dobry den,
chcem sa spytat nasledovnu otazku:
Uvazujem nad kupou auta, SPZ mozem na seba napisat a ked budem uzatvarat PZP tak to hodim na inu osobu? Co som porovnaval ceny PZP tak co su skorej narodeni tak menej plati ako ti pozdejsi. Je to mozne? dakujem
SPZ a poistenie
Re: SPZ a poistenie
Nie nieje to mozne, PZP musi byt uzatvorene na majitela auta.
To je tak trochu nie pravda. PZP som uzatvaral na seba este pred prepisom auta, stacil mi TP s menom predchadzajuceho majitela (ta ista poistovna).JCM01 napísal:Nie nieje to mozne, PZP musi byt uzatvorene na majitela auta.
No to mas pravdu...
Kazdopadne - nasiel som toto:
Kto má povinnosť uzavrieť poistnú zmluvu povinného zmluvného poistenia (PZP)?
Držiteľ vozidla (uvedený v OEV).
Nájomca pri leasingových vozidlách.
Vlastník (nie je zapísaný v OEV) alebo prevádzkovateľ.
Vodič (cudzinec).
http://www.netfinancie.sk/casto-kladene ... poistenie/
Kazdopadne - nasiel som toto:
Kto má povinnosť uzavrieť poistnú zmluvu povinného zmluvného poistenia (PZP)?
Držiteľ vozidla (uvedený v OEV).
Nájomca pri leasingových vozidlách.
Vlastník (nie je zapísaný v OEV) alebo prevádzkovateľ.
Vodič (cudzinec).
http://www.netfinancie.sk/casto-kladene ... poistenie/
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Poistnik nemusi byt ten isty ako majitel vozidla, pozeral som na to ked som chcel prepoistit moje auto (pisane na otca - "zdedene").
Neviem ale ci k tomu este nieco netreba, nejaky papier, ze auto vyuzivas s vedomim a dovolenim majitela. Ja som to urobil tak, ze som vsetko nechal pripravit, otec podpisal, ja platim. Ani nie tak ze to bolo lacnejsie (v mojom pripade nejakych 10 eur rozdiel), ale jednoduchsie. Takze otazka, ci ti to za to stoji. A ci nebude poistovna cukat, kedze majitel aj uzivatel auta budes ty, len papierovo by bol poistnik niekto iny...
Neviem ale ci k tomu este nieco netreba, nejaky papier, ze auto vyuzivas s vedomim a dovolenim majitela. Ja som to urobil tak, ze som vsetko nechal pripravit, otec podpisal, ja platim. Ani nie tak ze to bolo lacnejsie (v mojom pripade nejakych 10 eur rozdiel), ale jednoduchsie. Takze otazka, ci ti to za to stoji. A ci nebude poistovna cukat, kedze majitel aj uzivatel auta budes ty, len papierovo by bol poistnik niekto iny...
Končí mi pomaly PZP a chcem ho teraz uzavrieť nové v inej poisťovni, lebo sme to pozerali s kamošmi a môžem dosť ušetriť. Navyše rozmýšľam, že ho uzavriem online, alebo si dám minimálne vypracovať novú ponuku. Hľadal som o tom informácie a našiel som rôzne stránky, kde si môžem porovnať pzp rôznych poisťovní, napr. https://online.poistenie.sk/povinne-zmluvne-poistenie. Myslíte, že mi môžu vybaviť reálne lepšiu sumu za pzp a uzavrieť to s nimi, alebo mám ísť do tej poisťovne a uzavrieť pzp tam?
Najlepsie zlavy davaju priamo na pobocke. Momentalne Komunalna p. a Kooperativa je na tom velmi dobre. Staru poistku musis vypovedat 6 tyzdnov pred jej ukoncenim.