SMC Barricade Wireless - internetový router (dotaz)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kapu
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

SMC Barricade Wireless - internetový router (dotaz)

Príspevok od používateľa kapu »

Zdravím,
tento router sice již mám, ale bez podpory WiFi (není wireless, má pouze 4xLAN 10/100) a chtěl bych si pořídit asi ten samý, ale s podporou WiFi, abych se s mým notebookem mohl pohybovat na zahradě (okolí 20-30 metrů od modemu) a být stále "online".

Chtěl bych se vás tedy zeptat, zda-li byste mi doporučili nějaký jinší modem (prosím v cenové relaci 800-1100Kč nejlépe), anebo mi schválili tento. Ptám se hlavně kvůli dosahu WiFi sítě. Vyzná se z vás někdo prosím v routerech a řekl by mi, jaký dosah by tento modem mohl mít? Jestli by to i těch 40 metrů utáhlo přes 3 nebo 4 zdi baráku? Popřípadě doporučit mi prosím nějaký jinší, který by toto utáhl.

Hlavně aby měl ty 4xLAN 10/100 vstupy a ADSL2+, jelikož v něm budou stále připojeny 4 vzdálenější počítače.

Děkuji mnohokrát a doufám, že se mi dostane rady :)

EDIT: Tak jsem po dalších 5 minutách hledání našel možná i lepší modem a to s označením TOP produkt 2008, takže by se mu mohlo dát i věřit jak to tak vypadá: http://www.mironet.cz/dlink-di524--wifi ... n+dp74872/

Každopádně stále platí mé dotazy a to hlavně ohledně těch 40 metrů přes pár zdí, myslíte si že to jeden z těchto routerů zvládně, anebo byste mi tedy doporučili nějaký lepší? Jde mi o připojení notebooku a Nokie N97 uvnitř i v okolí našeho domu.
Napísať odpoveď