Zdravim, chcem sa opytat ohladom nejakeho softu popripade napadu. Spravujem viacej malych firiem a zakaznikov, ohladom kamerovych systemov, zabezpecovacich systemov, a podobnych veci. Otazka znie kde si zapisujete popripade znacite konfiguracie, mena, hesla, ip adresy na zakaznikov aby to bolo prehladne a jednoduche hladat filtrovat.
Ide o to ze dost zakaznikov nevie ani co je ip adresa cize by mi to dost ulahcilo keby som to mal vsetko niekde poukladane a ked mi zavola jednoducho si to vyfiltrujem a viem sa popripajat na dialku.
Sprava objektov
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Sprava objektov
Asi postaci hocaky soft na ukladanie hesiel, napr. KeePass.
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ide o to ze niekde niesu len mena a hesla, ale aj ip alebo ddns nazvy a dalsie informacie ako uzivatelske ucty popripade porty atd.
...samozrejme da sa to ulozit aj do excelu ale chcel som nieco prehladne popripade vyskusane
...samozrejme da sa to ulozit aj do excelu ale chcel som nieco prehladne popripade vyskusane
Moznosti mas viacero. Bud uz spominany Excel, pripadne ak chces byt coolovejsi, sprav si SQL databazu (ak chces byt polovicne cool, sprav si Access databazu). Dalsie moznosti su nakodit si vlastny jednoduchy system, ktory ti to bude v tej databaze spravovat. Ak nevies kodit alebo nemas nikoho, kto by to u vas vo firme spravil, mozes pouzit system iTop, ktory sluzi na Asset Management, ale povedal by som, ze je to riadny overkill na tvoje potreby.
robit vlastny system alebo co i len databazu mi prijde na takuto vec moc zlozite.
hlavne pokial nemas homogenne data. potom mozno nejaku nosql databazu ale to uz je uplne uletene.
ja ked som taketo veci riesil tak som mal pre kazdeho zakaznika vlastny adresar kde som mal nahadzane vsetko co bolo treba. ci uz to bol iba textak s udajmi alebo putty/vnc konfiguracne subory...
na hladanie som pouzival total commander ktory hladal vyrazy aj vnutri textovych suborov.
je to najjednoduchsie, najflexibilnejsie a negativa su minimalne. pre dobry pocit si to este cele zakryptovat.
hlavne pokial nemas homogenne data. potom mozno nejaku nosql databazu ale to uz je uplne uletene.
ja ked som taketo veci riesil tak som mal pre kazdeho zakaznika vlastny adresar kde som mal nahadzane vsetko co bolo treba. ci uz to bol iba textak s udajmi alebo putty/vnc konfiguracne subory...
na hladanie som pouzival total commander ktory hladal vyrazy aj vnutri textovych suborov.
je to najjednoduchsie, najflexibilnejsie a negativa su minimalne. pre dobry pocit si to este cele zakryptovat.