Sony Vaio SR59VG

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Withy
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Sony Vaio SR59VG

Príspevok od používateľa Withy »

Chcel by som poprosit, aky mate nazor na kupu notebooku Sony Vaio SR59VG. Mam k dispozicii 1500 eur a za tuto cenu chcem kupit poriadny notebook, na ktorom istu dobu budu slapat sucasne hry (nepotrpim si na high-res :) , ale tesim sa na Mafiu 2, tak to by mohlo byt smerodajne) a ktory nebude vazit viac ako 2 kg.

Tot info k tomuto modelu:
- Procesor Intel® Core™2 Duo P8700, 2, 53 GHz, 3MB Cache, 1066 MHz FSb
- 4 GB DDR2 SDRAM (2x 2 GB)
- pevný disk 500 GB SATA, 5400 rpm
- vestavěná optická mechanika DVD+-RW/ +-R DL/ RAM
- Displej 13, 3 LCD X-black s technologií LED, 1280x800, WXGA
- Grafická karta ATI Mobility™ Radeon® HD 4570, Celková dostupná grafická paměť přibl. 2290 MB* s vyhrazenou video pamětí GDDR3 512 MB
- IEEE1394, docking station konektor, čtečka karet, RJ11, RJ45, 2x USB, VGA, HDMI, Express card slot
- 10BASE-T/ 100BASE-TX, 802.11 a/ b/ g/ Draft n, Bluetooth 2, 1 + EDR
- Vestavěná digitální kamera Motion Eye
- životnost baterie až 330 min
- Váha s dodanou baterií a jednotkou 1, 99 (kg)

Je tento vyber vhodny? :)

(ine alternativy som pocul aj o Samsungoch, ale neviem ako su na tom oni s notebookmi)
Sapo
Addict
Addict

Re: Sony Vaio SR59VG

Príspevok od používateľa Sapo »

Ten notebook je celkom dobry, ale najvacsia slabina je grafika. Na tom len velmi tazko rozbehas Mafiu 2. Dnesne hry to uz ledva stiha (novisa hra na High detailoch nehrozi) a nie ze este mafiu :)
Tu mas testy tej grafiky http://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mo ... 885.0.html
Nerozmyslal si o alternative NB+PC. Kupis si nejaky maly book a dobru hernu zostavu. Myslim ze by to bolo lepsie reisenie ako "notebook na hry". Za 500€ kupis slusny book a za zvysnych 1000€ poskladas nadupanu hernu zostavu. Porozmyslaj
Withy
Amateur
Amateur

No, ide mi to z firemnych penazi, kde mam plan kupit notebook, takze velmi nad "prerozdelovanim" penazi uvazovat nemôzem ... aj ked pôvodny plan bol, ze +dalsich 1400 na nadupany desktop ... ale danove trosku priskrtilo rozpocet ... takze to, ze je to na hry je len bokovka ... hlavne ide o prenosnost a vahu. Ale mal som taku malu dusicku, ze na nom rozbeham aj Mafiu 2 :( ... no skoda ... dufam, ze aspon Sims 3 mi pojde :D
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

hm nielenze je ta grafika slaba ale aj ten displej je nanic pri 13.3" displeji by som si nevedel predstavit hrat hru ako je Mafia 2.. preco musi mat ten book do 2kg?.. ak chces book na hry a aby ti tam sli hry aj o par rokov (najnovsie) tak jednoznacne:
http://www.asus-shop.sk/katalog/asus-po ... g-w-b-7u-2
alebo
http://www.alza.sk/toshiba-qosmio-x300-15g-d120006.htm

su to booky ktore maju skoro najlepsiu grafiku aka sa do bookov dava a teda ze si tam nezahras hru ako Mafia 2 by si sa urcite nemusel bat aj ked este nik nevie presne poziadavky na tu hru.. za tie peniaze nic vykonnejsie asi nekupis.. viem ze maju okolo 4KG ale vykonovo s tym sony su nezrovnatelne kedze na tom sony rozbehas maximalne GTA IV na low.. ja keby mam tie peniaze riesil by som to urcite ako ti radil Sapo teda stolove + nb.. ale kedze sa to u teba tak neda a ma to byt len nb tak s tymto rozpoctom by som nevahal ani sekundu a bral ten asus alebo toshibu..
Withy
Amateur
Amateur

No tie dva kusy, co si tu poslal vyzeraju paradne ... su to fakt nadupane stroje ... ale ta vaha ... 4 kg ... totiz som stale na cestach a velmi casto prenasam comp ... 2 kg +/- mi na pleci urobia dost :( ... uz teraz mam pomaly skoliozu zo sucasneho Acer Aspire 5315 ( :psssst: ) ... takze zmena je ziaduca :) ... len ten smer ... lebo toto su uz vyslovene masiny na hry ... velky displej, silny kaliber, velka vaha. Vaio je zase maly displej, stredne silna vybava, musia vaha. Ci neexistuje nejaky kompromis. :)

Este som nasiel Sony Vaio s oznacenim F11Z1E/BI. Sice uz su to 3,2 kg a 16 palcovy monitor ... ale tak ma zaujima vas nazor, ci stoji takato obeta z mojej strany za ten vykon (nie som Vaio-fyl :) ... ale jaksi nemam chut kupovat znacku typu Lenovo alebo Asus ... a s HP mam strasne zle skusenosti :nono: )
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

osobne som za väčšie uhlopriečky aj za cenu vyššej hmotnosti. a ked už je vyššia hmotnosť, tak nekupovať tašku na pleco, ale normálny batoh. imho pohodlnejšie, praktické - voľné ruky :) sám to tak mmntálne riešim
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ak nechces kupovat asus alebo lonovo tak by som bral tu Toshibu.. je pravda ze sony je znacka aj kvalita ale vykonovo sa asi ziadne nevyrovna tej toshibe aspom v tejto cenovej hladine urcite nie... ja si myslim ze sa ti oplati obetovat tu hmotnost preten vykon.. ak si zoberes to sony tak sice je lahke ale ma maly displej a nieje vykonovo tak dobre ako toshiba.. kde si pri tej toshibe sa da povedat o pomere cena/vykon kedze ti ponuka ovela vecsi vykon ako to sony.. a este co sa tyka tej hmotnosti riesil by som to tak isto ako ti poradil Curuj teda tasku by som vymenil za batoh a mas to bez problemov..
Withy
Amateur
Amateur

Ten batoh je sice fajn napad ... len jaksi si to neviem predstavit ist v obleku a s batohom na chrbte :) ... predsa ta brasna cez plece ma uz trosku viac akceptovatelny smrnc :) ... ta Toshiba ma tiez nejako neoslovila velmi :smt017 ... nie vykonom, lebo ten je nepochybne paradny ... ale aj vonkajsok mi jaksi nereze ... stale by som sa este vratil k Sony-cku ... ten druhy typ co som nasiel ... aky je vas nazor na neho ? :)

"Notebook SONY VAIO VPCF11Z1E/BI

- Výkonný nástroj pro úpravy v kvalitě HD s 4jádrovým procesorem, jednotkou Blu-ray Disc™ a Full HD

- Displej VAIO Full HD s přehrávačem Blu-ray pro intenzivní zábavu ve vysokém rozlišení
- Vynikající výkon a efektivní multimediální tvorba s nejnovějšími procesory Intel® Core™
- Šetří energii díky světelnému snímači pro nastavení jasu obrazovky a tlačítku vypnutí displeje
- Vychutnejte si hudbu a filmy s prostorovým zvukem jako v kině díky technologii Dolby® Home Theater verze 3

- Originální Windows® 7 Home Premium (64bitový)
- Procesor Intel® Core™ i7-720M s technologií Intel® Turbo Boost, 1,6 GHz (TB 2,8), 6MB L2 Cache
- 8GB DDR3 SDRAM (max. 8 GB)
- pevný disk 500 GB SATA, 5400 rpm
- Zapisovací jednotka Blu-ray Disc™: BD-R/-RE/-ROM/ DVD+-RW/+-R DL/RAM
- 16,4" diplej, 1920 × 1080, 16:9
- grafická karta NVIDIA® GeForce with CUDA® GT 330M GPU, GDDR3 1 GB
- 2x USB, 1x IEEE1394, VGA, HDMI, konektor pro sluchátka, konektor pro mikrofon, SPDIF, EXpress card (34mm)
- 802.11 a/b/g/n, 10BASE-T/100BASE-TX/1000BASE-T, Standard Bluetooth® verze 2.1 + EDR
- Vestavěné stereofonní reproduktory , Vestavěná digitální kamera Motion Eye
- standardní klávesnice s numerickými klávesami
- Váha s dodanou baterií a jednotkou 3,1kg, výdrž na baterii 3,5 hod"
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

2 USBčka? si robia prdel? inač by som mu nemal čo vytknúť
ešte k tomu batohu. pár krát som bol v obleku aj s batohom na chrbte a pohoda :) a máti mi vravela, že tak bežne chodieva u nich v robote niekto. neni o čom, ide o zdravie. ked bude batoh pekný čierny, neni problém :)
Withy
Amateur
Amateur

No tie 2 USB aj mna velmi prekvapili ... lebo ked tak rozmyslam ... jedno "zapratam" s BT stickom na mysku (ak sa to neda poriesit cez interny BT) ... a dalsi potrebujem na tlaciaren, prip. externy HDD co mam 1 TB a na nom vsetko ulozene a ak sa raz rozhodnem kupit digi TV cez USB do notasa a pod. ... no neva, to uz by som prehltol. Ale s touto zostavou uz by to zvladlo aj narocne operacie s grafikou a + nejake tie novsie hry ( Mafia 2 :smt024 ) ?

Ten prenos uz asi nejako poriesim :) .
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

no hej toto sony je o nieco lepsie ako to hore.. s tych USB by som si vedu nerobil dnes nieje problem kupit jeden 5 portovy USB hub a je problem vyrieseny.. ci na tom sony rozbehas Mafiu 2 je otazne kedze presne poziadavky natu hru nevie este nik.. ale ja myslim ze je tam sanca ze to pojde aj ked na low ale zahral by si si to.. takze ak nie ten asus alebo tu toshibu tak jednoznacne som za toto sony..
Withy
Amateur
Amateur

Hehh ... tiez pravda, ze tie poziadavky este nik nevie ... len uz som tak zblbnuty z toho, ze sa na tu gamesku velmi tesim, ze prispôsobujem tomu aj kupu pracovneho notebooku :smt059 ... to uz je co povedat :D ... no tak tento som dal na 1.miesto pri vybere notasov ... ten prvy (SR59VG) som posunul az na 4. miesto a medzi to som este supol 2 lacnejsie kusky, tak sa este prosim skuste k tomu vyjadrit:

2. miesto: Sony VAIO F11M1E/H
3. miesto: Acer Aspire 5740G-436G64MN LX.PMB02.251

Ako by ste ohodnotili tieto kusky (graficke som si uz preveril na notebookchceck.net, tak nie su na tom az tak zle ako 4. miesto, len ako budu fungovat ako celok)? :) ... vdaka :)
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Withy - dnes už existujú bezdrôtové myšky, ku ktorým nie je žiadny prijímač - proste stačí mať zapnutý bluetooth.

K tomu aceru - ja osobne ten značke nejako neverím a určite by som skôr uprednostnil asusa.
Withy
Amateur
Amateur

No tak si ma Michaelo 105 uistil k tomu, ze to bude fungovat aj bez prijmaca :) ... myslel som si to, ale nemam to odskusane, kedze na sucasnom notasi nemam ani vstavany BT :( .

No a v teraz pouzivam Acer Aspire 5315 a nie zeby som bol nejako nadmieru spokojny, ale zase nemôzem povedat, ze je to nejako kazive. Len strasne pomale :( a dost nekompatibilne s mojimi poziadavkami na PC 8) . Mne naopak Asus-y nejako nie su sympaticke. Este stale sa viac asi budem orientovat na tie Sony-cka :) . Ten Acer mam len v zalohe, ze ak by ... ale to radsej nie :) .
Napísať odpoveď