SSD

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
mato55002
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

SSD

Príspevok od používateľa mato55002 »

Zdravím,

chcem si kúpiť SSD do notebooku a neviem sa rozhodnúť či radšej s väčšou kapacitou alebo kúpiť 120-240gb + namiesto mechaniky dať súčasný HDD ako druhý disk.
Čo je super riešenie len obávam sa že 2 disky by mohli mať väčší vplyv na baterku ntb a keďže často cestujem mohlo by mi to znížiť dobu bez nabitia aktuálne mi pri práci vydrží tak 2.5-3 hodiny, potrebujem aby aspoň 2 vydržal.

Všimli ste si niekto aký to ma vplyv ? alebo by som radšej mal ísť do väčšieho SSD a na súčasný (1Tb HDD) sa vykašlať ?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Re: SSD

Príspevok od používateľa gogo956 »

na klasicky Hdd sa vykasli, iba by ta zbytocne spomaloval a znizoval kapacitu baterky, budes pozitivne prekvapeny rychlostou SSD
mato55002
Light Star
Light Star

vymeniť chcem na 100%, len mi je ľúto HDD a menšej kapacity. Na SSD by som samozrejme nainštaloval Windows, takže HDD by bolo iba ako také úložisko.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak si kup na ten povodny SSD krabicku, ktora stoji 10 eur a sprav si z toho externy disk, cize to pripojis len ke dbude treba. Isiel by som do 240GB verzie, pretoze ked ti Windows dokaze zhltnut 50GB, k tomu das par programov, hudbu, filmy, treba aj rezervu...
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Kľudne si daj ten HDD do boxu namiesto DVD mechaniky.Nebudeš sám , kto to takto má a nikoho nespomaľuje.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ked si vhodne umiestnis data, das si programy a hry na SSD a multimedia a zalohu na HDD, tak sa automaticky uspi a bude vacsinu casu neaktivny - teda vypnuty/nehlucny. Cas vypnutia si mozes nastavit.
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Toto isté som prednedávnom riešil ja.

Kúpil som SSD 120 GB (teraz by som už volil 240GB), tých 120 je málo....

A HDD z notebooku som strčil do tohto: https://www.alza.sk/axagon-adsa-1s-slimport-d616802.htm a pripájam ho len keď treba pozerať filmy, zálohovať fotky alebo uložiť nejakú inštalačku.

Odporúčam určite 240GB!! Oplatí sa prihodiť tých pár eur, nie je to taký rozdiel. Veľmi dobrý kus je Patriot Blast 240 GB
https://www.alza.sk/patriot-blast-240gb ... GwodiE8Hsg
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Zalezi od uhla pohladu. Mne zas 120GB SSD uplne staci. Po instalacii Windows 10 a bezne pouzivanych programov mi tam ostalo stale viac ako 70GB miesta. Na data mam 1TB HDD :)
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

70 GB máš, ale treba počítať že sem tam aj niečo sťahuješ a niečo potrebuješ mať dostupné stále (určité dokumenty, či iné dáta).

Za tie prachy ako vravím, to stojí (kúpiť väčší).
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ono dost zalezi na co to clovek pouziva. Ak tam ma Windows, Office, Mozno program na grafiku a internetovy prehliadac, tak sa da vystacit aj so 60/64GB diskom. Ake si tam ale clovek nainstaluje daku hru typu GTA5, BF1 alebo nieco podobne, tak to je schopne vziat hned 40-50GB.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

pri dnesnych cenach ssd by som nesiel do 240tky.

pred dvoma tyzdnami som kupoval 480gb za 110e z alzy
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Neviem co si kupil za 110 eur, ale nic take tam dnes Alza nema. Cize mozno lowend model. Pripadne 110 eur bez DPH je Kingston UV400.
mato55002
Light Star
Light Star

Tak už som bol rozhodnutý že si kúpim 480Gb ktoré by mi určite stačili a kvôli 60 eurám nemá cenu stále rozmýšlať či mám ísť do 240 alebo 480 alebo potom pri kúpe 240 ľutovať.

Napísal som ale na ASUS podporu či sa po výmene ruší záruka a tam ma nemilo prekvapili odpoveďou :
Výměna disku vyžaduje návštěvu servisu pro zachování záruky. Toto je možno sjednat pomocí prodejce nebo vyplněním požadavku na opravu na odkaze: https://rma.asus-europe.eu/cz .
Nemáte niekto s týmto skúsenosti ? koľko by také niečo stálo ? no byť tak minimálne týždeň bez ntb kvôli obyčajnej výmene sa mi tiež nechce :| .
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ak mas notebook dole, kde len odsrobujes kryt, tak zaruka notebooku nemoze byt predsa podmienena vymenou disku. Ak by bol disk umiestneny tak, ze je potrebne notebook rozobrat a disk sa dava pod klavesnicu, tak tam by to teoreticky mohlo byt uz s tou zarukou inak. Co viem, tak urcite pri Lenove vymena disku neovplyvni zaruku. A nechce sa mi verit, ze Asus by to mal inak.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ako píše hojko. Menil som disk na staršom Asuse aj HP a bola to záležitosť odmontovania jedného krytu na spodku notebooku.

Pozri si, čo musíš odmontovať, ak tam nemáš žiadne lepky a plomby, šiel by som do toho. V prípade potreby reklamácie stačí dať nazad starý disk a odniesť do servisu.
mato55002
Light Star
Light Star

áno, tiež som to mal na staršom notebooku iba odmontovaním krytu, no zrovna u tohoto je to na odmontovaní celého krytu :roll: tu je video :
https://www.youtube.com/watch?v=0_ImLsCQrXY

No a tá správa čo som poslal bola oficiálne od Asus podpory takže to ovplyvní záruku, a notebook ma iba pol roka takže asi s tým nič neurobím. Na ich stránke sa ale nikde nemôžem dočítať koľko by taká oficiálna výmena stála.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ako pozerám, ani len DVD-rom alebo baterku nevybereš bez toho aby si ''prišiel o záruku''... ale k RAM-kám sa dostať dá... :lol:
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Z ineho pohladu je disk vymenny komponent a preco by mal stratit zaruku?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

takisto ako batéria, pokiaľ nie je zabudovaná v notebooku.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

hojko napísal:Neviem co si kupil za 110 eur, ale nic take tam dnes Alza nema. Cize mozno lowend model. Pripadne 110 eur bez DPH je Kingston UV400.
presne ten len s DPH (zlava + alzaky)
Napísať odpoveď