Ahoj,
tak ja som si kupil tohto garmina 110 aj s meracom TF tusim v decembri 2011.
S hodinkami som velmi spokojny, za tu cenu dostanes velmi kvalitny pristroj, ktory sa jednoducho ovlada.
Hodinky sluzia v case "nepouzivania" ako normalne digitalky, zobrazuju tusim cas a pod nim datum, v tomto rezime nefunguje GPS ani ine funkcie, teda to vyrazne setri bateriu, a vydrzia ti nabite aj vyse 2 tyzdnov.
Po zapnuti sa merac TF pripoji asi do 5 sekund, satelity mi najde vacsinou do 1 max 2 minut, ja to riesim tak, ze ked pridem na miesto behu, proste ich zapnem, a kym si das strecing tak uz su pripojene k GPS. Pripojenie k TF a aj k GPS je signalizovane pipnutim a tusim to aj vypise na displayi.
Hodinky sa daju pouzivat aj v rezime bez GPS, napr ked sportujes v interieri a potrebujes vyuzivat stopky alebo sledovat TF, ale hladanie GPS signalu by zbytocne minalo bateriu.
Trening sa spusta a pozastavuje jednym tlacidlom, po spusteni zacnu ist stopky a zacne zaznamenavat udaje z GPS a TF, v hodinkach sa da nastavit tzv. "kolo", napr ja to mam nastavene na 1km a teda po kazdom ubehnutom km mi napise tempo, cas... tak vies porovnavat jednotlive useky behu po kilometroch. Ubehnutie kola signalizuje pipnutim a tiez to teda vypise na displayi.
Pocas treningu si vies prepinat medzi 3ma hlavnymi udajmi na displayi, v hornej casti ukazuje vzdy ubehnutu vzdialenost, v dolnej ukazuje vzdy tempo, a v strede si vlastne vies prepinat medzi hodinami/stopkami/TF.
Po ukonceni behu zastavis aktivitu tym tlacidlom ktorym si ju spustil a pokial uz v nej nechces pokracovat, tak ju inym ulozis do pamati a mozes zacat novy trening.
Co sa tyka SW, tak su dve moznosti.
Bud si nainstalujes garmin program priamo do pc, kde si vies udaje ukladat, k tomuto priamo nepotrebujes internet, ale zasa ked zmenis PC alebo pouzivas viac PC tak mas problem so synchronizaciou.
Moznost 2, ktoru aj ja pouzivam, je web lokalita connect.garmin.com kde si vlastne vytvoris online profil, a na ten si nahravas pomocou web rozhrania aktivity. Samotne nahravanie je jednoduche, pred prvym pouzitim nainstalujes driver, potom uz len pripojis hodinky do USB portu a na web stranke kliknes na upload a on sam si nahra najnovsie aktivity z hodiniek. Ty si potom vies jednotlive trasy prezriet, premenovat etc.
Je to velmi prehladne, len teda tu musis mat pristup na net. Ale ktoby v dnesnej dobe uz nemal ze
Vydrz baterie je slusna, mne vydrzi povedzme tak 7 az 8 1,5hodinovych treningov so zapnutym GPS.
Hodinky su dobre chranene voci potu, urcite znesu aj daky dazd.
Hmotnost je prijemna, pri behu nezavadzaju, su dobre citatelne, ked si zvyknes hned vies co kde je a jak sa pouziva.
Display nie je podsvieteny, menu v hodinkach je aj po slovensky.
Snad som pomohol, behu zdar