Software na projektovanie - pozemné staviteľstvo

Informácie o software, ankety...
OneTouch
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Software na projektovanie - pozemné staviteľstvo

Príspevok od používateľa OneTouch »

Zdravím,
momentálne pôjdem do druhého ročníka na stavebnej fakulte v ZA, odbor pozemné staviteľstvo. Keďže som z gympľa, tak nemám ani poriadne tušenie, aké programy by sa mi najviac mohli hodiť na projektovanie a tak. Síce som našiel v učebných plánoch, že budeme mať Autocad, ale podľa mňa je to málo. Čo také by ste mi ešte odporúčali? Chcem sa už začať trošku venovať tým programom, aby som nebol úplná lama v tom :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Software na projektovanie - pozemné staviteľstvo

Príspevok od používateľa test »

To ti maju poradit v skole. AutoCad a jeho mnohe nadstavby, Microstation a jeho nadstavby, Cadkon, ArchiCad a dalsie. Aj tak si myslim, ze s AutoCadom alebo Microstationom a ich dalsimi nadstavbami vystacis.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

súhlasím s predošlím príspevkom, snáď ešte dodám Nemetschek Allplan s ktorým som 3 roky robil na stavebnej priemyslovke.
Inak Allplan, AutoCad aj ArchiCad majú možnosť stiahnuť si program na študentskú licenciu (Allplan na 5 rokov s obnovením každý rok a AutoCad na 3 roky sa mi zdá,), čiže si nebudeš musieť robiť starosti s crackmi a podobnými vecami. S ostatnými softami som sa nestretol, zatiaľ :)
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

v škole im je všeobecne jedno, v čom študent rysuje. podstatný je výstup.
"všade" sa používa autocad. aspoň v našich končinách. ako som už písal v inej téme, pre stavbárov nie je úplne dokonalý, na 2D je ale plne postačujúci
Alternatívne by som skúšal Revit, počul som naň dobré ohlasy a podporuje dwg na super úrovni, nakoľko ho Revit vyrába Autodesk
Archicad používa pár kamarátov. Hned sa rysuje do 3D. čo môže byť plus - hned si dokážeš vygenerovať pohľady, rezy. Pre výkres jedného zadania do školy táto výhoda odpadá. Osobne mi v Archicade chýba nitkový kríž - ten veľký kurzor cez celú obrazovku. možno sa dá zapnúť.
Nemetchek Allplan - osobne odporúčam, nakoľko ho používam už cez 5 rokov. Možno si treba zvyknúť na prácu s programom. ale v konečnom dôsledku je to stále to isté. Má fajn náväznosť na Sciu (statické výpočty) a 3D soft Cinema4D na dokončenie modelu a rendering.

Toto sú len moje poznatky, niekto môže mať iný názor
Napísať odpoveď