa pytam.. keby sa my podarilo otvoriť mobil a nejako sa zbaviť stôp po vode ?
skušal som ho asi tak 5minut nahrievať fenom ale tolen tak zvonku kedže ho neviem otvoriť zatial..myslite ,že je to malo ešte ? či mám viacej aspon pol hodinu nahrievať ? nestane sa nič zo sučiastkami a ták ? Dakujem za rady.. som pozeral aj na google.. ale tam som našiel niečo take ,že do trúby ho dať piecť.. podľa mňa to je neaka pix....a
ako uz bolo spomenute nemal si ho vobec zapinat
to ze si hned vybral baterku je sice pekne ale 3min je absolutne nic, ako keby si ju ani nevyberal
to ze si hned vybral baterku je sice pekne ale 3min je absolutne nic, ako keby si ju ani nevyberal
no ved toto ,že to moja chyba.. len som chcel vedieť ,že či sa neda neako to vytiahnuť..
stop po vode sa nezbavis, pruzky na detekovanie vody uz budu cervene, a stopy vody budu aj na suciastkach, a vobec na co to chces robit ked mas tu predlzenu zaruku? nevymyslaj a normalne im tam ten telefon odnes, hesla si zmen a hotovo
Ak to je Android tak mozes vymazat udaje cez https://www.google.com/android/devicemanager?hl=sk&u=0 (Ale po opraveni sa musi telefon pripojit na internet)
Opravit telefon sa da len vymenou celej dosky takze to nema zmysel
Na stranke datartu sa pise: V prípade odcudzenia výrobku,nerentabilné opravy či totálnej škode na výrobku je vyplatená aktuálna cenarovnakého alebo podobného výrobku na trhu.
http://www.datart.sk/sluzby/pojisteni_m ... robku.html
Opravit telefon sa da len vymenou celej dosky takze to nema zmysel
Na stranke datartu sa pise: V prípade odcudzenia výrobku,nerentabilné opravy či totálnej škode na výrobku je vyplatená aktuálna cenarovnakého alebo podobného výrobku na trhu.
http://www.datart.sk/sluzby/pojisteni_m ... robku.html
Walky dííky.. a Ďakujem aj ostatným ,že poradily.. Takže sa my ani neoplati vymazávať udaje, kedže na opravu menia matične.. Len som nevedel ja o tom tak Diky 
no pochybujem, ze ti ho vezmu ked si ho uz aj stihol rozoberat a pacit. ak si porusil tie "void" nalepky, tak ti ho podla mna uz nevezmu ale vyskusaj, zato nic nedas 
praveže sa my ho ani nepodarilo rozobrať.. tie šrubky čo bolo vidno som vyšruboval ale žiadne nálepky ani tu veľku nalepku pod baterkou som neodlepil.. a páčil som to len tak pravitkom.. takže žiadne škrabance niesu vidno..
-
hrban
Addict
hej a isto si použil správny šroubovák a hlavičky niesú zošúchané, neodborné rozoberanie je na prvý pohľad vidno servisákom, ak nie je debil... čo v mnoho prípadoch tak je, skontroluj hlavičky šroubov, ak nie sú zošúchané tak by nemuseli vidieť, že si ho rozoberal,
každopádne postup pri zatopenom telefóne je nasledovný
okamžite vytiahnúť baterku,
telefón poutierať a vyklepať vodu,
poťiaľto si to spravil správne ale potom nasleduje
hneď do servisu a nechať ho prastriekať nech kontakty nezačnú oxidovať (poprípade rozobrať a komplet vykúpať v kontaktspreji celú dosku)
zas nechať sušiť keď aj 2-3 dni a až potom môže baterka nas5 a skúsiť sa jeho funkčnosť
a ak funguje všetko správne, baterku vyhodiť a kúpiť novú, zatopené baterky zvyknú napuchnúť a čínske šmejdy robia aj boom pri nabíjaní ak bola baterka zatopená
ale aj tak by som telefón asi po takejto veci predal čo najrýchlejšie, je veľká šanca, že do pol roka odíde čosi i keď sa rýchlo jedná, nemalo by sa nič stať
každopádne postup pri zatopenom telefóne je nasledovný
okamžite vytiahnúť baterku,
telefón poutierať a vyklepať vodu,
poťiaľto si to spravil správne ale potom nasleduje
hneď do servisu a nechať ho prastriekať nech kontakty nezačnú oxidovať (poprípade rozobrať a komplet vykúpať v kontaktspreji celú dosku)
zas nechať sušiť keď aj 2-3 dni a až potom môže baterka nas5 a skúsiť sa jeho funkčnosť
a ak funguje všetko správne, baterku vyhodiť a kúpiť novú, zatopené baterky zvyknú napuchnúť a čínske šmejdy robia aj boom pri nabíjaní ak bola baterka zatopená
ale aj tak by som telefón asi po takejto veci predal čo najrýchlejšie, je veľká šanca, že do pol roka odíde čosi i keď sa rýchlo jedná, nemalo by sa nič stať
podla mna si tu niekto robi srandu..
vysusas 3 minuty
nahrievas fenom
skoro si ho dal do truby na pecenie
vsetky hesla v mobile a bojis sa zneuzitia
presunut do "Vtipy" ?
ak je to real, zmen si hesla (nikde rovnake) a mobil skus vratit, ale pochybujem ze ti ho zoberu.
Zmier sa s tym, ze si spravil tak vela chyb, ze musis za to zaplatit
vysusas 3 minuty
nahrievas fenom
skoro si ho dal do truby na pecenie
vsetky hesla v mobile a bojis sa zneuzitia
presunut do "Vtipy" ?
ak je to real, zmen si hesla (nikde rovnake) a mobil skus vratit, ale pochybujem ze ti ho zoberu.
Zmier sa s tym, ze si spravil tak vela chyb, ze musis za to zaplatit