Sportujete? Ak ano, napiste aky sport...

O športe...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Sportujete? Ak ano, napiste aky sport...

Príspevok od používateľa kali520 »

zuiop napísal:Tak to je uz vec nazoru, tazko sa mi to vysvetluje, pre mna typicky obraz sportu je futbal, hokej, BS atd proste nieco kolektivne kte sa stale nieco deje a hlavne ide o vykon, nie o to ako vyzeras. Lepsie to vysvetlit neviem. Ale tak nie kazdy musi suhlasit, pre niekoho su sport dokonca aj sipky, chytanie ryb ci golf.
O vykon ide aj v trojboji a vzpierani najnovsie aj crossfite a vsetky 3 su vlastne posilovanie, takze vazne by si mohol vysvetlit o com tu tocis.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

hughito napísal:Narozdiel od teba som hral futbal aj hokejbal (aj aktívne)
dobre, ked uz tak rad vytahujes veci z kontextu, tak hram hokejbal aktivne na ligovej urovni (minuly rok dokonca v 2 kluboch, teda 2 ligach) a florbal takisto na ligovej urovni...futbal som sice nehral na klubovej urovni, ale boli casy, ked som ho hral 6 hodin denne...
hughito napísal:To ako keby som okomentoval futbal štýlom: 20 hráčov sa dookola naháňa za loptou ako trubirohovia.
nemam rad futbal, ale urcity system v tom nahanani lopty maju
hughito napísal:To mám padnúť na riť ? :D Alebo si touto poznámkou sledoval čosi iné ?
tym som chcel povedat, ze moj trening nevyzera tak, ze si vezmem hokejku a idem sa na ihrisko vyprdiet, aby si nemal mylnu predstavu o tom, ze ty makas o nieco viac.

chlapec tym chcel povedat tolko, ze tazko to mozes robit na sutaznej urovni a zbierat z toho placky a pohare, co je vacsinou cielom sportu. ja sa s tym stotoznujem a nepovazujem posilnovanie za samostatny sport. ako doplnok k inemu beriem. aby sme sa chapali
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

dobre, ked uz tak rad vytahujes veci z kontextu, tak hram hokejbal aktivne na ligovej urovni (minuly rok dokonca v 2 kluboch, teda 2 ligach) a florbal takisto na ligovej urovni...futbal som sice nehral na klubovej urovni, ale boli casy, ked som ho hral 6 hodin denne...
Z akého kontextu ? Ale zjavne neposilňuješ, čiže uniká ti komplexnosť tohto športu.
nemam rad futbal, ale urcity system v tom nahanani lopty maju
Samozrejme, že áno, to som len zredukoval na primitívny pohľad, ktorý je však určite ďaleko od pravdy.
tym som chcel povedat, ze moj trening nevyzera tak, ze si vezmem hokejku a idem sa na ihrisko vyprdiet, aby si nemal mylnu predstavu o tom, ze ty makas o nieco viac.
Samozrejme si to nemyslím, ja som narážal na to, že posilňovanie vie byť dosť náročné, samozrejme, záleží od typu tréningu, od fáze tréningu a pod. Pozri, ako som písal, hral som futbal, hokejbal. Tam sa môžeš namakať, kondičná fáza môže stáť za to, ale to ostatné je v podstate to, čo ťa baví a nijako pri tom človek "netrpí." Posilňovanie bolí.

chlapec tym chcel povedat tolko, ze tazko to mozes robit na sutaznej urovni a zbierat z toho placky a pohare, co je vacsinou cielom sportu. ja sa s tym stotoznujem a nepovazujem posilnovanie za samostatny sport. ako doplnok k inemu beriem. aby sme sa chapali
Tomu nechápe, akože ťažko ? To je čo za bludné tvrdenie ? A Slovensko, keby sme chceli byť aktuálny, dosiahlo v kulturistike oveľa viac úspechov ako vo futbale, hokeji či hokejbale.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

ak robis tie sporty for fun, tak ano cloveka to bavi a takmer neboli, ale nakolko je hokej(bal) kontaktny sport (aaaaah, dajme tomu ze aj futbal), tak to boli. a fest. a aj na treningu. a fest.
a slovensko ma v hokejbale vela uspechov. ci na reprezentacnej, ci klubovej urovni. co start na MS a ME, to medaila (vsetky vekove urovne!) a na klubovej urovni mame tiez niekolko nasobnych europskych majstrov...neviem, ci nejaky sport (kolektivny urcite nie, jednotlivcovi mozno, ale dost pochybujem) sa moze s tymto porovnavat. nevies a trepes
a ja hovorim napr. o tebe. robis to na sutaznej urovni? nerobis. mozes? tazko. ja ano. know the difference
zuiop
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa zuiop »

Blbeček si tu jedine ty, ty primitív. Nikde som nenapisal ze posilnovanie nieje fyzicky náročné, iba že PRE MŇA to nieje šport. Pre mňa sú športy hlavne to v čom sa dá súťažiť na olympiáde, čiže žiadna kulturistika, fitnes atď a je mi úplne jedno čo si o tom myslíš. Argumentovať to nepotrebujem, ja narozdiel od teba neprezentujem svoje názory ako nespochybnitelné pravdy (ako som videl v iných témach všade vystupuješ resp snažíš sa vystupovať ako životaznalý suverén a ťažký intelektuál takže ma hentaká reakcia ani neprekvapuje)
Chodil som na thajský a keď porovnám aký rozjebaný som chodil odtial, obzvlášť zo sparingu tak činky sú oproti tomu úplne hovno, takže preto odmietam tieto typické kulturistické sračky že dvíhanie železa jediný tvrdý šport a kto ho nerobí je zmakčilý priteplený kkt (áno aj s takým názorom som sa stretol a nie raz).
To že kulturistika je náročnejšia ako nejaký hokej či futbal je fakt dobrá hovadina, nehovorím že nemusia trénovať ale kopa iných športovcom sa namaká ovela viac
ako doplnok k inemu beriem. aby sme sa chapali
Presne tak. Ešte to vzpieranie a pwl za šport považujem ale kulturistiku a fitness a celé to predvádzanie sa v tangáčoch určite nie. (a prízvukujem že to je opať moj názor ak to niekoho nebodaj uráža s tým už nič nespravím)
hughito
Redeemer
Redeemer

hokej(bal) kontaktny sport
Z tohto pohľadu môže bolieť aj golf, čo keď si pri chodení podvrtneš nohu. :roll: Ja som narážal na samotný akt vykonávanie toho športu, pri behaní ťa nič nebolí, ani pri tom, ako strieľaš hokejkou do loptičky.

No tak nehnevaj sa, ale je nejaký hokejbal vôbec profesionálny šport ? Dostávaš zaplatené ? Hrá sa nejaká profi liga ? Rozdiel je však hrať profi napr. vo futbale a rozdiel je hrať "profi" v hokejbale, ale toto sme úplne od témy.

Tvoje narážky na to, ako ty robíš hokejbal profi sú úsmevné, sčasti by som to bral, keby si hral aspoň prvú slovenskú ligu vo futbale alebo v hokeji, ale toto.. :roll: Takže nie, žiadny rozdiel nepoznám.

zuiop: Ty tu stále argumentuješ len svojím "pre mňa," ale neuvádzaš nijaké dôvody prečo a na tie som sa pýtal. Ak nie si schopný odpovedať, tak napíš: myslím si to, ale neviem prečo - a tým by to bolo vybavené, ďalej to nikoho nezaujíma. To na margo tohto fascinujúceho záveru - Argumentovať to nepotrebujem.

V tomto príspevku si zaviedol akýsi nový merateľ - olympiádu, lebo na tej sa dá súťažiť. Z toho vyplýva, akoby športy čo nie sú na olympiáde neboli športami, alebo sa nedalo v ich rámci súťažiť. Veď v kulturistike sa takisto súťaží. Je to individuálny šport a súťažíš vlastným telom. Je to isté, ako keď nejaký gymnasta súťaží s vlastnou zostavou alebo podobne a pokiaľ sa nemýlim, to je olympijský šport. Proste tvoje meradlá sa zatiaľ vymykajú realite a cítim z toho akúsi osobnú zášť, možno máš nejaký komplex (si suchý ako konár ?).

Chodil som na sandu 2 roky, na karate 3 roky a zápasenie tiež nejakú dobu. Hlavne z tej sandy viem, že tieto plno-kontaktné bojové športy takisto bolia a hoc aj na amatérskej úrovni, je to oveľa náročnejšia záležitosť ako napr. amatérsky futbal.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

ak za hokejbalom vidis behanie a strielanie do lopticky, pri ktorych nic neboli, tak fakt neviem, kde si ho hral aktivne...alebo si nikdy nevidel mantinel alebo suboj pred brankarom, kde ti najprv osekaju chrbat, potom nohy a nakoniec tvar :lol:
na slovensku je pokial viem jediny profi klub - nitrianski rytieri...ja osobne som na semipro urovni, vdaka sponzorom ma startovne do lig a hokejky nic nestoja, ale toto ma malokto a toboz na tejto urovni - druha najvyssia slovenska ligu.
kazdopadne ja pisem o jednom a ty to otocis na to, co si myslis, ze tebe vyhovuje :D ja som nic nepisal o peniazoch, ale skor toto :smt112 ale to ty nepochopis :D
PS: tie sutaze v kulturistike, kde kazdy natrety nutelou vytrca to co si vymakal su pre mna asi taky sport ako miss.
PS2: viem, ze si to pisal zuiopovi, ale suchy ako konar som bol. predtym ako som zacal hrat hokejbal. nie som sice vyrysovany jak sypaci, ale nieco na mne nalepene je. aj pivne brucho mam, a ty nie, beee beeee :smt019
hughito
Redeemer
Redeemer

ak za hokejbalom vidis behanie a strielanie do lopticky, pri ktorych nic neboli, tak fakt neviem, kde si ho hral aktivne...alebo si nikdy nevidel mantinel alebo suboj pred brankarom, kde ti najprv osekaju chrbat, potom nohy a nakoniec tvar
Samozrejme, ale ja som narážal na inú vec, ktorú ty nikdy nepochopíš, lebo nemakáš vo fitku. Áno, aj na futbale ťa môžu faulovať, aj na basketbale zhodiť a pod., ale to je iná vec. Iné to nie je pri bojových športoch, kde je tá bolesť priamo súčasťou toho športu, takisto ako pri posilňovaní.

Inak prepáč, ale stále nechápem tej tvojej narážke na nejaké poháre a pod. Môžeš mi to vysvetliť podrobnejšie, v akom zmysle to tu zdôrazňuješ vo vzťahu k našej polemike ?

Brucho mám teraz aj ja, aj keď nie z piva, tak nemachruj. :D
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

k tejto vasej polemike chlapci...mam kamarata ktory hra hadzanu a mal castejsie polamane ruky a nohy ako ja ktory som vtom case aktivne boxoval a to sa ani zdaleka nejednalo o profi hraca, len taka lepsia miestna uroven, takze myslim, ze pri tychto sportoch je ta bolest uz fakt sucastou sportu, tak isto hokej, je tiez v zasade len o strielani puku, ale tie chranice nemaju preto keby nahodou spadli, to iste americky futbal alebo rugby napr, tiez nie je tvojou ulohou poslat supera k zemi ako v boxe, ale je uplne jasne ze sa to bude diat, kto pozeral niekedy zapas v rugby vie, ze je tam viac krvi, zlomenin a otvorenych ran ako v klietke pri mma...
ja by som cely sport charakterizoval ako nieco pri com v konecnom dosledku podas nejaky fyzicky vykon, to je prapodstatou sportu uz z antiky. posilnovanie ako take neviem co oznacuje, ale kulturistika-fakt je to pre mna uroven MISS, aky vykon sa poda na tom podiu? okrem toho, ze su tam tesne pre zomretim lebo su dehydrovani a teda vydavaju svoje posledne nato aby neskolabovali, tak ziadny. Strongomani? jednoznacne to su vykony hodne chlapa. Trojbojari? takisto. Olympijsky vzpieraci? jednoznacne. Crossfit? Taktiez. Tu sa pristavim pretoze to nie je tak zname odvetvie sportu, tak kazdemu odporucam pozret nejake sutaze, napr nedavne kvalifikacie na svetovy sampionat, kde v prvom kole skvelo uspel jeden slovak, uloha bola 21-15-9 opakovani 100kg mrtvola a tlaky na ramena v stojke pri stene. vitaz to cele zvladol za 2 minuty a 3 sekundy. toto je jednoznacne sport.
takze asi tolko mojich par centov, makam vo fitku, svojho casu som boxoval, mam za sebou 8rokov karate, par mesiacov grapplingu a zacinam s brazilskym jiu-jitsu. cize samotny trening z nikoho sportovca nerobi, ide o ten ciel, ak cvicim preto aby som bol feši tak sa nebudem prehlasovat za nejakeho sportovca a priznam si, ze sa mi paci mat six pack, krasne Vcko a siroke ramena ale vykonnost bohvieaku nemam. ak makam na trojboj, alebo strongmanov tak sa za sportovca kludne povazovat mozem.
hughito
Redeemer
Redeemer

A nemal kamarát nejaké problémy s riedkymi kosťami ? :D

Inak stále narážate na zranenia, ale o tom som vôbec nepísal, už neviem ako to inak opísať. Keby som písal o zraneniach v posilňovaní, tak píšem o utrhnutých svaloch, o vykĺbených rukách o zavalení činkou alebo pod.

Ako tam sledujem, tak najviac vám tam chýba ten finálny výkon, ktorý je pri kulturistike trochu iný, ako pri iných športoch. K tomu najprv ale to, že ten výkon sa odohráva vo fitku, kde aj kulturista neustále zdvíha viac, neustále bojuje o ďalšiu sériou a pod. Makanie za hranicu svojich možností, ktoré bolí, svaly horia. Preto šport.

To, že sa vám neľúbi ten výstup ok, nedá sa zmerať stopkami alebo počtom gólov. V podstate ani mňa to nebaví a kulturistiku ako takú nesledujem, je to viac-menej nuda pre mňa, skôr si pozriem len nejaké fotky z Olympie a pod., ale je x iných športov, kde je prezentácia do istej miery podobná - napr. gymnasti, krasokorčuliari a pod. Ten ich výkon je pretavení vo výslednom tele za posledný rok makania, to je ten výkon.
ColdRain
Addict
Addict

myslim ze nemal :D skor to boli take tvrde zakroky ;)

ja som nenarazal na zranenia, ale prave na tu bolest ktoru si spominal, ktora je pritomna v tych zraneniach, takisto ako pri boxe je pritomna v zraneniach, sposobenych udermi, v mma je ta skala ovela vacsia, rozna slamy, kopy, paky...a zaroven v kazdom z tychto sportov je dalsia bolest pri sustavnom vykone, ked niekto odohra cely hokejovy zapas je tiez za hranicou fyzickych moznosti, taktiez zapasnik, rugbysta, futbalista aj bez toho aby boli faulovani...a to samozrejme tiez boli, tak isto ako mozne zranenia ako su urvate slachy, potrhane vaziva atd a takisto sa trenuje, trenuju rovnako tvrdo ako kulturisti, casto krat tvrdsie podla mna, resp zahrnaju aj trening vo fitku do kondicnej pripravy.
cize problem je vtom, ze zatial co kulturista a sportovec trenuju rovnako tvrdo, tak finalny vykon kulturistu je nechat sa obzerat a hodnotit jak plemenny byk na trhu, sportovi podaju skutocny fyzicky vykon, zatial co kulturista tarbavou chodzou predvedie zostavu ... ano je to pekna show, ale nie je to sport, blizsie to ma k divadlu ... proste podstatou sportu nie je trening, podstatou sportu je finalny fyzicky vykon, ktory je pri kulturistike temer nulovy
hughito
Redeemer
Redeemer

Stále sa nezhodneme - ako pri tom, že pri futbale a hádzanej a pod. nie je bolesť imanentne prítomná pri vykonávaní danej činnosti ako pri posilňovní alebo bojových športoch, tak pri tom, že šport nemožno obmedziť na finálny výkon, ktorý spájate len s akousi inštitucionalizovaniou podobou. To ako keď budem denne behať do kopcov a makať na dvore, tak nešportujem, lebo nepôjde na súťaž ? Šport nie je len o profesionálnom predvedení výkonu. Musím vytiahnuť aj poučku z wiki:

Kód: Vybrať všetko

Šport je ritualizovaná forma fyzickej aktivity alebo zručnosti, ktorej účelom je snaha rekreovať sa: pre súťaženie, pre vlastné potešenie, pre dosiahnutie dokonalosti, pre vývoj zručnosti alebo pre akúkoľvek kombináciu týchto cieľov.
Aj podľa tejto definície je kulturistika jasne šport. Veď neobmedzujte finálnu fázu len na výkon, podstatným prvkom je aj súťaž a tá zaručene prebieha.
ColdRain
Addict
Addict

ako je pri posilnovani pritomna bolest ? je to len bolest svalov/uponov z nadmernej zataze je to presne ten isty typ bolesti ktory vzinka pri akejkolvek treningovej aktivite a je jedno ci trenujem pre posilnovanie alebo pre futbalovy zapas, alebo zapas v klietke... a to ze aj nebojove sporty mozu byt kontaktne snad tiez nemusime riesit

v tom zbytku sa asi fakt nezhodneme, ja to spajam s nejakym cielom, ked je tvoj ciel sportova aktivita, tak hej budes sportovec aj ked budem makat za domom, ak je tvoj ciel estetika tak furt budes modelka (a na tom nie je nic zle, ja si priznam, ze chcem dobre vyzerat preto cvicim, ale keby som nerolloval/neboxoval ale cvicil len pre zrkadlo tak by som sa sportovcom nenazyval)
hughito
Redeemer
Redeemer

Nie je to to isté, je to úplne iné. Napr. pri futbale ak máš nabratú kondíciu, tak v podstate už žiadnu extra bolesť ani vyčerpanie nepociťuješ - nevraviac, že pohybová časť je len jedna z častí celého tréningu. Stačí si pozrieť tréningy aj špičkových futbalových tímov a vôbec to nie je o zomieraní od bolesti.

Zato pri posilňovaní je to o inom, tam je tá bolesť prítomná prakticky stále, možno s výnimkou prvej série, dvoch alebo pri nejakých ľahších udržovacích tréningoch. Ak ty nepociťuješ bolesť svalov pri tréningu, tak asi trénuješ slabo a malými váhami, inak to nie je možné.

Posilňovanie bolí a to je fakt, je to imanentná súčasť, nevraviac o rôznych chuťovkách ako tréningy do vyčerpania či supersérie a pod.

Ďalší aspekt - kulturistika je náročná aj po psychickej stránke, ohľadom vôle. Človek často trénuje sám a proste, zažil som to, nie je to to čo futbal, čo bojový šport, čo hokejbal - kde je aj sranda, kde sú aj vyslovene zábavné časti tréningu a pod. Tu človeka čaká 1,5-2 hod. makania a bolesti, v podstate žiadna radosť z vykonávanie tejto činnosti - v podstate dosť čudný šport, pre masochistov. :D Inak nevraviac o rôznych powelifteroch, ktorí pravidelne pri tréningoch vracajú a valí sa im krv z uší a nos od tých enormných fyzických výkonov.

Cieľ kulturistiky nie je dobre vyzerať, popravde, to je u mňa skôr nižšie, hlavne v tom zmysle, že sa prechádzať po pláži a pod., to vôbec nie je. Cieľ je zdravie, fyzická pripravenosť, sila, zdatnosť - áno, tie svaly treba aj sfunkčniť, resp., ja to tak chápem. To sa mi do istej miery podarí práve teraz cez leto, kedy zhodím tuk, naberiem kondíciu, získam funkčnú silu, väčšiu obratnosť a pod.

A pre aké zrkadlo prosím ťa ? Profi kulturisti cvičia aj preto, aby súťažili, porovnali sa s inými a zisitli, kto sa najlepšie pripravil, kto podával možno najlepší výkon vo fitku, po fitku, v životospráve a pod. ten základný aspekt profi športu, súťaženie, je tam jasne splnený.
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Momentálne sa venujem amatérsky squashu (nejake amat. zapasiky) , behaniu.
A moja hlavná činnosť, čomu sa venujem viacmenej profesionálne je hillclimb (ale ten na pretekárskom náradí, preteky automobilov do vrchu)
ColdRain
Addict
Addict

potom si ty asi nevidel treningy futbalistov, alebo hokejistov, rugbystov atd ktori makau v posilke presne tak isto ako kulturisti
nikde som nehovoril, ze nepocitujem, ale treningy do vycerpania su opat prioritou profi kulturistov, pre siroku masu je to nezmysel, ale to je ina diskusia
ale no s tou psychickou strankou nemyslis vazne, kazdy sport je narocny na pravidelnost silu vole atd, neviem preco by prave kulturistika mala byt vynimocna...a za druhe to ze ste sa u vas vo fitku nepoznali a nepokecali pred/po tak neznamena ze to tak inde nie je, toto je totalne debilny argument vyslovene...vsade sa maka cez trening a pred/po keca, ale trening je vzdy na tebe...
proti ligterom nic nemam
to ako je to u teba je irelevantne, cielom kulturistiky je sumernost, estetika, dobry vzhlad o tom sa nejdem bavit...a zdravie nema so samotnou kulturistikou moc spolocne, pravidelne fazy objemu a brutalnych diet su neskutocna zataz na pecen a ladviny, nehovoriac o tienistej stranke kulturistiky a to je pritomnost steroidov, ktora je tu neporovnatelne vyssia ako kdekolvek inde a nejaka fyzicka pripravenost nema skulturistikou tiez nic, kulturisti su absolutne nefunkcny, nevedia vyjst do schodov bez zadychania, nie su zdatni nemaju ziadnu kondiciu, su samozrejme silnejsi ako vseobecna populacia, aleje to taka neskutocne umela sila ktora je fakt na nic...a sutazivost je jeden z aspektov ale nie jediny, ja budem sutazit ze mam najvacsi penis na fore a sportovca to zo mna nerobi...posilovanie v tom smere ako si ho opisal ty ti beriem, ale kulturistika pre mna spor nikdy nebude, je to asi taky odvar sportu ako je profesionalny wrestling odvar bojovych sportov...tvari sa to tak, niekto si aj mysli, ze to tak je, ale skutocnost je inde...
hughito
Redeemer
Redeemer

Tí hokejisti a rugbyisti ok, ale napr. takí futbalisti sa v tom fitku pri činkách určite nepotrhajú a ani nemôžu. Ale toto vlastne neviem načo riešime, k čomu to má smerovať.

S tou psychikou to myslím úplne vážne, nie vždy si vo fitku so sparingom alebo poznáš polku fitku. Nechcem to nejako heroizovať a určite to také ani nie je, ale čo to môžem porovnať so športami inými, tak je to určite psychicky náročnejšie.

SANDA - partia ľudí, všetkých som poznal, my sme mali skôr takú domáckejšiu atmosféru.

Karate - to som bol decko.

Futbal - úplná pohoda.

Hokejbal detto, aj keď teda to bolo len na úrovní turnajov, školských tréningov a tréningy v podstate žiadne "sprofesionalizované."

Fitko ma baví, inak by som necvičil už x rokov, ale sú tam tie fázy, že sa človeku nechce, proste vízia čo ma čaká za pár dní, že 14 sérií MT a 14 sérií drepov je na zaplakanie, tam sa nie je na čo tešiť, to je vnútorný boj tam ísť, sám a 2 hodiny makať jak somár. :wink: Pozri si tréningy ACM, čo je špičkový svetový klub: http://www.youtube.com/user/Maestr021Channel

Powelifting ti nevadí, pritom sa to líši iba v tom výstupe, poweliftera hodnotia na základe čísel, kulturistu na základe svalov, symetria atď.

Kulturisti nie sú nejak funkčný, to je pravda, ale tak určite viac ako bežný človek, teda myslím v tej sile. Potom že ktorí so športovcov sú viac funkční v sile ? To sa zas ale dostaneme k x druhom sily a pod.

Kašlať na to, v istých veciach máme proste iný názor.
ColdRain
Addict
Addict

ok, zhodneme sa, ze sa nezhodneme, nechajme to tak :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

jo hadzana neboli, nie vobec...skus len tak zo srandy prestrelit postavenu obranu, bud by si posraty strielal z deviatky a by ti zblokovali, alebo by si drzo hladal medzeru...kde ked ta vo vyskoku lapi obranar a ta zlozi na zem, tak by som chcel vidiet, ci to neboli... som chodil aj na hadzanu - prve co nas ucili robit v obrane bolo, ked isiel vystrelit protihrac (pravak), tak lavou rukou mu ist hore proti strielajucej ruke (ani nie lopte) a pravou dole proti ramenu, aby bol zastaveny za kazdu cenu...takze v podstate bud protihracovi zlomit ruku alebo vydrbat rameno. a to neboli. ee. ta kde
na sportoch je podla mna uzasne, ze ked si v zapase v tempe a ti pumpuje adrenalin v krvi, tak ides aj cez bolest a vacsinou na vsetky zranenia prides az po zapase. co si pri posilovani fakt neviem predstavit, ale neviem, mozno robis tanec haka pred zrkadlom a nabudis sam seba :lol:
pohare a medaily som spominal v suvislosti s tym, ze posilovanim samotnym nesutazis nikde s nikym, akurat sam so sebou a svojim treningovym planom. je sice pravda ze aj za to si mozes kupit medailu, ale...dufam, ze zbytok ti dojde. o com stale silno pochybujem, lebo si nieco najdes v com budes vidiet tu svoju pravdu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno, rob tu s hádzanej brutálny šport, pri ktorom sa lámu ruky ako na bežiacom páse. :roll: MEGA ROFL. Z tvojho srdcervúceho opisu obrany pri hádzanej vychádza, že frekvencia zlomených a vykĺbených rúk by mala byť aká, že v jednom tíme musí byť na zápas aspoň 50 hráčov, aby vôbec mal kto dohrať.
takze v podstate bud protihracovi zlomit ruku alebo vydrbat rameno.
:arrow: naozaj jediná možnosť. :D

Nepripadáš si sám sebe trošku smiešny ?
na sportoch je podla mna uzasne, ze ked si v zapase v tempe a ti pumpuje adrenalin v krvi, tak ides aj cez bolest a vacsinou na vsetky zranenia prides az po zapase
Len do určite miery platné tvrdenie, ale dá sa akceptovať do istej miery, ok, ale prečo stále argumentuješ zraneniami a zjavne výnimočnými situáciami, ktoré nie sú cieľom ani žiadanou súčasťou daných športov ?
pohare a medaily som spominal v suvislosti s tym, ze posilovanim samotnym nesutazis nikde s nikym, akurat sam so sebou a svojim treningovym planom. je sice pravda ze aj za to si mozes kupit medailu, ale...
Tak keď sa bavíme o športoch, tak musíme sa baviť o kulturistike a tam sa predsa súťaží a vyhrávajú aj medaile a poháre, ktoré tu tak obsesívne spomínaš.

To, že keď nie som profík tak nesúťažím o medaile ? Predsa je x individuálnych športov, kde, áno, súťažíš sám so sebou, prekonávaš svoje dovtedajšie výkony (ak to chápeme na amatérskej úrovni, že nesúťažíš). A ?
dufam, ze zbytok ti dojde. o com stale silno pochybujem, lebo si nieco najdes v com budes vidiet tu svoju pravdu.
Normálne tu argumentoval iba ColdRain, o tebe sa to moc povedať nedá, nevraviac o tom človeku, čo to vlastne celé spustil. :wink:
Napísať odpoveď