spomalenie internetu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
iticko
Novice
Novice
Príspevky: 5
Registrovaný: 01 máj 2019, 12:24

spomalenie internetu

Príspevok od používateľa iticko »

mam taky problem mam 5 statickych ip, internet je 500/50 k modemu su pripojene dva pc a jeden wifi router
problem je ze ked su pripojene iba tie dva pc internet ide 500/50 ale ked pripojim aj ten wifi router tak sa to spomaly na 50/50 na vsetkych pc je nieco zle nastavene na routry ze tak strasne zahlti linku
4040
Professional
Professional
Príspevky: 1555
Registrovaný: 01 sep 2009, 11:34

Re: spomalenie internetu

Príspevok od používateľa 4040 »

Čo máš za wifi router a ako je zapojený? Ten modem je ?
iticko
Novice
Novice
Príspevky: 5
Registrovaný: 01 máj 2019, 12:24

Re: spomalenie internetu

Príspevok od používateľa iticko »

modem hitron cgnv4 router netgear wndr3700 zapojeny cez ethernet so statickou ip
4040
Professional
Professional
Príspevky: 1555
Registrovaný: 01 sep 2009, 11:34

Re: spomalenie internetu

Príspevok od používateľa 4040 »

Takže ich máš prepojené z LAN do LAN ?Vypol si DHCP na netgear ?
iticko
Novice
Novice
Príspevky: 5
Registrovaný: 01 máj 2019, 12:24

Re: spomalenie internetu

Príspevok od používateľa iticko »

takto to je zapojene
Prílohy
Bez názvu.jpg
4040
Professional
Professional
Príspevky: 1555
Registrovaný: 01 sep 2009, 11:34

Re: spomalenie internetu

Príspevok od používateľa 4040 »

Skús takto :
Prílohy
Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg (52.08 KiB) 621 zobrazení
iticko
Novice
Novice
Príspevky: 5
Registrovaný: 01 máj 2019, 12:24

Re: spomalenie internetu

Príspevok od používateľa iticko »

teraz neviem asi som nepochopil hitron je bridge pripojka upc coaxial a teda mam do hitronu zapojit len netgear router a pc1 a pc2 do netgear to mi nepride ako dobre riesenie na pc2 je ftp a bude za nat ked bude pripojeny na netgear
netgear sa pripaja pomocou statickej verejnej ip 82.***.***.*** priamo na internet cez hitron v bridge mode teda ako ostatne dva pc
4040
Professional
Professional
Príspevky: 1555
Registrovaný: 01 sep 2009, 11:34

Re: spomalenie internetu

Príspevok od používateľa 4040 »

Tak ja že to máš klasický zapojené.Nepísal som, že máš pc1 a pc2 zapojiť do do netgear.Takže ho stačí pripojiť k sieti a padne net alebo až sa k nemu pripojí nejaké zariadenie?Máš na ňom aktuálny firmware ?Nemáš možnosť na skúšku vymeniť ten netgear ?
Kábel je v poriadku?
iticko
Novice
Novice
Príspevky: 5
Registrovaný: 01 máj 2019, 12:24

Re: spomalenie internetu

Príspevok od používateľa iticko »

no tak som to skusal a zjavne je jedno ci odpojim netgear, pc1 alebo pc2 rychlost nepada ak su v hitrone zapojene len dva zariadenia akonahle zapojim tretie rychlost padne len neviem ci pomoze reklamacia hitronu skusim este zapojit pc1 a pc2 cez netgear do hitron
Napísať odpoveď