Spomalenie systému a následne zamrznutie klávesnice a myši

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
salvi
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok

Spomalenie systému a následne zamrznutie klávesnice a myši

Príspevok od používateľa salvi »

Ahojte,

neviem si rady, takže skúšam tuto, či sa s tým niekto nestretol. Keď som mal pustený youtube alebo twitch na prehliadači, z ničoho nič mi začalo video načítavať, sekať a celkovo načítavenie stránok začalo byť spomalené... Používam prehliadač Brave, tak som myslel že to bude tým, ale hneď po tom ako mi začal blbnuť Brave som skúsil použiť Edge a tam tie videá taktiež blbli... Čakal som minútu, dve.... a hneď potom mi z ničoho nić zamrzla klávesnica aj myš... svietili obe, ale nereagovali. Musel som reštartovať PC. Toto sa stálo už 3x.

S čím to môže byť spojené a ako to riešiť? Robil som kade aké testy už, všetko bolo OK... RAM, CPU, GPU...... Čo s tým? :cry:
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Spomalenie systému a následne zamrznutie klávesnice a myši

Príspevok od používateľa aacid »

najprv pozri do Event Vieweru (https://learn.microsoft.com/en-us/shows ... ent-viewer) ci tam nieco neobjavis, najdi tam podla casu kedy si restartoval PC a pozeraj ci tam nebudu nejake errory predtym.

moze to byt aj hardware (prehrieva sa nieco) alebo software (virus co na pozadi ked nic nerobis tazi krypto?)
salvi
Novice
Novice

aacid napísal: 11 feb 2025, 12:59 najprv pozri do Event Vieweru (https://learn.microsoft.com/en-us/shows ... ent-viewer) ci tam nieco neobjavis, najdi tam podla casu kedy si restartoval PC a pozeraj ci tam nebudu nejake errory predtym.

moze to byt aj hardware (prehrieva sa nieco) alebo software (virus co na pozadi ked nic nerobis tazi krypto?)
V tom Event Viewere su stale iba Warningy ako napr.
The application-specific permission settings do not grant Local Launch permission for the COM Server application with CLSID
Windows.SecurityCenter.WscBrokerManager
and APPID
Unavailable
to the user NT AUTHORITY\SYSTEM SID (S-1-5-18) from address LocalHost (Using LRPC) running in the application container Unavailable SID (Unavailable). This security permission can be modified using the Component Services administrative tool.

a ešte sa tam ćasto objavuje toto

The speed of processor 30 in group 0 is being limited by system firmware. The processor has been in this reduced performance state for 71 seconds since the last report.

Errory jedine s tym, že som urobil hard restart a jeden tam dnes bol, že Windows update sa nepodarilo dokoncit aktualizaciu nejaku, ale to s tym nema nič. Takže ozaj neviem.... S priehrevanim neni problem. Jedine žeby virus nejaky? To som este nezistoval....
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tak to najskor prebehni cez Malwarebytes Antimalware.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

prvé by bolo možno dobré prečistiť registre napr pomocou Wise Registry Cleaner
salvi
Novice
Novice

gogo956 napísal: 11 feb 2025, 14:09 prvé by bolo možno dobré prečistiť registre napr pomocou Wise Registry Cleaner
Skúsim aj prečisiť registre aj pomocou Malwarebytes prebehnem PC :)
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

Mal som takmer rovnaky problem. Pocitac mi nahodne (niekedy 4x denne, inokedy 1x za mesiac) postupne spomaloval, nakoniec ostala pohybliva iba mys a po par minutach zamrzla aj ta a pomohol len tvrdy restart. Niekde tu aj k tomu mam vlakno, alebo prispevok :D

Po rokoch snahy o riesenie, preinstalovani windowsu, a podobnych pokusov som zistil, ze to robil disk. Konkretne Kingston KC400.

Este ked som nevedel ze na vine je disk, som si kupil novy disk a stary som dal bratovi do PC... Mne tieto spomalenia/zaseky prestalo robit a zacalo to robit na bratovom PC.

Tak som po rokoch zistil, ze na vine bol disk. Na Vianoce som bratovi kupil tiez novy disk a tento zamrzajuci je ako ulozisko.
Nepodarilo sa mi najt opravu/riesenia tychto zamrzani, okrem vymeny disku.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

salvi napísal: 11 feb 2025, 13:08The speed of processor 30 in group 0 is being limited by system firmware. The processor has been in this reduced performance state for 71 seconds since the last report.
toto nemoze byt throttling? pozeral si teploty?
heker
Redeemer
Redeemer

Registre s tym nemaju vobec nic.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

salvi napísal: 11 feb 2025, 13:08 V tom Event Viewere su stale iba Warningy ako napr.
The application-specific permission settings do not grant Local Launch permission for the COM Server application with CLSID
Windows.SecurityCenter.WscBrokerManager
and APPID
Unavailable
to the user NT AUTHORITY\SYSTEM SID (S-1-5-18) from address LocalHost (Using LRPC) running in the application container Unavailable SID (Unavailable). This security permission can be modified using the Component Services administrative tool.

a ešte sa tam ćasto objavuje toto

The speed of processor 30 in group 0 is being limited by system firmware. The processor has been in this reduced performance state for 71 seconds since the last report.

Errory jedine s tym, že som urobil hard restart a jeden tam dnes bol, že Windows update sa nepodarilo dokoncit aktualizaciu nejaku, ale to s tym nema nič. Takže ozaj neviem.... S priehrevanim neni problem. Jedine žeby virus nejaky? To som este nezistoval....
Na analýzu crash dump si stiahni app Whocrashed.. Tá automaticky analyzuje posledný crash a hodí nejaké hinty.
salvi
Novice
Novice

Fglx napísal: 11 feb 2025, 18:18 Na analýzu crash dump si stiahni app Whocrashed.. Tá automaticky analyzuje posledný crash a hodí nejaké hinty.
Za toto ti ďakujem! Super appka.
Zanalizovalo to všetky tie pády a pri všetkych bolo to isté:

"This is likely a software problem which means that it was probably caused by a bug in a driver.
There is a possibility that this is caused by memory corruption. Memory corruption can be caused by a faulty driver, faulty RAM, overheating and more. Read this article on memory corruption. Read this article on thermal issues
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error.
It is suggested you look for an update for the following driver:
IntcUSB.sys (Intel(R) Smart Sound Technology for USB Audio, Intel(R) Corporation). "
heker
Redeemer
Redeemer

Cize preinstalovat zrejme ovladac od dosky + zvukovu kartu.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Driver (ten graficky) ti spadne aj ked mas nestabilne pretaktovanu napr. graficku kartu. Tam moze byt kludne aj hardwarovy problem. Samozrejme drivre by som updatoval, reinstaloval, ale tiez by som otestoval ramky, zdroj, vlastne vsetko :D
heker
Redeemer
Redeemer

Ale pise Intel ... for USB audio. Takze grafiku by som z toho vynechal.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Samozrejme, to bol len priklad, ze za pad drivera moze casto aj „blby" hardware. Najcastejsie sa to da vidiet, ked taktujes gpu.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Mne toto robí už roky :D Vždy po zapnutí PC, keď idem napríklad na YouTube, tak sa to video začne spomaľovať a chrapčať zvuk. Potom sa obraz sekne. Musím urobiť reštart. Potom sa to ešte môže zopakovať 1x alebo 2x a potom už PC ide normálne.
Napísať odpoveď