spomalenie kopirovania suborov z SSD na HDD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
melon
Light Star
Light Star

spomalenie kopirovania suborov z SSD na HDD

Príspevok od používateľa melon »

Ahojte, neviem v com to je, ale mam na SSD disku asi tak 10 GB filmov a chcem ich presunud na RAID 0 z dvoch WD 250GB. Zaciatok presuvania ide okolo 90 MB za s a po 10s to zacne padat na iba 1-20 MB/s. Ked zrusim tento proces tak mi disk stale svieti a win 7 64bit sa mi ani nevie vypnut musim cakat aspon 10-15 minut kym sa vypne. Aj ked som skusal disky normalne zapojit nie do RAID robilo to tak isto. Nema niekto podobnu skusenost?
Ked som dal film po jednom subore nahravat tak to nahralo aj za 5 sekund - 600MB subor na HDD, potom som skusil dalsi a tam uz ku koncu padla rychlost na 20 MB a spomalovalo sa to dalej a na zaciatku to islo aj 150 MB :(
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: spomalenie kopirovania suborov z SSD na HDD

Príspevok od používateľa brm »

Skontroluj smart hodnoty a chybné sektory na tých diskoch... HD Tune (Error scan, Health)
melon
Light Star
Light Star

Prave to checkujem a dosiel som na jednu vec...
RAID som odstranil a dal ako single disky, na prvy mi zo zaciatku prehrava veci cez 200 mega/s a potom sa ustali na 50-60 mb/s co je prijatelne....
Na druhy disk som dal tie iste data a tam hned padol zapis na 17-15 mb/s.
HD tune pro Average transfer rate okolo 50 mb/s na obidvoch klasickych diskoch, neskor pripojim aj screeny.
A ked dam health tak na jednom mi pise tri warningy. Neskor pripojim vsetky screeny, myslim ze ten jeden disk blbne este ho kuknem na chybne sektory, na prvom je vsetko fajn 0 sektorov damaged... este sa snazim naformatovat ten zblbnuty disk uplnym formatom no progress 1% za 1 hodinu co mi je velmi divne, ak to nestihne do vecera tak dam rychly format a kuknem na sektory.... Nedalo mi to spat som isiel o piatej rano :p

//autoeditácia príspevku (21 Nov 2012, 0:27)
Tak uplny format sa nedal dokoncit lebo by to robilo asi tyzden. Vsetky sektory su dobre a nechapem HD tune pro mi neukazuje health proste prazdne pole je a ani teploty diskov nie su vidiet. Problemovy disk som naformatoval rychlym sposobom a stale to robi, vid screeny.... Co si pamatam z HD tune tak mi pisalo ze mozu byt vadne SATA kable, moze to tak byt?
Prílohy
Rychlost spomaleneho disku
Rychlost spomaleneho disku
Quick scan dobry disk
Quick scan dobry disk
dlhy scan dobry disk
dlhy scan dobry disk
dlhy scan spomaleny disk
dlhy scan spomaleny disk
ScreenShot002.jpg
Citanie sa spomaluje...
Citanie sa spomaluje...
a spomaluje...
a spomaluje...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Health potrebujeme, oboch diskov.
melon
Light Star
Light Star

Mam zapnuty AHCI mode tak to skusim prepnut do IDE v Biose to je asi problem...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Mať SSD v ahci je okay, pokiaľ máš kvalitnú dosku, dobré drivery a iné srandy. Tak isto bez AHCi nejde SATA3 a iné featury. Mať na platničkových diskoch AHCi mód je vopred zabité.
melon
Light Star
Light Star

Spravim testy ci mi to degraduje nejak performance na diskoch ked som to prepol na IDE aj SSD disk.

Nech sa paci screeny...
Prílohy
SSD smart.png
WD1 smart.png
WD2 smart.png
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Oboje WDčka sú mŕtve. Btw. hoď sem prosím Ťa ešte obrázok z CrystalDisk Info, stačí kliknúť potom na tie WDčka, ich statusy.
melon
Light Star
Light Star

Tu su screeny z crystaldiskinfo
Prílohy
ScreenShot005.jpg
ScreenShot006.jpg
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

16k a 20k hodín. Nadčasujú chlapci, už nejaký ten týždeň :) pochovaj ich, Zozálohuj čo treba a pochovaj ich. Ale tipujem že sú oba prázdne, keďže boli v raid0, alebo raid1 a potom si ich rozdelil.

Optimálny čas pre beh Samsung/Hitachi diskov je 5k hodin, pre Seagate 10k hodín, pre WD Blue 12k, pre WD Black 15-20k pre redy údajne až 30-100k hodín, ale tak to sú fámy. Jednoducho každý platničkový disk si zaslúži po 10 000 hodinách dôstojný pohreb, a ak nie, tak potom chudáci nadčasujú. Si zober že ten čo Ti fičí 20k hodín beží skoro 3 roky v kuse čistého času, tzn. že minimálne 6-9 v "hrubom". Čo je extrémne dlhá doba.
melon
Light Star
Light Star

heh no tak chlapcov som fajcil :) moze byt su stare tak 5 rokov, vyrobene rok 2007-2008 a odvtedy fachcia dennodenne....Mhh, takze setrenie na novy disk ach jaj, dakujem za informacie, disky su prazdne, chcem tam mat na nich len docasne stahovane veci - takze je tu predtucha ze mi mozu podochnut ani sa nenazdam a stratim udaje vsak? Ale teoreticka otazka je ze v takomto rezime mozu este pracovat aj dalsich 1k hodin nie?

Porovnanie AHCI a ide mod v rychlostiach, iba na SSD sa to prejavilo...
Prílohy
SSD.png
SSD IDE.png
WD1.png
WD1 IDE.png
WD2.png
WD2 IDE.png
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tebe tie disky haprujú najmä kvôli tomu že sú fyzicky poškodené, preto im skáče výkon. AHCi a iDE je najmä o kompatibilite. AHCi podporuje nové inštrukcie a väčšie prenosové rýchlosti, na platničkáčoch čo dajú ledva 50-100 MB/write a do 200 MB/s read sa neprejaví tento mód ináč len tak, že môžu v AHCi blbnúť a na druhej strane podporovať nejaké featury, ktoré v iDE móde neprejdú.

A disky ani ako úložisko moc neodporúčam a keď, tak ten s tou jednou chybou. Ja tak mám jeden FASS.
melon
Light Star
Light Star

Zaujimave je, ze sa viac prejavuje ten disk s jednou chybou, ked na neho zapisujem tak rychlost uplne padne, co zatial na tom dalsom fachci krasne a potom ked chcem vypnut pc tak mi ani 15 minut nevypne lebo stale svieti ledka HDDcka ze nieco robi pritom uz nic nerobi...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Na rovinu, tie disky nerieš, je jedno čo ako nastavíš, budú proste blbnúť, lebo sú mŕtve.
melon
Light Star
Light Star

Seagate Barracuda 7200.12 1TB? Nech vydrzi aspon 2 roky a je tichy, bad choice? Potom zalozim novy topic inde, ze potrebujem nieco za maly peniaz 1TB...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Vezmi red od WD, máš pokoj, svätý.
melon
Light Star
Light Star

Tak dnes mi už padlo jedno 250 GB WDčko, niečo som tam kopíroval a bum nevie nájsť cestu a v prieskumníkovi ho neukazuje... A dnes som zaznamenal aj bluescreen ale nestihol som všetko prečítať, mohol byť aj ten disk na vine...
Napísať odpoveď