Spanok teraz v lete

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Muffi »

Ja som na tom podobne. Tieto horúčavy mi plašia spánok. Nespím v mojej izbe, lebo mám okno smerom na východ a ráno o 8 je to pohroma. ľahnem si do izby s oknom na západ, urobím prievan, zhodím oblečenie, ľahnem a čítam niečo nudné. Nakoniec vždy zaspím. :)
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

Sieťka na okne,otvorené okno do korán..plus spím nahý :D
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

Muffi hh ja to mam rovnako az nato ze mam okno rovno na tej strane jak je vychod slnka a od 8 30 mi to svieti rovno do postele . to mam prirodny budicek :lol: 8)
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

Teraz v lete sa mi spí dosť ťažko. V noci nedokážem zaspať, a cez deň si naopak často chodievam takto odpočinúť. Riešiť som sa to ešte nepokúšal... asi bude treba dačo spraviť.
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

ja mam okno orientovane na zapad takze mi od obeda az do vecera svieti slnko do izby, navyse mam izbu na poschodi, a spim na poschodovej posteli hore, cely den mam zatiahnutu roletu nechavam asi 20-30cm medzeru a mam otvorene dvere na izbe aby bol prievan, v noci spavam pri otvorenom okne, iba v trenkach a perinu mam na kraji postele, spavat chodim medzi 1-3hodinou nocnou a vecer od 8mej do 10tej som bud na prechadzke so psom alebo bicyklujem, pri zaspavani si pustim hudbu a zatial problem zo zaspanim som nemal velakrat sa budim rano okolo piatej ze ma skrtia sluchatka na krku :D
- eXo -
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa - eXo - »

Ja mam po vacsinu dni dost prave ale aj tak som mal problem zaspat kedze izbu mam v dome na njavyssom poschodi vedla podkrovia .... riesim to asi tak ze tam mam non stop otvorene obidve okna dvere a aj dvere ktore vedu vedla na poval. Nechodim spavat skor ako o 01 00 aj ked musim rano vstavat ... radsej este daco robim unavim sa a potom sa uz zaspat da.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Tak ja problem so spankom nastastie nemam :) Denne spim tak okolo 7 hodin, rano o 6tej do robotky - brigada, cez den sa nachodim az az (robim postara), potom prijemna sprcha a vecer este za priatelkou :wink: A o 10-11tej sup do postele :) Spim normalne v triku a sortkach a nie je mi horuco 8) PS: obcas sa rano zobudim na nedostatok kyslika v miestnosti, poriadne vyvetram a pohoda :lol:
NTFS
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa NTFS »

ja kvoli tomu tiez nemozem spat, asi to dnes budem riesit spanim na terase :D pokial bude take pocasie ako aj pominule dni.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

spal by som na terase ale bojim sa ze ma dostipu komare...no ale tuto noc som mal otvorene okno a rano sa zobudim o pol piatej na to ze som sa tym teplom uz dusil...asi som mal spravit prievan...aj ventilator mam ale to sa zas bojim ze ked ho necham pusteny celu noc ze sa prehreje alebo sa nieco stane...
jozi3
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jozi3 »

Presne tak, treba sa vyčerpať, to je asi najúčinnejšia rada a neprikrývať sa, spať len v trenkách, ventilátor (aj keď mne to moc nepomohlo)...atď, väčšinou to tu už bolo povedané. Ja už som sa chystal túto noc že pôjdem spať buď pod altánok, alebo do pivnice :D tam je vždy perfektný vzduch. Ale tuším sa nič takého konať dnes nebude, pretože sa rozpršalo a rozdiel teplôt oproti včerajšku je vyše 20 stupňov...

A trochu pomáha aj to, keď máte zaizolovaný dom/panelák, pretože nepustí dnu toľko horúčavy z vonka, v zime to má samozrejme opačný efekt:)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

nemam problem so zaspavanim (metoda vychladenych piv pomaha), ale skor naopak. uz o pol 6 som hore, lebo aj nepriek zatiahnutym zaluziam mam v izbe svetlo ako na poludnie. mozno spat v izbe smerom na zapad nemam :(
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Ja tento problém nemám, keďže chodím spávať až okolo piatej a to som už dosť unavený. Postačuje mi aj otvorené okno, inak keď si chcete nechať cez noc zapnutý ventilátor, tak použite nejaký časovač do zásuvky, ktorý bude do ventilátora dodávať energiu povedzme 2-3 hodinky a potom sa vypne. :wink:
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ked som bol mensi namocil som si jednu platenu vreckovku a tu som si pokladal na celo, aby som sa schladil :D .. pomohlo
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adox »

pred spaním si daj studenú sprchu :D síce neviem ako dlho bdueš chladný ale no skúsiť môžeš :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ak nemáš možnosť zabezpečiť si klimatizáciu, tak Ti odporúčam klasické rady - zatiahnuť cez deň žalúzie a cez noc otvoriť okná. A zaručujem Ti, že ak si večer okolo 20:00 pôjdeš na hodinku intenzívne zabehať, zaspíš potom ako batoľa. A mne dosť pomáha fakt studená sprcha - taká, po ktorej sa až budeš triasť :)

Inak už dosť rozmýšľam nad tým, že by som skúsil prenocovať na balkóne...Sestra aj otec to už skúšali, ale zase hovorili, že im bola cez noc dosť zima :P
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Cez týždeň spím v pohode ale včerajšia noc bolo otrasná hnuse teplo.Kedze som to tusil ze to bude take tak som si dal na par hodin do mraznicky mineralku.Teraz neviem ci viac pomohlo ked som sa napiil alebo som si ju je*ol na čelo :) Servitka je dobryy napad ale daky obklad alebo plechovka piva a podobne
MrGizmof
King
King

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Ja vás nechápem, aj keď celí deň válam šunky tak zaspím v dlhom pyžame a zakrytý perinou :lol:... ak dačo aj robím a v krátkom pyžame, ani neviem kedy si ľahnem a je tu ďalší deň.
Ale proste na noc nechať otvorené okno, to je asi taká jediná vec čo mám ja, inak nie je problém zaspať.
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

no pocas sk. roka som mal mensi problem zaspavat, teraz je to o dost horsie.. ale tak idem si este sparvit ladove kakao :D dat si ladovu (snad to prezijem, nesom zvyknuty totiz..) sprchu a pozerat este chvilu serial.. cely den som mal zavrete okno, stiahnute zaluzie, teraz som otvoril okno kde je sietka + tam asi od piatej fical ventilator do teraz.. a ked tak, zapnem ho este..

btw. o tej srande, co dam do zasuvky a nastavim cas, kedy sa mi vypne to, co je pripojene v tom, alebo ako to funguje.. tiez rozmyslam, sa skocim snad pozriet cez tyzden do kerfuru a pod. kolko to asi stoji? :)
kaboo
Amateur
Amateur

Re: Spanok teraz v lete

Príspevok od používateľa kaboo »

2Pacaveli napísal:zdar. mozno to bude blba tema, ale aj tak. chcem sa opytat, ako spite teraz v lete? myslim, co robite pre to, aby sa vam podarilo zaspat v tej horucave? uz niekolky den po sebe nedokazem zaspat skor ako o 4 rano a ked aj zaspim, tak doslova "len tak", ze som nevyspaty.. snad sa chapeme, no :D dakujem za odpovede.
1. nespim na vakusi
2. namiesto paplonu mam len navliecku nan
kacjak116
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kacjak116 »

tak ja sa podelim tiez o skusenosti :)

zachovat izbu chladnu :) to zn. mat otvorene okno/balkon dvere od 21.00-9.00 a zvysnych 12 hodin radsej v smrade ako v hyce (alebo hyci?)
pit vela tekutin (najviac vsak 5litrov denne VODY)
pohyb, napr. ja cvicim rano
spat len pod oblieckou / plachtou ziadne periny
maly vankus
spat nahy (teda ak mas vlastnu izbu a nemas surodencov alebo ak ti to podmienky dovolia! ale je to snad najlepsia rada
Napísať odpoveď