Správanie sa ministrov + politika na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Správanie sa ministrov + politika na Slovensku

Príspevok od používateľa hughito »

To je veľmi zaujímavý jav, ficovci majú na svedomí takých škandálov plnú kopu a preferencie im pomaly ešte stúpajú. Tu je krásne vidieť nesmierna a nekonečná tuposť slovenského národa.
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Cesar »

Obidve garnitúry kradli, koľko len mohli a vedeli, sú si veľmi podobní (Smer a spol. VS. Dzurinda a spol.). Je to FAKT.

Ja predsa len vidím rozdiel. V čom?

Za Dzurindu sa ozdravila ekonomika, bankový sektor, prišli veľké investície (Kia, PSA, Sony, Samsung). Nie všetci sa mali lepšie, to určite, ale zlepšenie bolo... a to aj kvôli - rovnej dani, úľavám investorom, dotáciám na tieto investície.

Za Fica... no neviem akí veľkí investori prišli za posledné 4 roky alebo či sa vôbec niečo sa pripravuje???? Pracovné miesta budú odial?? Sám od seba nie. Nejaké tie zmeny boli - napríklad mnohonásobne vyššie pokuty a dopravné priestupky, vyššie náklady dopravcov vo forme mýta, to ale nám veľký blahobyt neprinesie. No aspň nám nie, nejkej malej vzstve boháčov možno. Od sľubov nám lepšie nebude. :)
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Cesar napísal:Obidve garnitúry kradli, koľko len mohli a vedeli, sú si veľmi podobní (Smer a spol. VS. Dzurinda a spol.). Je to FAKT.
súhlasím a dodávam, že kradnúť sa bude vždy :wink:
Za Dzurindu sa ozdravila ekonomika, bankový sektor, prišli veľké investície (Kia, PSA, Sony, Samsung). Nie všetci sa mali lepšie, to určite, ale zlepšenie bolo... a to aj kvôli - rovnej dani, úľavám investorom, dotáciám na tieto investície
Ekonomika sa ozdravila začala rásť v tom súhlasím, ale profit z toho dobrého nešiel na další rozvoj Slovenska ako napr. modernizácia zdravotníctva, výstavbu dialnic.....a ako sa ten rast v ekonomike, tie miliardy, o ktorých neustále rozprával Mikloš a Dzurinda prejavili na skvalitnení života bežných ľudí :?:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

oddlzenie bank, znizenie deficitu
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ekonomika sa ozdravila začala rásť v tom súhlasím, ale profit z toho dobrého nešiel na další rozvoj Slovenska ako napr. modernizácia zdravotníctva, výstavbu dialnic.....a ako sa ten rast v ekonomike, tie miliardy, o ktorých neustále rozprával Mikloš a Dzurinda prejavili na skvalitnení života bežných ľudí :?:
Aký profit? Prišli investície, ako automobilky a boli aspoň pracovné miesta. To bol profit ľudí, že mali kde a čo robiť. Okrem toho zaplatili aj nejaké tie dane, aj zamestnanci z miezd, odvody, aby štát mal z čoho platiť dôchodcom a pod.

Modernizácia zdravotníctva a diaľnice? Určite, že na x vecí peniaze neboli (a teraz sú?), ale Slovensko nie je Švajčiarsko alebo Nórsko, sme medzi poslednými v Európe, medzi najchudobnejšími krajinami. Ale sa situácia aspoň zlepšovala, nie zhrošovala.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

beardie napísal:oddlzenie bank, znizenie deficitu
vesmirny vypredaj
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

:arrow: Žiaci musia počúvať hymnu každý pondelok

Akékoľvek rokovania vlády, Národnej rady, obecných a mestských zastupiteľstiev či verejných zhromaždení obyvateľov obce otvorí štátna hymna. Štátna hymna sa bude povinne hrať aj na športových podujatiach a súťažiach organizovaných národnými športovými zväzmi. Slovensko sa tak priblíži tradícii, akú poznáme napríklad z Ameriky. Vyplýva to zo zákona na podporu vlastenectva, ktorý dnes schválil parlament.
Bigbob
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Bigbob »

To ma poriadne vytočilo, ked som to uvidel.... hymnu mám rád ale počúvat to každý týžden??? asi si kúpim k telefónu sluchátka a každý týžden budem počúvat niečo iné

EDIT: krom toho je to dalšia zámienka na vystupnovanie napätia medzi Maďarskom a SR.... čakám, kedy sa začnú extrémisti z oboch krajín mobilizovať a potom zasiahne "velká dobrá " EU
hughito
Redeemer
Redeemer

Naozaj debilný zákon, nemám slov.
To je naozaj veľmi dôležité, počúvať dookola štátnu hymnu a skladať sľub vernosti (akej) štátu.
Ešteže ten sľub sa nevzťahuje na "nových" 15-ročných občanov SR a našťastie hymnu stačí len počúvať.
Ďalej, vybavovať x tried po Slovensku zástavami, znakmi a prepismi hymny a preambuly bude určite stáť nemalé peniaze. :minus:
un_know
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa un_know »

to je velmi narocne vypozut si raz za tyzden statnu hymnu ktora ma 1 min 15 sekund. Drviva vecsina mladeze ani nepozna slova co je dost na hambu. Dennodenne pocuvate rozne otrepane songy v radiu alebo kdekolvek inde a toto vam vadi? Troska vlasteneckej hrdosti nezaskodi, ked si zoberiete take USA , Nemecko, ktory maju statnu vlajku este aj na WC.
Bigbob
Light Star
Light Star

un_know: nejde až tak o zákon samotný ako o jeho pozadie. Za súčasných okolností je to velmi provokatívne.

P.S. Nijaké otrepané kraviny alá Lady Grga nepočúvam, nepotrebujem sa riadit stádom a nemám rád ak mi niekto niečo diktuje.
Troska vlasteneckej hrdosti nezaskodi, ked si zoberiete take USA
Občania USA sú z toho prehnaného nacionalizmu a pripomínania nejakých neexistujúcich hrozieb "strašného ukrutného všadeprítomného terorizmu" už úplne vygumovaní a rozhodne nechcem aby Slováci dopadli rovnako. Národná hrdosť je vec každého jedného človeka. Cením si svoj národ a národnosť ale ešte viac ako to si cením svoju slobodu, ktorej kúsok mi vláda SR dnes zobrala.

EDIT: ale o tomto tu niekto už založil novú tému, takže sa o tom bavme ďalej tam ;)
un_know
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa un_know »

Bigbob napísal:un_know: nejde až tak o zákon samotný ako o jeho pozadie. Za súčasných okolností je to velmi provokatívne.

P.S. Nijaké otrepané kraviny alá Lady Grga nepočúvam, nepotrebujem sa riadit stádom a nemám rád ak mi niekto niečo diktuje.

Občania USA sú z toho prehnaného nacionalizmu a pripomínania nejakých neexistujúcich hrozieb "strašného ukrutného všadeprítomného terorizmu" už úplne vygumovaní a rozhodne nechcem aby Slováci dopadli rovnako. Národná hrdosť je vec každého jedného človeka. Cením si svoj národ a národnosť ale ešte viac ako to si cením svoju slobodu, ktorej kúsok mi vláda SR dnes zobrala.

A ako ti to obmedzuje tvoju slobodu. To ze budes raz za tyzden pocuvat statnu hymnu je obmedzovanie slobody?
J.O.S.E
King
King

Bigbob napísal:To ma poriadne vytočilo, ked som to uvidel.... hymnu mám rád ale počúvat to každý týžden??? asi si kúpim k telefónu sluchátka a každý týžden budem počúvat niečo iné
EDIT: krom toho je to dalšia zámienka na vystupnovanie napätia medzi Maďarskom a SR.... čakám, kedy sa začnú extrémisti z oboch krajín mobilizovať a potom zasiahne "velká dobrá " EU
pane Bože každý týždeň sa ti zdá byť neznesiteľné :?: :!: tak to už kde sme :x . Ja som ako decko chodil na Cirkevnú základnu školu sv. Cyrila a Metoda....skús si niečo také, pred začiatkom vyučovania, pred začiatkom náboženstva a na konci vyučovania 5 dni v týždni je tam povinnosť zopnúť ruky a modliť sa, ked som to ja ako transformovaný ateista dokázal vydržať, nechápem, prečo by ťa malo obmedzovať spievanie hymny raz za týždeň :shock: ved ja by som bol hrdý na našu hymnu, a určite radšej by sa mi to počúvalo ako nejaké naboženske modlitby a neviem čo......

Prečo by sa malo stupňovať napätie medzi Maďarskom a Slovenskom, ved hymna sa nebude spievať na madarských školách a to, aké zákony sa prijímajú v NR SR môže byť Madarom tak vieš kde....(ano presne tam)....pretože ich sa to nedotýka, a tí ktorí majú národnosť madarskú, tak nech sa uvedomia, že majú občianstvo slovenské (ak narážaš na tento variant)....

btw. vidno, že je po olympiáde a sme bez medaily, lebo keby sme ešte mali nejaký ten game pred sebou, tak tu každý vypisuje, aký je hrdý na to, že je Slovak.... :D :D :D

btw 2. taký for ma napadol na odľahčenie ohľadom tých cirkevných škôl: Rodičia premýšľajú nad synovým správanim a prospechov v škole a pre zlepšenie sa rozhodnú ho dať na cirkevnú školu.....Po čase chlapec zlepšil známky, je slušny a rodičom to nedá....a tak sa spýtajú syna, že prečo sa tak rapidne zlepšil, čo je príčinou, či si vstúpil do svedomia a syn im hovori: Ked idem po chodbe vidím pred sebou všade chlapa na kríži...prídem do triedy a tam opäť chlap na kríži...tam sa s vami proste neserú :D :D

btw. 3 - len preventívne by som chcel vidieť anketu v Aj mudry schybí, kde by sa zamerali na takých 15, 16 -ročných, či vôbec poznajú svoju hymnu.....myslím si, že vysledok by bol dosť desivý, a preto vnímam tento zákon ako aj možnosť poúčenia...
Bigbob
Light Star
Light Star

un_know: Tá minútka by sa dala využiť efektívnejšie.... a nie tým, že budeme stáť ako solné stĺpy a počúvať hymnu. a mohol by si mi ty povedať aký to má prínos? Ja žiaden nevidím

//autoeditácia príspevku (02 Mar 2010, 21:57)
J.O.S.E napísal: skús si niečo také, pred začiatkom vyučovania, pred začiatkom náboženstva a na konci vyučovania 5 dni v týždni je tam povinnosť zopnúť ruky a modliť sa,
Som naozaj nesmierne rád, že ma rodičia na takú školu nenútili chodiť
J.O.S.E napísal: Prečo by sa malo stupňovať napätie medzi Maďarskom a Slovenskom, ved hymna sa nebude spievať na madarských školách a to, aké zákony sa prijímajú v NR SR môže byť Madarom tak vieš kde....(ano presne tam)....pretože ich sa to nedotýka, a tí ktorí majú národnosť madarskú, tak nech sa uvedomia, že majú občianstvo slovenské (ak narážaš na tento variant)....
Už vidím maďarov jak sa strašne sťažujú že madarov žijúcich na SR obmedzujeme.... nemali by sme im na to dávať zámienku
J.O.S.E napísal: btw. 3 - len preventívne by som chcel vidieť anketu v Aj mudry schybí, kde by sa zamerali na takých 15, 16 -ročných, či vôbec poznajú svoju hymnu.....myslím si, že vysledok by bol dosť desivý, a preto vnímam tento zákon ako aj možnosť poúčenia...
kebyže mám lepšiu náladu, tak ti prvú slohu zaspievam do mikrofónu ale mám doležitejšie veci na práci....
J.O.S.E
King
King

Kebyže ťa rodičia dali na poriadnú školu, tak by si sa aspon naučil troche pokory a naučil by si sa niektoré veci prehltnúť, ked sa ti nepáčia :), a vidíš aspoň nikdy nie je tak zle aby nemohlo byť horšie....nikto ti predsa nejde trhať vlasy ani nič takého....ale neskutočne ma udivuje, že tu vôbec niekto napíše že sa mu nepáči raz za týžden si vypočuť hymnu...

...ja ked neraz idem po meste tak vidim nejakého dementa, ktorí ma nohavice od Yao Minga, čiapku nedorobenú s rovným kšiltom a v ruke ako dement na 50-tú drží mobil a pušťa si na celú ulicu hop-hipové chu___viny, ma ide šľak trafiť, len ked to ja musím počúvať, ale komu sa mam isť sťažovať....také decko zmlatim a potom budem mať problem, tak ked už takéto veci dokážem s poriadnou dávkou tolerantnosti odignorovať, tak nevidím problem pri vlasteneckom zákone.....a navyše skús ísť na nejaký hokejový zápas...liga sa hraje tuším v piatok, nedeľu, utorok - a vždy pred začiatkom zápasu sa hraje hymna...a neviem o tom, aby niekto vypískal hymnu na štadione.....
Bigbob
Light Star
Light Star

J.O.S.E napísal:Kebyže ťa rodičia dali na poriadnú školu, tak by si sa aspon naučil troche pokory a naučil by si sa niektoré veci prehltnúť, ked sa ti nepáčia :), a vidíš aspoň nikdy nie je tak zle aby nemohlo byť horšie....nikto ti predsa nejde trhať vlasy ani nič takého....ale neskutočne ma udivuje, že tu vôbec niekto napíše že sa mu nepáči raz za týžden si vypočuť hymnu...
Máme tu slobodu slova (zatial) a ked sa mi niečo nepáči tak sa k tomu snáď môžem vyjadriť. S pokorou to netreba preháňat, pretože pokorný človek je lahšie ovládatelný
J.O.S.E napísal:
...ja ked neraz idem po meste tak vidim nejakého dementa, ktorí ma nohavice od Yao Minga, čiapku nedorobenú s rovným kšiltom a v ruke ako dement na 50-tú drží mobil a pušťa si na celú ulicu hop-hipové chu___viny, ma ide šľak trafiť, len ked to ja musím počúvať, ale komu sa mam isť sťažovať....také decko zmlatim a potom budem mať problem, tak ked už takéto veci dokážem s poriadnou dávkou tolerantnosti odignorovať, tak nevidím problem pri vlasteneckom zákone.....a navyše skús ísť na nejaký hokejový zápas...liga sa hraje tuším v piatok, nedeľu, utorok - a vždy pred začiatkom zápasu sa hraje hymna...a neviem o tom, aby niekto vypískal hymnu na štadione.....

Tak hádaj čo: rifle nenosím, šilt mám zahnutý a šiltovku nosím preto aby mi nesvietilo slnko do očí nie preto aby som vyzeral "cool". Počúvam hip-hop ale nie tie skladby v ktorých speváci hučia, jakí sú super..... aby som to počúval musí to mať hlavu a pätu.

Ked si na štadióne hrajú hymnu tak je to ich problém, pretože na ten štadión by som išiel dobrovolne a nikto by ma do toho nenútil. S tým by som problém nemal, ide mi o princíp.
J.O.S.E
King
King

no k tej škole: ty si povinny mať povinnú školskú dochádzku (tušim 9 rokov), dalej máš len právo a nie povinnosť študovať, do toho ťa nikto nemôže nútiť ani rodičia a ak ťa nútia zaujimalo by ma, či sa sťažuješ a bojkotuješ ako hymnu :wink:
Bigbob
Light Star
Light Star

počkaj, hymnu nebojkotujem. Počúvanie hymny hoc aj ten jeden krát za týžden ju vela ludom znechutí, bude to jak tie odrhovačyk čo dávajú v rádiu (neviem ako ostatní ale mna nejaká pesnička rýchlo omrzí ak ju počuvam častejšie).

EDIT: krom toho, hádame sa tu o hovadine. To či ma baví alebo nebaví počúvat hymnu nie je podstatné. Podstatné je, kolko tá nepríjemná srandička stojí, kto to bude financovať a prečo sa sem taký zákon dostal.... každému musí byŤ jasné, že je to kontraproduktívne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Mali by sme sa o tejto veci baviť v príslušnej téme, ale ja len podotknem, že vlastenectvo sa nedá nanútiť zákonom.
Úsmevné je taktiež to, že tento zákon vyšiel z dielne strany kde je predseda šovinista, zlodej a ožran.
Ja svoju hymnu poznám, ak s tým má niekto problém (myslím tým text), je to jeho vec.
A ako tu bolo správne podotknuté, zase sa tohto chytia Maďari, že ich nútime spievať a počúvať hymnu, bla bla...a opäť bude krásny priestor na žabomyšie vojny, skutočne dôležité problémy sa riešiť nebudú, na škandálne kauzy sa v predvolebnom období zabudne a všetci budú spokojní... :roll:
J.O.S.E
King
King

Hughito - mrkni si, čas článku, ktorý bol postnutý v tejto téme a čas založenia témy Vlastenecký zákon, čaká ťa prekvapenie....., čo sa príšlušnosti témy týka :)
- máš pravdu, že sa neriešia dôležitejšie veci, ale na strane druhej taký ako ty (bez uražky) vytvárajú problem, ked hovoria, že tento zákon vyvolá napätie a madari budú na nas zase nadavať, že im niečo prikazujeme: opakujem ešte raz: Zákon sa týka štátnych občanov na územi SR, ak sú madarskej národnosti, to neznamená, že sú to madari so štátnym občianstvom madarským, a že ich tento zákon obmedzuje, naopak ako je známe, menšiny sú pozitívne diskriminované.....a pochybujem, že učiteľ bude chodiť s mlátkom po medzi lavice a počúvať, či dotyčný žiak madarskej národnosti spieva hymnu (ak ide o obmedzoanie v podobe spievania, ale kedže sa iba pusti v rozhlase tak spievať nemusia, podľa toho čo som si prečítal)...a ak to tak nebude tak dostane tým mlatkom po hlave.....určite nie....myslím si, že 1 minuta za týžden nikoho nezabije.....

btw. tiež je úsmevne, ako každý píše o ožranovi Slotovi...fajn nech si chľasta koľko mu hrdlo zglgne....ale ako tu niektorí vnímajú tento zákon Slota-zákon-katastrofa......no keby tento zákon spískali aj salviši tak ho beriem všetkymi desiatimi...akási vnútorna hrdosť a pocta s čím sa človek iba narodí :wink:

EDIT: krom toho, hádame sa tu o hovadine. To či ma baví alebo nebaví počúvat hymnu nie je podstatné. Podstatné je, kolko tá nepríjemná srandička stojí, kto to bude financovať a prečo sa sem taký zákon dostal.... každému musí byŤ jasné, že je to kontraproduktívne
keď sa máme pchať do zadnej časti západnému svetu...tak je všetko ok...,ale ak Slota prijme nejaký zákon tiež podľa západného sveta tak je to na diskusnom fore hojko.com CUNAMI..... :lol:
Napísať odpoveď