Srdce alebo rozum?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Srdce alebo rozum?

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ceny v prahe? Ved to je mrte lacne mesto. Ja za 1 izbak v novom meste v ba platim viac nez kamos za obrovsky 3 izbak 10 minut elektrickou od centra prahy. Btw pracu si nasiel, sice to trvalo asi 2 mesiace ale podarilo sa. Ja ma pocit, ze ta nemiluje az tak ako hovori, pretoze sa snazi hladat dovody preco nie, a nie spsoby ako ano.
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Ja mam dobrú známu v Prahe a tiež sa mi nezdá že je to tam neviem ako drahé :D takže neviem kto to chlapcovi nahovoril ale je to blud..
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Jessy3522 napísal:príp. by sme skúsili fungovať na dialku aspon by to bola skúška pre náš vzťah a ak by to vydržalo, znamenalo by to, že to má perspektívu a ak nie, tak že to bol len omyl...hovorím, že ho strašne mám rada ..milujem ho a plánujem si s ním budúcnosť/ nieje to len pobavenie a tak/
Toto nie je pravda, kamarátka to riešila s manželom presne rovnako, mali viac rokov 25 a 24 a kvôli dialke sa rozišli... nikdy nebudem pre vzťah na dialku, radšej sa rozísť ako prežívať ten pocit že nemôžem byť s láskou
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ale aky problem? Sak sa mozu vidiet cez vikendy. To su 2-3 dni do tyzdna co vobec nie je malo. Cez tyzden sa aj tak neda velmi riesit vztah, ked sa musi pracovat a chodit do skoly...
Filipito
Darca
Darca

neviem aky tam bol problém, neako som to neriešil no všetko bolo ževraj vina dialky... Dosť sa preto zmenil ich vzťah a krachlo to
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nech borec zdvihne riť a presunie sa do Prahy. Čo takého vlastne robí ? To s tými cenami "na vyžitie" mi príde ako dosť čudný argument. Keby tam aj bol nejaký rozdiel, tak určite nie zásadný a neprekonateľný. :wink:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

TommyHot napísal:Ale aky problem? Sak sa mozu vidiet cez vikendy. To su 2-3 dni do tyzdna co vobec nie je malo. Cez tyzden sa aj tak neda velmi riesit vztah, ked sa musi pracovat a chodit do skoly...
je to málo. Nie je to málo ak tak funguješ mesiac - dva. Ale ak tak máš fungovať 5 rokov, tak je to strašne málo. Cez týždeň musíš pracovať a chodiť do školy, ale večer sa kľudne dá stretnúť, takže to nie je argument že aj tak by viac neboli spolu
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

zober si to takto... v prahe bude vyššia aj kvalita výuky aj kvalita života, pre teba to zároveň bude skutočnejšia skúška dospelosti odísť z domu a trochu sa osamostatniť...

to, že teraz ho miluješ a chceš byť s ním je síce pekné, ale osobne poznám asi len jeden párik, ktorý sa dal dokopy na strednej a sú spolu ešte teraz... v prahe môžeš spoznať veľa chlapov, ktorí budú rovnako dobrí ako ten tvoj, a budú tam...

chlapi boli sú aj budú, tak si zhodnoť, čo je pre teba prednejšie? láska, ktorá môže o 2 týždne pominúť, alebo vzdelanie a rozlet do života, ktorý ti môže dať oveľa viac? .. aj ja som bol zamilovaný keď som mal 19 a s priateľkou sme sa dohadovali, že pôjdeme spoločne študovať do BA aby sme boli spolu... 2 týždne pred zápismi sme sa rozišli, ona skončila v KE, ja v Brne a som neskutočne rád, že som vypadol zo slovenska, spoznal nových ľudí, inú mentalitu a naučil som sa fungovať ako človek... moje odporúčanie je teda Praha... a ako už bolo písané... a sa naozaj ľúbite, tak to chvíľu môže na diaľku fungovať a potom uvidíš... on môže prísť o prácu, teba môžu vyraziť zo školy... nikedy nevieš čo príde...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a to je problém obetovať ten rozdiel v plate kôli láske?...podľa mňa tiež hľadá skôr prečo nie, ako spôsoby ako áno...
vonjose
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vonjose »

Určite by som sa nedal ovplyvniť ženou keď ide o takúto dôležitú vec. V Prahe si hádam dáku prácu nájde keď bude chcieť. Kto chce hľadá spôsoby, kto nechce hľadá dôvody.
Filipito
Darca
Darca

Grim napísal:...a to je problém obetovať ten rozdiel v plate kôli láske?...podľa mňa tiež hľadá skôr prečo nie, ako spôsoby ako áno...
keby sa mi tam znížila životna úroveň... a rozdiel v plate by bol značný, tak mne osobne by to vadilo + strata všetkých priateľov... záleži to od povahy človeka
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Filipito napísal:keby sa mi tam znížila životna úroveň... a rozdiel v plate by bol značný, tak mne osobne by to vadilo + strata všetkých priateľov... záleži to od povahy človeka
V tom pripade, ale nemoze byt ani rec o laske. Ona ma sen, on sa len klepe o to aby nemal menej penazi. Myslim si, ze za danych okolnosti sa ocakava, aby sa prisposobil on.
Jessy3522
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Jessy3522 »

...ach..no opäť sme sa včera bavili o tomto probléme, taktiež opäť hľadal prácu a nič výhodné nenašiel....povedal, že ak by to bolo tak, že zarobím niečo aj ja, tak by sa to ešte ako tak dalo, ale sám nevie či by dokázal pri takom plate utiahnuť byt a ešte aj celkovo živobytie...ja som povedeala že ak by som tam bola, ja by som tak či tak nejakú brigádu mať musela, ale predsa by to nebolo nič extra čo sa týka tých penazí....a proste čo aj tak rozpráva tak vidím že proste ráta s tým že ostávam tu, teda on určite, ked rozrpáva o niejakých plánoch tak vždy čo tu a tak, ale zo mňa má dojem že som rozhodnutá ísť tam, povedala som mu len toľko,....ak ostanem tu, ostanem len kvôli nemu a bude ma štvať že som nevyužila šancu ísť do školy tam...a ak pôjdem tam, bude ma štvať to, že som sa jednoducho nanho vykašlala kvôli škole a nielen to proste kopu iných vecí v súvislostí s ním...a aj to ma štve, že vždy pozerám na druhých, čo chcú druhí a prispôsobujem sa....rozhodujem sa na základe druhých, a potom svoje rozhodnutia ľutujem...už mi aj leze na nervy s tým vkuse sa ma pýta či som sa rozhodla ostať tu, alebo odísť....že on na mojom mieste by neváhal....že je to prenho strašne byť v neistote...a navyše ak sa rozhodujem medzi nim a nejakou vecou(školou)....že kvalitné vzdelanie môžem získať aj tu...a aj tak väčšina závisí odomňa aké budem mať vedomosti..ale proste nejde len o to....jasneže teraz keď človek má neviem akäú školu, neznamená že bude mať super uplatnenie, pretože závisí všetko len od konkrétneho človeka...ale jednoducho ja som vždy chcela vypadnuť zo Slovenska a teraz mám príležitosť...stále mi behá po rozume myšlienka, že keby net jeho, neváham ani sekundu... :/ ...momentálne som ešte stále nerozhodnutá ...ale dá sa povedať že sa viac prikladniam k tej Prahe, vlastne to od samého začiatku....a potom prídu myšlienky, kt. ma opäť zneistia tak, že fakt neviem.... :/ keď som si na školy dávala prihlášky, čakala som že ma nevezmu na obe, ale len na jednu z nich, tým by bol problém vyriešený...ale vzali ma na obe a teraz sa musím rozhodovať ja...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...podľa mňa jednoznačne Praha...keby som mohol, tiež hneď vypadnem...
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojinkho »

Začnem citátom : "Keď ti niekto povie, lásky sa vzdaj, kopni ho do papule a utekaj!!!" - Edward Albee

Nemaj mu za zlé, že ta nechce pustiť : "U toho, koho nemilujeme, hľadáme samé prednosti. Toho, koho milujeme, milujeme práve pre jeho nedostatky." - Richard Aldington

Niektorí muži sú taký chamtivejší, chcú veľa vecí naraz. Hoci sa môže zdať, že to nie je pravda, ale muž dokáže žene ustúpiť. Je to ťažké, určite, preňho ísť do Prahy, nechať tak rodičov, priateľov, možno aj koníčky a mať len teba, keď nemá (ako by Fico povedal) "istoty".

Kľudne mu povedz "Iba konkrétne skutky ukazujú silu lásky." - Johann Wolfgang von Goethe

A ak ta pôjde s tebou tak určite bude spokojný, lebo " Ľahko získané neuspokojuje bohaté srdce. " - Anakreón

Nejak ho usmierni k tomu, aby skúsil ísť do tej Prahy! Za to nič nedá. Prácu si nájde, a keď sa mu to nebude pozdávať hocikedy môže odísť. Nejde do Afriky - vody dostatok, jedla taktiež ... :roll:
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Poviem ti to takto. Na zaciatku tohto roka som mal moznost odist na Novy Zeland, ale ostal som, pretoze som mal priatelku. Uz asi mesiac som sam, ale veci vypalili tak, ze najblizsie mozem odist az niekedy koncom roka. Ano, zabil som cely rok :) verim, ze vies co tym chcem povedat... Podla mna si este mlada na taketo obetovania sa pre lasku...
Filipito
Darca
Darca

Moja rec Tommy, no vieš baby to berú asi inak, a ako vidím tak aj ty si tú babu musel asi veľmi ľúbiť, však :wink:
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ano lubil som ju velmi, ale uz by som odisiel. Mal som to urobit hned prvykrat ked do mna hucal kamos, ktory takto opustil snubenicu po 6 rokoch. Odisiel do Norska a teraz si tam zije jak pan a tym nemyslim, ze obracia pomlete kosti na platnicke v mekaci, ale je CTO v jednej IT firme a byva hned vedla norskeho krala... Proste treba vyuzit kazdu jednu prilezitost, hlavne kym je clovek mlady.
Jessy3522
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Jessy3522 »

...ježiši no my sa tak na tom hádame teraz že konec.....že vraj som tam nebola a vkuse len kamarátov počúvam, že som proste zaslepená....a že to že by tam išiel, že to je nereálne atd......no ja som zaslepená dokelu?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ty si rozhodnutá tam v podstate ísť. Pozri sa - zober si mincu, urči si ktorá varianta prislúcha ktorej strane a hoď si ju. Tvoj prvotný pocit, ktorý prebehne telom po tom či onom výsledku ti dá vedieť, čo naozaj chceš. Ale zrejme to vieš aj sama. Praha je istá.
Napísať odpoveď