Spolužiak sa až moc snaží alebo prázdna reč
-
NejakeMeno
Novice
Spolužiak sa až moc snaží alebo prázdna reč
No, kde začať..
Myslela by som si, že tu nebudem musieťísť, ale popravde si už sama rady neviem. Mám spolužiaka, ktorému sa zrejme páčim(často sa pýta či už niekoho mám atď, jeho kamarát tiež niečo také povedal) , ale nie je to opätovné. Myslím, že mu to už aj došlo, ale on sa stále snaží. Tak neviem či to už mám brať ako kompliment, že sa o mňa zaujíma alebo ako. Taktiež sa ešte na vzťah absolútne necitim ako niektorí moji rovecníci(mám 15)
Poviem to v skratke.
Už pár krát ma zavolal, či nejdem von raz som išla a popravde to bolo 70% času iba ticho. Čakala som len na chvíľu kedy už dôjdeme k nášmu domu a ja budem doma. Nemali sme si čo povedať žiadne spoločne záujmy, témy nič.
Odvtedy ešte pár krát naznačoval či nejdeme von (v rozhovoroch
na messengeri) Tu sa dostávame k ďalšiemu bodu. V škole ako keby sa nepoznáme a len cez messenger čo to prehodíme. Aj to vyzerá nejak takto.
on: ahoj, ako sa máš?
Ja: Dobre ty?
On: dobre
Koniec konverzácie.
Asi dva, tri razy som ako prvá napísala aj ja, aby to nebolo blbé, že píše len on, ale potom som to vzdala, pretože vážne sa to ťahalo ako z chlpatej deky.. A po čase som mu prestala písať ako prvá úplne on sa teda nevzdával a začínal vždy konverzáciu "Ahoj, ako sa máš?" Samozrejme konverzácia nikdy netrvala dlho.
Dnes chce ísť zase von, ale vážne sa mi nechce..mali by sme len prázdnu konverzáciu alebo žiadnu...
Moc nepomáha ani fakt, že som obrovský introvert, čiže sa rozkecám len pri ľuďoch, ktorých dostatočne poznám a cítim sa pri nich dobre a teda ani rada nechodím von. Keď už idem tak sa naozaj že nudím. Čo sa nestáva často.
Snáď som to opísala tak, aby sa to dalo
pochopiť.
Nejaké typy/ rady ako mu aspoň naznačiť, že by to nemalo zmysel?
Podľa mňa ani kamarátstvo, keďže si naozaj nemáme čo povedať..Samozrejme to zas nechcem spraviť "ako nožom do brucha".
Vopred ďakujem.
Myslela by som si, že tu nebudem musieťísť, ale popravde si už sama rady neviem. Mám spolužiaka, ktorému sa zrejme páčim(často sa pýta či už niekoho mám atď, jeho kamarát tiež niečo také povedal) , ale nie je to opätovné. Myslím, že mu to už aj došlo, ale on sa stále snaží. Tak neviem či to už mám brať ako kompliment, že sa o mňa zaujíma alebo ako. Taktiež sa ešte na vzťah absolútne necitim ako niektorí moji rovecníci(mám 15)
Poviem to v skratke.
Už pár krát ma zavolal, či nejdem von raz som išla a popravde to bolo 70% času iba ticho. Čakala som len na chvíľu kedy už dôjdeme k nášmu domu a ja budem doma. Nemali sme si čo povedať žiadne spoločne záujmy, témy nič.
Odvtedy ešte pár krát naznačoval či nejdeme von (v rozhovoroch
na messengeri) Tu sa dostávame k ďalšiemu bodu. V škole ako keby sa nepoznáme a len cez messenger čo to prehodíme. Aj to vyzerá nejak takto.
on: ahoj, ako sa máš?
Ja: Dobre ty?
On: dobre
Koniec konverzácie.
Asi dva, tri razy som ako prvá napísala aj ja, aby to nebolo blbé, že píše len on, ale potom som to vzdala, pretože vážne sa to ťahalo ako z chlpatej deky.. A po čase som mu prestala písať ako prvá úplne on sa teda nevzdával a začínal vždy konverzáciu "Ahoj, ako sa máš?" Samozrejme konverzácia nikdy netrvala dlho.
Dnes chce ísť zase von, ale vážne sa mi nechce..mali by sme len prázdnu konverzáciu alebo žiadnu...
Moc nepomáha ani fakt, že som obrovský introvert, čiže sa rozkecám len pri ľuďoch, ktorých dostatočne poznám a cítim sa pri nich dobre a teda ani rada nechodím von. Keď už idem tak sa naozaj že nudím. Čo sa nestáva často.
Snáď som to opísala tak, aby sa to dalo
pochopiť.
Nejaké typy/ rady ako mu aspoň naznačiť, že by to nemalo zmysel?
Podľa mňa ani kamarátstvo, keďže si naozaj nemáme čo povedať..Samozrejme to zas nechcem spraviť "ako nožom do brucha".
Vopred ďakujem.
Re: Spolužiak sa až moc snaží alebo prázdna reč
Jednoducho mu prestaň odpisovať na Messengeri.. alebo si ho rovno zablokuj a budeš mať pokoj. Ak je normálny, určite pochopí.
neodpisovat, a ked uz tak v zmysle- nemas cas, robis inu cinnost atd. a casom ho to prestane bavit
-
NejakeMeno
Novice
No neviem ak ho to doteraz neprestalo baviť..
Keď už napíše tak mu odpíšem aspoň krátkou, stručnou správou, keďže ignorovať ho pokiaľ sme ešte v jednej triede nechcem.
Keď už napíše tak mu odpíšem aspoň krátkou, stručnou správou, keďže ignorovať ho pokiaľ sme ešte v jednej triede nechcem.
-
mirak2
Hardcore addict
tie rady, ze neodpisovat, su hrozne. ludia, ved komunikujme medzi sebou otvorene a na rovinu. normalne mu napis, ze sa s nim nechces kamaratit ani s nim ist von, lebo (sa ti nepaci)/(je s nim nuda)/(v skole ta ignoruje) - vyber si, co len chces. samozrejme nemusis mu odpisovat, ked ti napise. samozrejme s nim nemusis ist von. len povedz jasne a priamo nie. a radsej uprimne a bez omacok ako vyhovorky v zmysle "mam toho vela do skoly". byt ignorovany nie je prijemne. predstav si, ze by si ty bola ta, co niekomu pise. bola by si radsej, keby ti dotycna osoba napisala, ze nemam zaujem alebo ze by ta len ignorovala alebo dokonca si vymyslala dovody preco nie?
-
NejakeMeno
Novice
Ďakujem za radu, Mirak.
Určite by to bolo lepšie povedané na rovinu. Pokúsim sa využiť čo si napísal
Určite by to bolo lepšie povedané na rovinu. Pokúsim sa využiť čo si napísal
Z veľkej častí súhlasím s mirakom, že treba komunikovať a dať mu jasne najavo tvoj postoj a neklamať. Nemyslím si však, že by si mala ísť do osobnej roviny, že je nudný / škaredý
Skôr by som jasne povedal nie a vydiskutoval si, že si to s ním nevieš predstaviť, nemáte si čo povedať a nepriťahuje ťa. Teda takto neutrálne. Jasne by som taktiež povedal aj ďalší postoj a to, aby ťa nekontaktoval. (ak sa v reálne ani nevie ozvať, tak kamaráti asi ani nie ste - prestane ti písať = prestane sa s tebou kamarátiť) A až následne ak nepomôže, tak blok. Ono muži sú menej chápaví aj na "jasné" signály
Obzvlášť v jeho veku mu to vôbec nemusí byť jasné, že nemáš záujem... Ignorácia a vyhováranie sa, mi pred jasným vydiskutovaním nepríde správna.
Kľudne mu môžeš spomenúť aj to, že sa chceš sústrediť na koníčky, školu, a ešte nie na randenie.
nic natom nieje slusne mu povec ze mu nechces ublizit ale nemas zaujem sa znim stretavat a nech to neberie osobne ak si nemate co povedat urcite to pochopi (snad)
-
mirak2
Hardcore addict
"nepacis sa mi" nemusi hned znamenat, ze je skaredy, rovnako ako "nudim sa s tebou" neznamena, ze chalan je nudny. ked to chces obalit do omacok (ktorym som sa chcel na zaciatku vyhnut), mozes napisat aj "nie si moj typ" alebo "necitim medzi nami ziadnu chemiu"NHISPVM napísal: 31 máj 2021, 21:55 Z veľkej častí súhlasím s mirakom, že treba komunikovať a dať mu jasne najavo tvoj postoj a neklamať. Nemyslím si však, že by si mala ísť do osobnej roviny, že je nudný / škaredýSkôr by som jasne povedal nie a vydiskutoval si, že si to s ním nevieš predstaviť, nemáte si čo povedať a nepriťahuje ťa. Teda takto neutrálne. Jasne by som taktiež povedal aj ďalší postoj a to, aby ťa nekontaktoval. (ak sa v reálne ani nevie ozvať, tak kamaráti asi ani nie ste - prestane ti písať = prestane sa s tebou kamarátiť) A až následne ak nepomôže, tak blok. Obzvlášť v jeho veku mu to vôbec nemusí byť jasné, že nemáš záujem... Ignorácia a vyhováranie sa, mi pred jasným vydiskutovaním nepríde správna.
presne!!!
NejakeMeno - ono platí, ak niečo ide ako v lete na saniach lepšie to nebude ani potom. Ak niečo vznikne, musí to isť ako po masle.
Ty si introvert, on je introvert, tuto to nemusí fungovať, ty potrebuješ živšiu osobu pri sebe.
Daj na svoju intuíciu, vidíš že nemáte spolu nič spoločné, vonku je ticho, v škole ako keby sa nepoznáte, písanie s ním je o ničom.
Ty v tom máš jasno, on asi nie, nepísať mu už nič, ani neisť von a nech si vypisuje čo chce a kolko chce, tadial to cesta nevedie.
Alebo mu jasne povedz, že nemá to zmysel sa kontaktovať, nájde si vhodnejšie dievča pre seba a ty zase chalana pre seba, vybavené.
Ked je niekto nechápavý, treba mu to jasne povedať hoci aj trošku na tvrdo ale v rámci slušnosti.
A daj vedieť ako to dopadlo medzi vami díky
Ty si introvert, on je introvert, tuto to nemusí fungovať, ty potrebuješ živšiu osobu pri sebe.
Daj na svoju intuíciu, vidíš že nemáte spolu nič spoločné, vonku je ticho, v škole ako keby sa nepoznáte, písanie s ním je o ničom.
Ty v tom máš jasno, on asi nie, nepísať mu už nič, ani neisť von a nech si vypisuje čo chce a kolko chce, tadial to cesta nevedie.
Alebo mu jasne povedz, že nemá to zmysel sa kontaktovať, nájde si vhodnejšie dievča pre seba a ty zase chalana pre seba, vybavené.
Ked je niekto nechápavý, treba mu to jasne povedať hoci aj trošku na tvrdo ale v rámci slušnosti.
A daj vedieť ako to dopadlo medzi vami díky
ak sa s nim necitis dobre, tak mu slusne napis, ze si nemate co povedat a ze asi nema vyznam stretavat sa
najhorsie, co by si mohla spravit, je ignorovat ho - doliezal by este viac
musite si to vysvetlit a ked mu to normalne vysvetlis, tak to snad pochopi, i ked urcite este bude nieco skusat
jednaj priamo a na rovinu, ako vo vztahu, tak aj vsade inde; hlavne ak je to chlap, ziadne naznaky, konkretne jasne vyjadrenia!
najhorsie, co by si mohla spravit, je ignorovat ho - doliezal by este viac
musite si to vysvetlit a ked mu to normalne vysvetlis, tak to snad pochopi, i ked urcite este bude nieco skusat
jednaj priamo a na rovinu, ako vo vztahu, tak aj vsade inde; hlavne ak je to chlap, ziadne naznaky, konkretne jasne vyjadrenia!
Chlap to nie je, ale 15 rocny adolescent, takze sa lahko moze stat ze sa urazi a bude jej robit nasledne naprieky, ohovarat a pod. Obe cesty maju svoje pre aj proti.
1) nezačínaj konverzáciu, dávaš mu tým falošnú nádej
2) ak sa začne s tebou baviť online či naživo, narovinu sa ho opýtaj na akú tému sa chce s tebou baviť. možno mu po pár pokusoch samému dôjde, že moc spoločného nemáte a zabalí to sám.
2) ak sa začne s tebou baviť online či naživo, narovinu sa ho opýtaj na akú tému sa chce s tebou baviť. možno mu po pár pokusoch samému dôjde, že moc spoločného nemáte a zabalí to sám.
-
NejakeMeno
Novice
Mirrrorion
Práveže teraz už ani nezačínam
Práveže teraz už ani nezačínam
Ja som tiež za to, aby si mu povedala, že nemáš záujem o žiadny vzťah. Spolu s odmietavou odpoveďou na všetky jeho ďalšie návrhy by mu snáď mohlo dojsť, že fakt nemáš záujem a mohol by potom prestať otravovať...
A samozrejme neiniciovať žiadne písačky a pod., ak teda s ním nechceš zostať ani v kamarátskom vzťahu.
A samozrejme neiniciovať žiadne písačky a pod., ak teda s ním nechceš zostať ani v kamarátskom vzťahu.
Ake mile je takto si pospominat na ten cas ked som mal 15 a ked som sa stretaval s podobnymi situaciami 
Ale teraz, ako chlap relativne dost daleko za vekom 15 rokov, ti radim to, co ti radili aj vyssie. Teda uprimnost. Podla stylu pisania vyzeras ako naozaj inteligentne a rozvazne dievca. Taktiez som mal spociatku v puberte "problemy" s nadvazovanim vztahov s inymi osobami kvoli svojej povahe, tiez som introvert. Ak nemas o chalana absolutne ziadny zaujem, neignoruj ho, ale napis mu nieco na styl "Adam (Jakub, Duri, Feri,...), naozaj teraz nemam zaujem o vztah, dufam, ze to pochopis." Pripadne tam dohod este slovicko "prepac", aj ked ty sa mu za nic ospravedlnovat nemas, ale mozno to chalan oceni a prestane to riesit bez akychkolvek dalsich omacok v skole ci medzi spoluziakmi/spolocnymi kamaratmi. Drzim palce
EDIT: Pilifo ma trosku predbehol
Ale teraz, ako chlap relativne dost daleko za vekom 15 rokov, ti radim to, co ti radili aj vyssie. Teda uprimnost. Podla stylu pisania vyzeras ako naozaj inteligentne a rozvazne dievca. Taktiez som mal spociatku v puberte "problemy" s nadvazovanim vztahov s inymi osobami kvoli svojej povahe, tiez som introvert. Ak nemas o chalana absolutne ziadny zaujem, neignoruj ho, ale napis mu nieco na styl "Adam (Jakub, Duri, Feri,...), naozaj teraz nemam zaujem o vztah, dufam, ze to pochopis." Pripadne tam dohod este slovicko "prepac", aj ked ty sa mu za nic ospravedlnovat nemas, ale mozno to chalan oceni a prestane to riesit bez akychkolvek dalsich omacok v skole ci medzi spoluziakmi/spolocnymi kamaratmi. Drzim palce
EDIT: Pilifo ma trosku predbehol
-
CrazyJerry
Light Star
No dufajme, ze chalan neni cvaknuty
Lebo kamoska ma "napadnika", ktoremu uz milionkrat povedala nie a on to nejak uplne ignoruje. Ako keby to prepocul. On jej pise basnicky, vola na rande, stalkuje, pise a neviem co este uz roky
To ze je kamoska zasnubena mu ocividne nevadi, on si zije vo svojom svete, v ktorom su spolu
Ale snad toto nebude tvoj pripad.
Lebo kamoska ma "napadnika", ktoremu uz milionkrat povedala nie a on to nejak uplne ignoruje. Ako keby to prepocul. On jej pise basnicky, vola na rande, stalkuje, pise a neviem co este uz roky
To ze je kamoska zasnubena mu ocividne nevadi, on si zije vo svojom svete, v ktorom su spolu
Ale snad toto nebude tvoj pripad.
-
NejakeMeno
Novice
CrazyJerry
Nie, nie myslím, že on nie je zas tak premotivovaný.
Dúfam, že sa to s tvojej kamarátky nápadníkom čo najskôr vyrieši
Ak by jej to ale naozaj že vadilo v živote riešila by som to už aj cez políciu. Pretože stalkovanie vážne není príjemné..
Nie, nie myslím, že on nie je zas tak premotivovaný.
Dúfam, že sa to s tvojej kamarátky nápadníkom čo najskôr vyrieši
Ak by jej to ale naozaj že vadilo v živote riešila by som to už aj cez políciu. Pretože stalkovanie vážne není príjemné..
Potom daj hlavne ty vedieť ako to tebe dopadlo stým kamarátom. Sú prípady, kedy introverti spolu nebudú vychádzať a potrebujú opačný temperament do vzťahu - aby sa pritahovali, doplnali, nenudili, komunikovali, atd.