Spolocny ucet pre manzelov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
dunno
Star
Star

Spolocny ucet pre manzelov

Príspevok od používateľa dunno »

Chceli by sme so zenou mat jeden spolocny ucet, ku ktoremu by sme mali 2 karty a obaja by sme mali rovnake prava na tom ucte. Cize aby sme vedeli obaja posielat peniaze z toho uctu.

Akosi neviem najst v ziadnej banke nieco take. Vsade vidim len moznost byt spoludisponentom.

Ako by ste riesili takuto situaciu alebo ako ju riesite ? Chceme na spolocny ucet kazdy mesiac posielat obaja nejake peniaze a potom z toho platit ucty a celkovo naklady na domacnost, potraviny atd.
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Spolocny ucet pre manzelov

Príspevok od používateľa CheZteR »

OT: klobuk dole pre tebou, ja by som toto nikdy v živote nedokázal mať a ak aj áno, tak by som do spoločného účtu nedokázal vkladať všetky svoje peniaze,
v tomto som tak trochu škrečok, potrebujem niečo hrabať pre seba a vedieť že to mám bokom

myslím že kolega to má alebo mal takto cez raiffko
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

UniCredit ponuka ucet kde su obaja majitelom/zriadovatelom uctu. Ale nevidim problem ani v tom, ak je jeden majitel a druhy disponent (prava disponenta sa daju upravit). Neviem vsak k comu je to dobre. Predpokladam, ze aj tak mate samostatne ucty obaja, teda aspon si to myslim. Ak chcete spolocny ucet, tak si spravte v dakej internetovej banke, napriklad mBank, 365 alebo kde a dajte si spravit dve karty. Budete tam posielat trebars po 300 eur mesacne, z toho budete platit ucty, nakup do domacnosti a co neminiete, tak tam ostane.
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

@CheZteR, vsetky peniaze by som tam neposielal ani ja :smt006
Chceme tam posielat len nejaku ciastku, na ktorej sa dohodneme. Hlavne na platbu za byt a kupovat z toho potraviny a veci do domacnosti. Samozrejme, ze chcem mat aj ja svoje, s cim si mozem robit co chcem. Len na take spolocne veci chceme mat spolocny ucet.

@hojko, toto ma tiez napadlo. Ale moze mat aj spoludisponent napr. appku v mobile a vie posielat peniaze z uctu ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To je co za otazka??? :D Samozrejme, ze moze. Vsak si hod do Googlu a urcite najdes odpovede na co sa pytas. Napriklad mBank mi dalo hned medzi prvymi odkazmi a je to tam pekne rozpisane: https://www.mbank.sk/pomoc/info/ucty/zr ... nenta.html
Plnomocenstvo na manipuláciu s účtom môže byť:
a) všeobecné, v rámci ktorého má Disponent právo na disponovanie s účtom v takom istom rozsahu ako Majiteľ účtu
b) špeciálne, v rámci ktorého má Disponent právo na disponovanie s finančnými prostriedkami dostupnými na účte mKonto výlučne použitím bankovej karty.
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

My so zenou mame spolocny ucet v MBank.

Ale inac co to je za otazku, ze by si v zivote nedokazal mat jeden spolocny ucet?
WTF ved ak ste manzelia, tak je vsetko spolocne nie?
Ja zas nechapem ako mozu mat manzelia osobitne ucty :)
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

CheZteR napísal:OT: klobuk dole pre tebou, ja by som toto nikdy v živote nedokázal mať a ak aj áno, tak by som do spoločného účtu nedokázal vkladať všetky svoje peniaze,
v tomto som tak trochu škrečok, potrebujem niečo hrabať pre seba a vedieť že to mám bokom

myslím že kolega to má alebo mal takto cez raiffko
Vidím to rovnako keby mam manzelku tak cisto jeden a jediny spolocny ucet je hlupost ale z hladiska BSM ak ho nemate zrusene vlastne vsetko spolocne
awtt napísal:My so zenou mame spolocny ucet v MBank.

Ale inac co to je za otazku, ze by si v zivote nedokazal mat jeden spolocny ucet?
WTF ved ak ste manzelia, tak je vsetko spolocne nie?
Ja zas nechapem ako mozu mat manzelia osobitne ucty :)
Áno? a ked napriklad ides manzelke kupovať darcek na vianoce to ti nevadi ze uvidi presnu sumu a obchod kde si nieco kupil? :) a to je naozaj len priklad a nemozes ju prekvapit.... ano vies vybrat cash z bankomatu no to tiez uvidi ze kolko.... podľa mna je uplne normalne mat system kazdy ma svoj ucet a jeden spolocny zadarmo kam kazdy mesiac posles sumu na domacnosť resp nakupy ako si urcite :)

to akokeby si povedal nam su zbytocne dve penazenky staci nam jedna :)
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Istý čas som si to zisťoval aj ja a vraj nič také ako spoločný účet neexistuje. Vždy je jeden majiteľ a ďalší len disponenti. Účet musí byť reálne pridelený ku konkrétnej osobe. Takže nie To že ma majiteľ učtu a disponent rovnaké práva je síce možné... Reálne ale keď sa napr. vezme pôžička na ten účet, tak bude vymáhaná od majiteľa, nie disponenta. Rovnako aj zrušenie účtu bude musieť spraviť majiteľ. A vôbec je to totálne kravina. Čudujem sa, že niekomu niečo také ako spoločný účet napadne. Je to niečo rovnaké ako keď vidím spoločný účet na FB :D napr. MarienkaJožko Fedorovci :D Radšej sa dohodnite kto koľko % bude dávať na spoločné výdavky a hotovo
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

uplný suhlas :)

no je to otom ze ludia maju tendenciu robit veci ako boli nauceny z domu tak preto este obcas niekoho nieco ako spolocny ucet napadne :)
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

kompi napísal: Áno? a ked napriklad ides manzelke kupovať darcek na vianoce to ti nevadi ze uvidi presnu sumu a obchod kde si nieco kupil? :) a to je naozaj len priklad a nemozes ju prekvapit.... ano vies vybrat cash z bankomatu no to tiez uvidi ze kolko.... podľa mna je uplne normalne mat system kazdy ma svoj ucet a jeden spolocny zadarmo kam kazdy mesiac posles sumu na domacnosť resp nakupy ako si urcite :)

to akokeby si povedal nam su zbytocne dve penazenky staci nam jedna :)
Nikdy som s tym fakt problem nemal, mozno preto ze nekontrolujem zostatok kazdy druhy den :)
Mame jeden spolocny slovensky a 2 americke ucty s manzelkou, a nikdy nebol problem.

Ak je zena napr. na materskej ako to riesis? Davas jej na pridel a zvysok si nechavas? :)

BTW Porovnanie s penazenkami je uplne odveci.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Rovnako tak je odveci tvoje porovnanie, ak je zena na materskej.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

34 rokov máme s manželkou spoločný účet (nie stále v jednej banke), nič neriešim "bokom".
A čuduj sa svete - žijeme :D
Filip87
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Filip87 »

Mali sme spoločný účet a po 6 mesiacoch sme ho zrušili. [emoji23]
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

ja posielam manzelke 90-100% vyplaty takze nam ucet netreba :D ale robim to z vlastnej vole a bez natlaku :D mne bohuzial peniaze horia v rukach potom by nebolo na hypoteku :)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Aj to je rozumné riešenie :)
Roky píšem do Excelu (LibreOffice) príjmy-výdavky, okamžitý stav účtu, hotovosti atd - nechce sa mi ale osvedčilo sa.
Spravil som si "kalkulačku" tak vieme koľko nás čo stojí, koľko na čo minieme a dokážeme balancovať nadoraz :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tak tohto sa ja nechcem nikdy dožiť [emoji2]
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

awtt napísal:Ak je zena napr. na materskej ako to riesis? Davas jej na pridel a zvysok si nechavas? :)
Možno sedí doma a žijú z materskej. Aj také rodiny sú. :smt059

Podľa mňa sa o chod domácnosti vždy aj tak časom stará už iba jeden z partnerov, takže je zbytočné mať okrem svojich osobných účtov aj ešte ďalší spoločný.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

CheZteR - nikdy nehovor nikdy :D
... "sa o chod domácnosti vždy aj tak časom stará už iba jeden z partnerov" - prosím???
Takú domácnosť škoda začínať...alebo udržiavať.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Nerozumiem tomu zdeseniu. Aj v práci máme aj takých aj takých a všetci žijú spokojne, lebo to majú presne tak ako imbto vyhovuje.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

presne tak, zase sa ludia staraju do cudzich a neodpovedaju na povodne polozenu otazku
Napísať odpoveď