Softwarové kontroly
-
lekoklatik
VIP
Ja kcem k tomu všetkému povedať len to a začnem tvojím príspevkom. Jediný kto tu je úbohý sme my, "piráti".turtlak69 napísal:ked napisem, ze som masovy vrah, neznamena to, ze nim aj somako dokaz nepostacujuce. navyse nemusim otvorit nejakej pofidernej firme, ktora ani nie je u nas registrovana. nechcem tym nikoho ovplyvnovat, aby pouzival nelegalny software, chcem poukazat na ubohe zastrasovanie zo strany BSA bez akychkolvek podkladov. cele je to fraska a dobry biznis. nazere sa z toho BSA (nejake peniaze im idu urcite), stat (dane), firma ktora udala inu firmu (mozu investovat viac penazi, kedze konkurencia musi cvaknut pokutu). patenty, autorske prava, dusevne vlastnictvo... fajn biznis
Oni sa len snažiať zo všetkého vytrieskať ich peniaze. Ktoré my kradneme. Takže si prosím slovo úbohé na ich stranu odpustite.
No ale to vycislovanie skod je dost scestne, pretoze oni to beru tak, ze kazdy stiahnuty film, mp3ka alebo hra sa hned rovna jednemu predanemu kusu, co tak vsak vobec nie je. Preto su potom aj tie pokuty velmi vysoke, kedze od pirata chcu plnu nahradu skodu (tusim ked zatkli toho, co dal na net simpsonovcov, tak mu pred nosom mavali poctom stiahnuti*cena vstupenky).lekoklatik napísal:Ja kcem k tomu všetkému povedať len to a začnem tvojím príspevkom. Jediný kto tu je úbohý sme my, "piráti".
Oni sa len snažiať zo všetkého vytrieskať ich peniaze. Ktoré my kradneme. Takže si prosím slovo úbohé na ich stranu odpustite.
Vydavatelstva hudby su proste zufale, ale je to ich vina, ked stale drzia ceny cd na takej vysokej urovni.
Mojim jedinym stastim je, ze som sa teraz preorientoval na trance sety a tie sa daju volne stiahnut, no ak by nejaka moja oblubena skupina vydala album, tak by som si ho urcite najprv stiahol a keby sa mi pacil, tak by som si ho aj kupil (spravil som to tak pri skupinach Horkyze slize a No Gravity). Novy album NG ma nezaujal, tak som sa na neho vykaslal a uz ho ani nepocuvam, cize by som vydavatelstvu prispieval zbytocne. Na disku ani nemam ziadnu databazu stoviek albumov, ktore by som nestihol vypocut ani do konca zivota, tak snad po mne nepojdu
-
webmasterr
Medium Professional
Oni idu iba po ludoch, ktori tie materialy zdielali v p2p sietach alebo uploadovali na nejake servery a umoznili tak ich stiahnutie. Aj stahovanie hocicoho je dovolene, zakonom je postihovane iba sirenie.Lub0$ napísal:A nemoze si podla zakona kazdy kto si kupi original CD/DVD alebo hru na nekomercne ucely, urobit jednu kopiu, pre pripad, ze sa ti to povodne, originalne medium poskodi?
Ked hej, tak neda sa nejak vyhovarat nato, ze originalky boli poskodene tak som si porobil kopie?
-
lekoklatik
VIP
podla mňa ako už niekto spomenul nemozu mat povolenie len take cize musia mat adresu a byt, nemozu prist len tak s hcijakym povolenim..
A keby aj prisli so spravnym povolenim tak im otvoir nemusim staci pozriet cez kukatko a ked vidim nejakych ktory tak vypadaju neotvorim..alebo nemam doma ocina nikoho..
A keby aj prisli so spravnym povolenim tak im otvoir nemusim staci pozriet cez kukatko a ked vidim nejakych ktory tak vypadaju neotvorim..alebo nemam doma ocina nikoho..
Mne je jedno po kom idu, ale........zopar mesiacov dozadu Virgin Media dostali povolenie sledovat kazde STAHOVANIE hudby......no a nasledne daju echo ludom, ktory sa postaraju o zvysok....GothaR napísal:Oni idu iba po ludoch, ktori tie materialy zdielali v p2p sietach alebo uploadovali na nejake servery a umoznili tak ich stiahnutie. Aj stahovanie hocicoho je dovolene, zakonom je postihovane iba sirenie.
Viem, ale zda sa mi, ze vtedy to este nemali. Riesit to budem, az ked budu vydavat nieco novelekoklatik napísal:GothaR: Ale zabúdaš na jednu vec čo sa týka "vypočuť si pár vecí aby som sa uistil že album stojí za zakúpenie".ze každý z dotyčných ponúka svoje krátke záznamy z albumu, songov. A na základe tých sa máš rozhodnúť či si to kúpiť alebo nie. Vieš čo mám na mysli?
Lub0$: tak zrejme je v UK iny zakon, v Cesku je to proste tak, ze kym nic neodosles, tak sa tebou ani nezaoberaju.
-
lekoklatik
VIP
Dalsi mudrlant, ty si myslis, ze ti policajti, ktori sa zaoberaju pocitacovou kriminalitou su ti isti, ktori sedia u vas na obvodnom oddeleni?Vlado6230 napísal:a tak aj tak kim vyndu po schodoch sice neviem ci by presli cez psatak HDD bude uz dalekoooooo:)
ja som myslel ze to dako cez internet zistia alebo co.
Navyse oni ti nebudu dole zvonit a pytat sa ta, ci im otvoris