Spanok teraz v lete
-
Iron-Eddie
Light Professional
-
aughostino
Medium Professional
ja mam okno orientovane na zapad takze mi od obeda az do vecera svieti slnko do izby, navyse mam izbu na poschodi, a spim na poschodovej posteli hore, cely den mam zatiahnutu roletu nechavam asi 20-30cm medzeru a mam otvorene dvere na izbe aby bol prievan, v noci spavam pri otvorenom okne, iba v trenkach a perinu mam na kraji postele, spavat chodim medzi 1-3hodinou nocnou a vecer od 8mej do 10tej som bud na prechadzke so psom alebo bicyklujem, pri zaspavani si pustim hudbu a zatial problem zo zaspanim som nemal velakrat sa budim rano okolo piatej ze ma skrtia sluchatka na krku 
Ja mam po vacsinu dni dost prave ale aj tak som mal problem zaspat kedze izbu mam v dome na njavyssom poschodi vedla podkrovia .... riesim to asi tak ze tam mam non stop otvorene obidve okna dvere a aj dvere ktore vedu vedla na poval. Nechodim spavat skor ako o 01 00 aj ked musim rano vstavat ... radsej este daco robim unavim sa a potom sa uz zaspat da.
Tak ja problem so spankom nastastie nemam
Denne spim tak okolo 7 hodin, rano o 6tej do robotky - brigada, cez den sa nachodim az az (robim postara), potom prijemna sprcha a vecer este za priatelkou
A o 10-11tej sup do postele
Spim normalne v triku a sortkach a nie je mi horuco
PS: obcas sa rano zobudim na nedostatok kyslika v miestnosti, poriadne vyvetram a pohoda 
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
spal by som na terase ale bojim sa ze ma dostipu komare...no ale tuto noc som mal otvorene okno a rano sa zobudim o pol piatej na to ze som sa tym teplom uz dusil...asi som mal spravit prievan...aj ventilator mam ale to sa zas bojim ze ked ho necham pusteny celu noc ze sa prehreje alebo sa nieco stane...
Presne tak, treba sa vyčerpať, to je asi najúčinnejšia rada a neprikrývať sa, spať len v trenkách, ventilátor (aj keď mne to moc nepomohlo)...atď, väčšinou to tu už bolo povedané. Ja už som sa chystal túto noc že pôjdem spať buď pod altánok, alebo do pivnice
tam je vždy perfektný vzduch. Ale tuším sa nič takého konať dnes nebude, pretože sa rozpršalo a rozdiel teplôt oproti včerajšku je vyše 20 stupňov...
A trochu pomáha aj to, keď máte zaizolovaný dom/panelák, pretože nepustí dnu toľko horúčavy z vonka, v zime to má samozrejme opačný efekt:)
A trochu pomáha aj to, keď máte zaizolovaný dom/panelák, pretože nepustí dnu toľko horúčavy z vonka, v zime to má samozrejme opačný efekt:)
Ak nemáš možnosť zabezpečiť si klimatizáciu, tak Ti odporúčam klasické rady - zatiahnuť cez deň žalúzie a cez noc otvoriť okná. A zaručujem Ti, že ak si večer okolo 20:00 pôjdeš na hodinku intenzívne zabehať, zaspíš potom ako batoľa. A mne dosť pomáha fakt studená sprcha - taká, po ktorej sa až budeš triasť
Inak už dosť rozmýšľam nad tým, že by som skúsil prenocovať na balkóne...Sestra aj otec to už skúšali, ale zase hovorili, že im bola cez noc dosť zima
Inak už dosť rozmýšľam nad tým, že by som skúsil prenocovať na balkóne...Sestra aj otec to už skúšali, ale zase hovorili, že im bola cez noc dosť zima
Cez týždeň spím v pohode ale včerajšia noc bolo otrasná hnuse teplo.Kedze som to tusil ze to bude take tak som si dal na par hodin do mraznicky mineralku.Teraz neviem ci viac pomohlo ked som sa napiil alebo som si ju je*ol na čelo
Servitka je dobryy napad ale daky obklad alebo plechovka piva a podobne
no pocas sk. roka som mal mensi problem zaspavat, teraz je to o dost horsie.. ale tak idem si este sparvit ladove kakao
dat si ladovu (snad to prezijem, nesom zvyknuty totiz..) sprchu a pozerat este chvilu serial.. cely den som mal zavrete okno, stiahnute zaluzie, teraz som otvoril okno kde je sietka + tam asi od piatej fical ventilator do teraz.. a ked tak, zapnem ho este..
btw. o tej srande, co dam do zasuvky a nastavim cas, kedy sa mi vypne to, co je pripojene v tom, alebo ako to funguje.. tiez rozmyslam, sa skocim snad pozriet cez tyzden do kerfuru a pod. kolko to asi stoji?
btw. o tej srande, co dam do zasuvky a nastavim cas, kedy sa mi vypne to, co je pripojene v tom, alebo ako to funguje.. tiez rozmyslam, sa skocim snad pozriet cez tyzden do kerfuru a pod. kolko to asi stoji?
Re: Spanok teraz v lete
1. nespim na vakusi2Pacaveli napísal:zdar. mozno to bude blba tema, ale aj tak. chcem sa opytat, ako spite teraz v lete? myslim, co robite pre to, aby sa vam podarilo zaspat v tej horucave? uz niekolky den po sebe nedokazem zaspat skor ako o 4 rano a ked aj zaspim, tak doslova "len tak", ze som nevyspaty.. snad sa chapeme, nodakujem za odpovede.
2. namiesto paplonu mam len navliecku nan
tak ja sa podelim tiez o skusenosti 
zachovat izbu chladnu
to zn. mat otvorene okno/balkon dvere od 21.00-9.00 a zvysnych 12 hodin radsej v smrade ako v hyce (alebo hyci?)
pit vela tekutin (najviac vsak 5litrov denne VODY)
pohyb, napr. ja cvicim rano
spat len pod oblieckou / plachtou ziadne periny
maly vankus
spat nahy (teda ak mas vlastnu izbu a nemas surodencov alebo ak ti to podmienky dovolia! ale je to snad najlepsia rada
zachovat izbu chladnu
pit vela tekutin (najviac vsak 5litrov denne VODY)
pohyb, napr. ja cvicim rano
spat len pod oblieckou / plachtou ziadne periny
maly vankus
spat nahy (teda ak mas vlastnu izbu a nemas surodencov alebo ak ti to podmienky dovolia! ale je to snad najlepsia rada