Speedometer (aplikácia)
-
Phortoreno
Novice
Speedometer (aplikácia)
Dobrý večer,
nedávno som našiel na nete toto: http://www.theshadowplayer.com/portfoli ... lator.html
Je to jednoduchá simulácia tachometra, kde len pridávate, brzdíte a ručička sa hýbe. V podstate je to blbosť, ale mna takéto veci zaujímajú. Chcel som sa spýtať či neviete v akom programe by sa dalo niečo podobné vytvoriť. Nie takto na nete aby to šlo cez Flash, ale normálne ako aplikáciu pre Windows. Chcel by som niečo také ako tachometer kde by sa ručička chýbala ako by som držal šípku dopredu, klesala ked brzdu. Prípadne dorobiť otáčkomer a prevody. Nič zložité. Poradili by ste mi niekto kde by takáto blbosť išla naprogramovať?
nedávno som našiel na nete toto: http://www.theshadowplayer.com/portfoli ... lator.html
Je to jednoduchá simulácia tachometra, kde len pridávate, brzdíte a ručička sa hýbe. V podstate je to blbosť, ale mna takéto veci zaujímajú. Chcel som sa spýtať či neviete v akom programe by sa dalo niečo podobné vytvoriť. Nie takto na nete aby to šlo cez Flash, ale normálne ako aplikáciu pre Windows. Chcel by som niečo také ako tachometer kde by sa ručička chýbala ako by som držal šípku dopredu, klesala ked brzdu. Prípadne dorobiť otáčkomer a prevody. Nič zložité. Poradili by ste mi niekto kde by takáto blbosť išla naprogramovať?
Re: Speedometer (aplikácia)
Určite zaujímavá myšlienka . Pripájam sa k otázke.
Zaujimavy napad, nieco taketo moze byt?
(zatial to berte ako beta)
// http://www.hojko.com/post1871620.html#p1871620
(zatial to berte ako beta)
// http://www.hojko.com/post1871620.html#p1871620
mne osobne to trochu blbne, je to dost spomalene, pricom minimalne jednotka by mala byt svizna, a ked dam druhy stupen a pridam plyn, skoci mi to na 6 stupen a neviem odtial dat prec ten kurzor 
mne to ide v pohode, celkom dobra vecicka... neda sa to ovladat sipkami?
ved sipkami je to pomale
Pridany neutral, lepsie ovladanie sipkami (hore/dolu) + rychlosti (na numerickej 0-6). Nechcete radsej diesel alebo ja neviem Veyron?
// zajtra dokoncim aby to nezdochlo pri podradeni
-
Phortoreno
Novice
V akom programe si to robil prosím ťa? Chcel by som tam potom hodiť nejaký design, pôvodný nápad bol taký že tam mal byť tachometer zo škody 1000 mbSpixy napísal:Pridany neutral, lepsie ovladanie sipkami (hore/dolu) + rychlosti (na numerickej 0-6). Nechcete radsej diesel alebo ja neviem Veyron?
C# .NET Framework 2.0
Mozes si nastavit aj mensiu maximalnu rychlost a len 5 rychlosti.
+ opravene spravanie otaciek
V rare je aj zdrojak ak chces.
// + nastavenie RPM, plyn+brzda, pridaný čierny vzhľad, spotreba, celkova vzdialenost
Mozes si nastavit aj mensiu maximalnu rychlost a len 5 rychlosti.
+ opravene spravanie otaciek
V rare je aj zdrojak ak chces.
// + nastavenie RPM, plyn+brzda, pridaný čierny vzhľad, spotreba, celkova vzdialenost
-
Phortoreno
Novice
Posledná verzia je dosť dobrá, presne niečo takéto som mal na mysli, diki moc
btw. nešlo by tam spraviť niečo také, že pri držaní šípky by to zrýchľovalo tak ako to aj zrýchľuje, ale na dvojke už pomalšie, na trojke ešte viac a tak..na šestke by to už moc neťahalo
a ešte jedna vec, neviem či všetkým alebo len mne na netbooku 1024x600 to blbne a budíky sa prekrývaju, aj ked to nemám an celú obrazovku tak aj z tachometra aj z otáčkomera je takých 50 pixelov na pravej strane useknutých
a ešte jedna vec, neviem či všetkým alebo len mne na netbooku 1024x600 to blbne a budíky sa prekrývaju, aj ked to nemám an celú obrazovku tak aj z tachometra aj z otáčkomera je takých 50 pixelov na pravej strane useknutých
mne sa takisto prekryvaju a nevidno ani cely tachometer...
Ktorá verzia vám funguje dobre?
// OK dik, dal som tam len 1.verziu (to je tak ked niekto robi programy v 1920x1080
)
Nadrz sa vyprazdnuje len podla poctu otacok, rychlosti, pripadne stlacenia plynu, ziadny zlozity vzorec tam nie je.
// OK dik, dal som tam len 1.verziu (to je tak ked niekto robi programy v 1920x1080
Nadrz sa vyprazdnuje len podla poctu otacok, rychlosti, pripadne stlacenia plynu, ziadny zlozity vzorec tam nie je.
Speedmeter_1 super, vidno aj tachometer, aj otackomer, zrychlovanie takisto super.
Speedmeter_2 nevidno cely ani otackomer, ani tachometer, zda sa mi ze zrychlovanie o nieco horsie ako pri prvom
Speedmeter_3 to isté, ako pri speedmeter_2
Speedmeter_4 myslim, ze to isté, ako speedmeter_1
a ako to je s tym benzinom?
Speedmeter_2 nevidno cely ani otackomer, ani tachometer, zda sa mi ze zrychlovanie o nieco horsie ako pri prvom
Speedmeter_3 to isté, ako pri speedmeter_2
Speedmeter_4 myslim, ze to isté, ako speedmeter_1
a ako to je s tym benzinom?
-
Phortoreno
Novice
Páči sa mi to spomalenie zrýchľovania blízko maximálnej rýchlosti, je to dobré
šlo by ešte upraviť tie prevodové stupne tak aby nezrýchlovali rovnako rýchlo?
prevodne stupne su upravene ked si si nevsimol, napriklad na jednotke to zrychluje rychlo a na trojke uz musis cakat viac kym sa dvihnu otacky...
//ked mi dojde benzin, da sa dotankovat? sorry za velke pismo, ale je to edit
//ked mi dojde benzin, da sa dotankovat? sorry za velke pismo, ale je to edit
-
Phortoreno
Novice
jj, ale malo, ak tam je nejaký vzorec tak by som trochu pritvrdil aby to bolo zretelnejsie
Dotankovanie, nova tema, trosku som pritvrdil spomalovanie a automaticke aktualizacie.
-
Phortoreno
Novice
Ak by sa dalo tak ešte:
- Zmeniť rozsah jednotky, zvýšiť ho (podľa realu), všimol som si ženapr ked tam je 6 prevodových stpňov, max 360, tak jednotka ide po 60, 2ka po 120 atď...rozsah jednotky by mal byť väčší, aspon 1,5+ x ako je teraz, a zvyšné pole rozdeliť už rovnomerne medzi ostatné stupne
- ešte pritvrdiť
malo by to byť hned zjavné ako to ťahá na jednotke a nadvojke už podstatne pomalšie
spraviť to tak, aby po stlačení šípky plyn reagoval okamžite
- a aby to pri vyšších rýchlostiach ked nedržim plyn trchu menej spomalovalo, napr. idem 240 na šestke a kým preradím na 7mičku je tam 200
zatiaľ všetko
Spixy král, diki ti moc
- Zmeniť rozsah jednotky, zvýšiť ho (podľa realu), všimol som si ženapr ked tam je 6 prevodových stpňov, max 360, tak jednotka ide po 60, 2ka po 120 atď...rozsah jednotky by mal byť väčší, aspon 1,5+ x ako je teraz, a zvyšné pole rozdeliť už rovnomerne medzi ostatné stupne
- ešte pritvrdiť
spraviť to tak, aby po stlačení šípky plyn reagoval okamžite
- a aby to pri vyšších rýchlostiach ked nedržim plyn trchu menej spomalovalo, napr. idem 240 na šestke a kým preradím na 7mičku je tam 200
zatiaľ všetko
Spixy král, diki ti moc
hej, ked som to mal spustene, tak som klikol vlavo dole na download new version. Stiahol som si to a je tam akurat to ze sa da startovat ale blbe su stupne na prevodovke. Na jednotke to vytiahne 120 km/h 
-
Phortoreno
Novice
mne ide stále jednotka 40kph (pri základnom nastavení 260 80 6) aj v novej verzi so štartovaním