Spúštanie cez php
Spúštanie cez php
Zdravíčko chcel by som sa spítať akú funkciu mám použiť pre spustenie programu .exe(alebo obycajnej zlozky Dokumenty) cez php v mojom pc? skúšal som exec ale nevislo...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Spúštanie cez php
exec() alebo system()
Ale maj na pamati, ze cez php spustis maximalne server-side aplikaciu.
Inak povedane, .exe na tvojom pocitaci cez php nespustis, pokial nemas aj webserver na tvojom pocitaci.
Inak povedane, .exe na tvojom pocitaci cez php nespustis, pokial nemas aj webserver na tvojom pocitaci.
ja nechcem pustit server ziadny ja chcem pustenie trebars VLC media player cez pc a ten exec a system mi nejde vobec...
Wait wait wait.
Inak skusime.
a) Ty chces spustit VLC na tvojom PC cez php, ktore bezi cez apache na tvojom PC
b) Ty chces spustit VLC na tvojom PC cez php, ktore bezi na externom apache, teda mimo tvoj PC
c) Ty chces spustit VLC na serveri pomocou php, ktore bezi na tvojom PC
d) Ty chces spustit VLC na serveri pomocou php, ktore bezi na vzdialenom serveri
Ktora moznost je tvoj pripad?
Inak skusime.
a) Ty chces spustit VLC na tvojom PC cez php, ktore bezi cez apache na tvojom PC
b) Ty chces spustit VLC na tvojom PC cez php, ktore bezi na externom apache, teda mimo tvoj PC
c) Ty chces spustit VLC na serveri pomocou php, ktore bezi na tvojom PC
d) Ty chces spustit VLC na serveri pomocou php, ktore bezi na vzdialenom serveri
Ktora moznost je tvoj pripad?
mmartin moznost a,
Okej, teraz sem postni kody, ktore ti nesli.
ja neviem ja som to uz vymazal ale bolo to cez exec...
http://php.net/manual/en/function.exec.php
http://php.net/manual/en/function.exec.php
Tak to skus tak, ako sa na tom linku pise.
exec("Disk:\Cesta k suboru.exe");
Ak nepojde, postni sem co presne si skusal.
exec("Disk:\Cesta k suboru.exe");
Ak nepojde, postni sem co presne si skusal.
normalne som si spravil new index... a v nom
<?php
exec("C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe");
?>
a nic...
<?php
exec("C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe");
?>
a nic...
-
harrison314
Hardcore addict
Takto spustis len shell na pozadi, exec aj system je v php zastarale.
Musis to vyriesit inak, ja som kedysi veeelmi davno ked som bol este mali programator riesil daco podobne a nakoniec som to vyriesil tak ze moj php skript naplanuje ( cez at ) o sekundu spustenie daneho programu z parametrom aby sa otvoril v samostatnom okne a nie na pozadi.
Musis to vyriesit inak, ja som kedysi veeelmi davno ked som bol este mali programator riesil daco podobne a nakoniec som to vyriesil tak ze moj php skript naplanuje ( cez at ) o sekundu spustenie daneho programu z parametrom aby sa otvoril v samostatnom okne a nie na pozadi.
-
weroro
Flash coder
Keď tak uvažujem. Prečo to potrebuješ cez PHP pokiaľ to chceš spúšťať na tom istom PC pri ktorom práve sedíš? Nie je lepší zástupca na ploche? Alebo chceš ten PHP spustiť z úplne iného PC?
uz som pisal ze to chcem z 1pc pustat cez apache mg... a nevies ako poradit? cez ten script?
-
weroro
Flash coder
Len nie je logické spúšťať niečo z PC1 na PC1 cez prehliadač, keď máš k tomu lepší prístup. Takéto niečo ti viem naprogramovať aj vo Flashi a nepotrebuješ ani server a budeš to môcť ovládať priamo cez browser, keď už tak po tom túžiš