Spolužiačka
-
Michael147
Novice
Spolužiačka
Ahojte, prosím vás o radu. Som zamilovaný do jednej baby, problém je v tom že je to moja spolužiačka. Určite si všimla že sa mi veľmi páči, ale neposunulo sa to nikde viac, zo začiatku to medzi nami dosť iskrilo nevyužil som však šancu a teraz mám pocit že už to nie je medzi nami také ako to bolo na začiatku. A teraz neviem či mám na ňu zabudnúť ( čo bude takmer nemožné pretože ju stretávam takmer každý deň ) alebo sa ešte o niečo pokúsiť, bojím sa však že keby som jej to povedal tak by sa pokazilo veľmi dobré kamarátstvo medzi nami...
Re: Spolužiačka
No to vieš Zatiaľ ste dobrý kamaráti a chceš prekonať priateľskú zónu
no ak ťa odmietne nikdy to nebude ako pred tým to je jasné ale nemusíš jej hneď hovoriť že ju ľúbiš alebo niečo také .... to je moc rýchle mohla by sa vyplašiť pár krát ju pozvi von dakde na rande (teda ak nemá dákeho priateľa ) a nehaj tomu voľný priebeh ak to medzi vami iskrilo...
tak to pôjde samo ... možno sa páčiš aj ty jej ale prvý krok by mal urobiť chalan .... možno čaká na to .... nie že jej povieš na prvej schôdzke že ju ľúbiš .... stačí že ti je sympatická to znie lepšie
)
-
Sarger
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Jedno pravidlo pri spolužiačkach: Nikdy si s nimi nezačínať. Pokiaľ ale strašne chceš za skúšku nič nedáš.. neskôr keď sa rozídete alebo sa to inak poserie už to nikdy nebude ako predtým a budeš to ľutovať... Hovorím ti to z vlastnej skúsenosti.
copy Carger, a plus nie len, ze sa to poserie medzi vami, ale bude to mat dopad na kolektiv, kedze nebudes volany na akcie kde ona a naopak.
rule #12: Never date a coworker.
rule #12: Never date a coworker.
-
kabul
Expert
ujasni si priority co vlastne chces...vztah alebo kamaractvoMichael147 napísal:bojím sa však že keby som jej to povedal tak by sa pokazilo veľmi dobré kamarátstvo medzi nami...
nic jej nehovor, je to blbost, dokaz to cinmi
hned aj keby mala, co na tom...autor pise ze to na zaciatku medzi nimi iskrilo, tak sancu by teoreticky mat moholpeter1803 napísal:teda ak nemá dákeho priateľa
co by mal lutovat? ze uz sa spolu nebudu bavit? ked sa rozidu tak to bude jedno ci sa bavia alebo nie, jedine take vacsie negativum je ze sa stale budu musiet stykat, ale to sa moze stat aj pri inych vztahoch jak spoluziackych (susedka z rovnakej ulice, holka s ktorou maju spolocnu cestu alebo zaujmi...)Sarger napísal:neskôr keď sa rozídete alebo sa to inak poserie už to nikdy nebude ako predtým a budeš to ľutovať
...nikto ich nenuti udrzovat vzajomnu interakciu
zalezi na tom ako sa k tomu obaja postavia, vobec to nemusi byt problemjackb napísal:a plus nie len, ze sa to poserie medzi vami, ale bude to mat dopad na kolektiv, kedze nebudes volany na akcie kde ona a naopak.
po rozideni budete udrzovat normalny spoluziacky vztah aj nadalej....jak s kazdou inou spoluziackou... z upozornujem ze medzi kamaratkou a spoluziackou je rozdiel, ak by to niekomu nedalo
moj osobny nazor je z toho aj tak nic nebude ked si chlapec nepohne (ale rozumne)
nedá mi to a musím sem napísať, pretože som také niečo zažil... v podstate súhlasím s vyššie uvedením príspevkom od úžívateľa kabul, hlavne v bodoch 1, 2, 3. hlavne
V mojom prípade sa to vyvíjalo dobre, ale neskôr sa to zvrtlo a bol koniec. Bol som mierne zničený z toho, ale vďaka jednému človeku a prázdninám som sa s tým vysporiadal. Dnes spolu moc nehovoríme, ale mne to ani nechýba.
Ak ju naozaj máš rád, skús ju zobrať niekde von, kľudne aj na prechádzku, len tak sa zabávajte a komunikujte. Potom neskôr sa jej spýtaj či sa jej to páčilo. Uvidíš čo povie. Takže ak máš šancu, tak ju využi, než ju využie niekto íný. Nemáš čo stratiť.
V mojom prípade sa to vyvíjalo dobre, ale neskôr sa to zvrtlo a bol koniec. Bol som mierne zničený z toho, ale vďaka jednému človeku a prázdninám som sa s tým vysporiadal. Dnes spolu moc nehovoríme, ale mne to ani nechýba.
Ak ju naozaj máš rád, skús ju zobrať niekde von, kľudne aj na prechádzku, len tak sa zabávajte a komunikujte. Potom neskôr sa jej spýtaj či sa jej to páčilo. Uvidíš čo povie. Takže ak máš šancu, tak ju využi, než ju využie niekto íný. Nemáš čo stratiť.
-
Grim
Darca
...so spolužiačkou nikdy, ani keby mala anjelské krídla...
-
jin
VIP
Michael147: Zváž dôsledky. Neviem, koľko rokov Vám ešte zostáva do konca štúdia, no pokiaľ sa rozídete, tak to už v škole nebude bohviečo.
Aj keď samozrejme pripúšťam možnosť, že by Vám to mohlo aj dlho vydržať, to sa vylúčiť nedá.
No a zváž svoje možnosti. Pokiaľ Ťa už má kategorizovaného do FZ, tak sa v pokusoch o jej získanie riaď nákresom v prílohe.
Pokiaľ si zvážil, že za to nestojí a nechceš zabíjať čas, tak sa zameraj na nové ciele.
Aj keď samozrejme pripúšťam možnosť, že by Vám to mohlo aj dlho vydržať, to sa vylúčiť nedá.
No a zváž svoje možnosti. Pokiaľ Ťa už má kategorizovaného do FZ, tak sa v pokusoch o jej získanie riaď nákresom v prílohe.
Pokiaľ si zvážil, že za to nestojí a nechceš zabíjať čas, tak sa zameraj na nové ciele.
-
bolek
Guru
Asi som skeptik, ale ak to iskrí a preserie sa ten správny okamih, ťažko sa z toho ďalej vyvinie. Ale keďže som aj optimista, tak verím, že z toho niečo bude.
Skús jej niečo naznačiť, porozprávať sa s ňou, daj jej nejaký kompliment. Správaj sa viac ako kamarát a zváž podľa reakcia, čo ďalej- niekam ju pozvi a tak.
Hovoríš, že ste spolužiaci- koľko trávite spolu času, ako dôverne sa poznáte?
Hovoríš, že ste spolužiaci- koľko trávite spolu času, ako dôverne sa poznáte?
vykaslite sa na vselijake tie vase spoluziacky, furt iba natahuju cas, pózerky co vlastne ani nevedia co chcu, raz sa tvaria ze maju zaujem o viac a na druhy den je to uz ladova kralovna, princezne ktorym nie je nikto dost dobry, riesit frendzóny ktore ziadne riesenie ani nemaju..atd..
.. a najdite si miestnu osvedcenu davajku a zistite ze o nic ine odzaciatku ani nikdy neslo

.. a najdite si miestnu osvedcenu davajku a zistite ze o nic ine odzaciatku ani nikdy neslo
Bol som v tej istej pozicii, ona sice mala frajera, ale tak furt som dufal, ze ked sa rozijdu, da mi sancu. Skvelo sme si rozumeli, vzdy sme sa spolu smiali, dokonca som mal sem-tam pocit, ze aj ona chce aby z nas bolo nieco viac. Ked sa rozisla s frajerom, citil som, ze mozno prisla moja sanca. Lenze ani som sa nenazdal, o tyzden-dva uz chodila s niekym inym. Vtedy som to nevydrzal, a hodil som jej to vsetko na triko. To, ako som jej pomahal v skole, to, ako som za nou liezol ako zbite stena, ako som s nou cakal na stanici na autobusy, ako som s nou chodil do mesta a vlastne aj to, ze som ju cely cas lubil. Chytil som trosku taky amok, povedal som dost veci co som nechcel, mozno dokonca aj to, ze ma cely cas len vyuzivala. Na (Ne)stastie sa to stalo na konci skolskeho roku, takze som ju 2 mesiace ani nevidel. To mi aj vyhovovalo, pretoze ked som ju tak dlho nevidel, tak som po nej ani tak velmi netuzil.
Postupne som si zacal vsimat, ze mi uz ani tak velmi nechyba, a ze si nezasluzi to, aby som ju lubil. Toto prirovnanie mozno vyznie trosku smiesne, ale ona bola pre mna ako droga. Kazdy den, kazde rano som sa tesil, ze ju znovu uvidim, ze sa spolu zasmejeme, ze ma chyti za ruku, ze sa obimeme atd. Lenze za tie 2 mesiace co som ju nevidel, som prechadzal akokeby abstakom. Na zaciatku som mal fakt depky, bolo mi luto co som jej povedal a tiez mi chybali tie spolocne chvilky, ale stal som si za svojim, pretoze toto si nikto nezasluzi.
Ked sme tento rok znovu nastupili do skoly, vies si predstavit, ze to bolo trosku trapne po tej nasej velkej hadke a dvoch mesiacoch nerozpravania sa. Postupne sme sa vsak zacali znovu bavit, ja som sa jej ospravedlnil, a mozem povedat, ze sme znovu kamarati.
Potom, co som si presiel vyssie spominanym "abstakom", som uz ku nej nic necitil, aspon som si to teda myslel. Prve tyzdne v skole boli uplne v pohode, bol som dokonca zmiereny aj s tym, ze stale je s tym svojim frajerom, dokonca mi nevadilo ani pocuvat o nom tie dristy, ktore sem tam spomenula. Lenze ako cas plynul, zacal som sa na nu znovu namotavat, a to trva viac menej az do teraz. Momentalne si nie som isty co citim, pretoze v hlave si stale opakujem, ze uz do toho nemozem padnut znovu, pretoze dopadnem rovnako ako predtym. No nemozem si pomoct.
Myslim, ze je na tebe, ci na nu vybalis svoje pocity alebo nie. Mozno to pre teba dopadne rovnako ako premna, a mozno zistis, ze ona citi to iste
Ale poviem ti takto, pokial s nikym nechodi, tak to skus. Pretoze ked si najde frajera, tak bude prave tebe rozpravat pikosky z ich vztahu, a teda to co spolu robili, to preco kvoli nemu place, to ako boli spolu cez vikend na chate atd. A prave vtedy budes maximalne "Friendzoned". A mozem ti povedat, nie je nic bolestivejsie ako pocuvat tieto reci, pocuvat to, ako clovek ktoreho lubis a do ktoreho si maximalne poblazneny si uziva s niekym inym, a este ti o tom rozprava, pretoze ona ta neberie za niekoho kto ju lubi, ale berie ta za toho fakt dobreho kamarata, ktory je tam vzdy pre nu, ked ho potrebuje.
To, ci sme teraz lepsi kamarati, alebo ci to zanechalo nejaku stopu ti povedat neviem. Stale sa mi zdoveruje, stale mi hovori vsetko co ma na srdci, takze verit mi neprestala. Mam vsak pocit, ze je trosku odmeranejsia co sa tyka fyzickeho kontaktu, mozno je to tym, ze ona sama mi uz nechce tymto sposobom ublizovat - aby som sa na nu nejak fyzicky viazal. Alebo je to mozno tym, ze uz ma nevidi tak, ako kedysi.
Postupne som si zacal vsimat, ze mi uz ani tak velmi nechyba, a ze si nezasluzi to, aby som ju lubil. Toto prirovnanie mozno vyznie trosku smiesne, ale ona bola pre mna ako droga. Kazdy den, kazde rano som sa tesil, ze ju znovu uvidim, ze sa spolu zasmejeme, ze ma chyti za ruku, ze sa obimeme atd. Lenze za tie 2 mesiace co som ju nevidel, som prechadzal akokeby abstakom. Na zaciatku som mal fakt depky, bolo mi luto co som jej povedal a tiez mi chybali tie spolocne chvilky, ale stal som si za svojim, pretoze toto si nikto nezasluzi.
Ked sme tento rok znovu nastupili do skoly, vies si predstavit, ze to bolo trosku trapne po tej nasej velkej hadke a dvoch mesiacoch nerozpravania sa. Postupne sme sa vsak zacali znovu bavit, ja som sa jej ospravedlnil, a mozem povedat, ze sme znovu kamarati.
Potom, co som si presiel vyssie spominanym "abstakom", som uz ku nej nic necitil, aspon som si to teda myslel. Prve tyzdne v skole boli uplne v pohode, bol som dokonca zmiereny aj s tym, ze stale je s tym svojim frajerom, dokonca mi nevadilo ani pocuvat o nom tie dristy, ktore sem tam spomenula. Lenze ako cas plynul, zacal som sa na nu znovu namotavat, a to trva viac menej az do teraz. Momentalne si nie som isty co citim, pretoze v hlave si stale opakujem, ze uz do toho nemozem padnut znovu, pretoze dopadnem rovnako ako predtym. No nemozem si pomoct.
Myslim, ze je na tebe, ci na nu vybalis svoje pocity alebo nie. Mozno to pre teba dopadne rovnako ako premna, a mozno zistis, ze ona citi to iste
To, ci sme teraz lepsi kamarati, alebo ci to zanechalo nejaku stopu ti povedat neviem. Stale sa mi zdoveruje, stale mi hovori vsetko co ma na srdci, takze verit mi neprestala. Mam vsak pocit, ze je trosku odmeranejsia co sa tyka fyzickeho kontaktu, mozno je to tym, ze ona sama mi uz nechce tymto sposobom ublizovat - aby som sa na nu nejak fyzicky viazal. Alebo je to mozno tym, ze uz ma nevidi tak, ako kedysi.
-
Michael147
Novice
Ďakujem ti, vo viacerých veciach tvojom písaní som sa našiel aj ja, ona nemá frajera no má jedného chalana ktorý sa jej veľmi páči, mám taký pocit že bola doňho zaľúbená ale ten si našiel niekoho iného, potom som sa s ňou chcel o tom porozprávať ale zdá sa mi ako keby sa vyhýbala téme chalani a jej vzťahy, so mnou .. nechce so mnou hovoriť o týchto témach ...Auruz napísal:Bol som v tej istej pozicii, ona sice mala frajera, ale tak furt som dufal, ze ked sa rozijdu, da mi sancu. Skvelo sme si rozumeli, vzdy sme sa spolu smiali, dokonca som mal sem-tam pocit, ze aj ona chce aby z nas bolo nieco viac. Ked sa rozisla s frajerom, citil som, ze mozno prisla moja sanca. Lenze ani som sa nenazdal, o tyzden-dva uz chodila s niekym inym. Vtedy som to nevydrzal, a hodil som jej to vsetko na triko. To, ako som jej pomahal v skole, to, ako som za nou liezol ako zbite stena, ako som s nou cakal na stanici na autobusy, ako som s nou chodil do mesta a vlastne aj to, ze som ju cely cas lubil. Chytil som trosku taky amok, povedal som dost veci co som nechcel, mozno dokonca aj to, ze ma cely cas len vyuzivala. Na (Ne)stastie sa to stalo na konci skolskeho roku, takze som ju 2 mesiace ani nevidel. To mi aj vyhovovalo, pretoze ked som ju tak dlho nevidel, tak som po nej ani tak velmi netuzil.
Myslim, ze je na tebe, ci na nu vybalis svoje pocity alebo nie. Mozno to pre teba dopadne rovnako ako premna, a mozno zistis, ze ona citi to isteAle poviem ti takto, pokial s nikym nechodi, tak to skus. Pretoze ked si najde frajera, tak bude prave tebe rozpravat pikosky z ich vztahu, a teda to co spolu robili, to preco kvoli nemu place, to ako boli spolu cez vikend na chate atd. A prave vtedy budes maximalne "Friendzoned". A mozem ti povedat, nie je nic bolestivejsie ako pocuvat tieto reci, pocuvat to, ako clovek ktoreho lubis a do ktoreho si maximalne poblazneny si uziva s niekym inym, a este ti o tom rozprava, pretoze ona ta neberie za niekoho kto ju lubi, ale berie ta za toho fakt dobreho kamarata, ktory je tam vzdy pre nu, ked ho potrebuje.
Teraz ti uz asi velmi neporadim, zas si nemyslim, ze je dobre sa nasilu tiskat. Ale keby nahodou ste sa dostali k tej teme, tak sa mozes nejak salamunsky spytat, ci momentalne nema zaujem o chlapcov ako takych, alebo ci len o teba. Mozno chce byt len momentalne sama, a netuzi sa viazat na nikoho. Viem, ze je to tazke, a este o to viac ked je to spoluziacka, pretoze ked sa veci nevyvinu dobre tak nastane trapna situacia a moze to dopadnut tak, ze sa budete vyhybat jeden druhemu do konca skoly.
neoplatí sa kámo, so spolužiačkou možno tak na výške, inak nie. Garantujem ti, že ak vám to aj vyjde, poserie sa to skôr, ako by si čakal, dávam tomu pol roka. Ak fakt silno chceš, skús, ale byť tebou do toho nejdem. Hľadaj inde, radšej buď s ňou najlepší kamoš, budete spolu a neuškodí to nikomu 
Neuškodí to nikomu okrem neho 
vela stastia ja som sa o to raz pokusil a doteraz si to vycitam, lebo potom to uz nikdy nebolo take super ako predtym, ale mozno tebe to vyjde, drzim prsty 
Zopakujem len x-krát povedané. Spolužiačky nechaj tak. Spravil som to 3x !!
a nevpylatilo sa to ani raz. Ver mi 
-
ultimate222
Light Star
ja som to tiez raz skusil so spoluziackou v stvrtej triede na strednej, boli sme spolu asi 2 mesiace, potom sa to posralo a par tyzdnov to bolo dost blbe v skole ... ale potom sa to nejak urovnalo ked skola skoncila (letne prazdniny) a stretavam sa s nou dodnes (uz asi 2 roky presli), sice to uz nie je take ako predtym, nehovorime si vsetko a tak, ale sme kamarati ...
-
Bushido
Medium Professional
Počuj, pozvi ju von, to nič v podstate neznamená a sleduj ju ako sa pri tebe bude chovať. Ak sama nebude aspoň trochu iniciatívna a neprejaví ti nejaké sympatie, tak to nechaj tak... O kamarátku neprídeš a aspoň si môžeš vydýchnuť, že si to aspoň skúsil