Sme dvaja s rovnakým IP?
Sme dvaja s rovnakým IP?
PC mi vypísal že: Adresa IP koliduje s iným systémom v sieti? Čo to presne znamená? Ako k tomu mohlo dôjsť a ako to môžem napraviť?
T-Com
Internet mám od T-Comu (DSL) s modemom Vigor 2700, ku ktorému sú pripojené 2 stolné PC a cez Wi-Fi aj notebook. To upozornenie, že koliduje IP sa objavilo zatiaľ asi 4x, nebral som to najprv v úvahu pretože to vždy zmizlo a PC išli bez problémov, ale teraz ma to začalo skoro znepokojovať. Veď IP adresa by mala byť jedinečná, či nie?
Keďže máš pripojený na jeden "modem" tri počítače, tak to budeš mať router. No a v prípade, že Ti koliduje IP adresa, potom bude problém niekde u teba v nastavení niektorého z tých troch PC. Najskôr budeš mať na routeri nastavené dynamické prideľovanie adries, takže problém sa môže objaviť, ak zapneš PC na ktorom je nastavená IP napevno a tá už sa v sieti používa.
Nepíšeš, či na niektorom PC prestane ísť po hláške internet, ak áno, potom oprav nastavenie IP adries.
Ak neprestane ísť, potom asi router pridelí dotyčnému PC novú adresu sám.
Nepíšeš, či na niektorom PC prestane ísť po hláške internet, ak áno, potom oprav nastavenie IP adries.
Ak neprestane ísť, potom asi router pridelí dotyčnému PC novú adresu sám.
to co si popisal by malo stacit, je mozne ze samotny router ma nejak nastavene limity ktore IP povoli a skype a ostatne veci sa predrali filtrom
s PC ktore normalne funguje vlez na stranku, ta stranka bude IP routera, teda ak to je Vigor, ale oni su podobne
win+r / cmd
tam si das
to co je pre teba ako vychodzia brana je adresa routera, este to po tebe vypita helso, to si bud pametas alebo najdes v papieroch od providera, tam nastavis automaticke pridelovania MAC adresy a vsetko co chces a na masinach uz len nastavis ziskat ip adresu automaticky
snad to pomoze
s PC ktore normalne funguje vlez na stranku, ta stranka bude IP routera, teda ak to je Vigor, ale oni su podobne
win+r / cmd
tam si das
Kód: Vybrať všetko
ipconfig -allsnad to pomoze