Spoplatnenie VŠ štúdia pri zmene odboru po BC

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
falien31
Novice
Novice

Spoplatnenie VŠ štúdia pri zmene odboru po BC

Príspevok od používateľa falien31 »

Rád by som sa spýtal, či sa pri zmene odboru štúdia na VŠ, tj. prestup na úplne inú školu a začať odznova - BC program, niečo platí. Konkrétnejšie ide o to, že som študentom 3. ročníka nemenovanej VŠ zameraného na ekonomický smer. Po erasmus "výlete" zo školy ma zaujal iný odbor ako spomínaný ekonomický a to jazyky. Pozrel som školy, možno aj našiel tie, na ktorých by som mal záujem tieto jazyky študovať. Problém je, ale v tom, že nemám finančné prostriedky na prípadnú úhradu školného.

Preto by som sa chcel spýtať, že či po dokončení BC programu na mojej škole, môžem prestúpiť na BC program inej školy s úplne iným zameraním, resp. či by som mal štúdium spoplatnené. Pokračovanie na Mgr štúdium by nebolo možné, keďže by som vynechal 3-4 roky intenzívneho vyučovanie daného jazyka. Viem, že po dokončení školy sa už za ďalšie štúdium platí, ale neviem ako je to keď sa rozhodnem skončiť ako BC a začať niečo nové. Neplatí sa potom len za BC program, tj. 3 roky?

Spomínanú otázku som na internete nenašiel, no možno som zle hľadal.

Ďakujem za odpovede.
sharky-no
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Spoplatnenie VŠ štúdia pri zmene odboru po BC

Príspevok od používateľa sharky-no »

myslim ze stat hradi 3 roky studia na 1. stupni VS, a 2 roky studia na 2. stupni VS.

Podla mna, budes platit skolne, kedze si si tie 3 roky od statu minul.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

budeš platiť, štát ti dá 3 roky Bc a 2 Mgr, ako si ich ty rozhodíš je tvoja vec...
propernex
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa propernex »

presne tak ako ti píšu, 3 roky na bc a 2 na ing/mgr ti hradí štát všetko nadrámec si platíš ty, takže keď budeš bc a pôjdeš odznova na bakalárske štúdium platíš si 3 roky, ďalšie 2 na ing/mgr máš už opäť platené štátom
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

ak si v Cechach tak mas na BC 4 roky bezplatne.
Napísať odpoveď