Stále konfiguruje win 7

Informácie o software, ankety...
Leya
Amateur
Amateur

Stále konfiguruje win 7

Príspevok od používateľa Leya »

Keď zapnem NB tak mi vypíše: KONFIGURUJÚ SA SYSTÉMOVE SÚČASTI WINDOWS, NEVYPÍNAJTE POČÍTAČ! Potom to tak je približne hodinu. Čo s tým?
Deefler
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Stále konfiguruje win 7

Príspevok od používateľa Deefler »

Neviem presne co to moze byt. Stahuvavas aktulizacie? Mozno sa stal pri instalovani, nejaky zadrhel. Podobny problem som videl na Viste, ale tam to pisalo pri zapnuti ze sa instaluju aktulizacie 3 z 3 a vzdy sa vypol a po kazdom zapnuti to pisalo. Takze stahuvavas aktulizacie? Kedy ti to zacalo robit(nemyslim cas, ale ci si nerobil nieco vacsie s winom)
Leya
Amateur
Amateur

Proste: Prišiel Notbuk. Spustila som ho. Doinštaloval sa Win7. Krorý bol v cene a niekto ho tam predinštaloval. DVD alebo CD od toho Win7 tam neni (neviem teda inak ako budem inštalovať ten Windows druhýkrát keď mi ho nedali, a pritom ho mám legálne zakúpený).
Po druhom štarte Notbuku sa zničoho nič začala nejaká konfigurácia a trvala približne hodinu a pol. Potom to urobilo pri ďalšom štarte, ale už to trvalo menej, asi 15 min. Tiež som si myslela že sú to zasa nejaké tie priblblé aktualizácie, o ktoré teda vôbec nestojím. Kde mám to aktualizovanie vypnúť? Inak k čomu slúži NORTON UPDATE?
Deefler
Expert
Expert

Norton - to zvycajne byva antivirus. Norton Update - neviem presne co to je, ale pravdepodobne aktulizuvava antivirus.
Windows ti nedali na disku - Ohladom tohto ja sam neviem. Viem ze niekde, daju a niekde nie. Kamos ma NB a tam mu nedali Vistu, ale na disku ju mal ulozenu. Tak mozno aj ty ju tam mas ulozenu.

K tym aktualizaciam: Vypnutie - Ides cez Start, dalej Ovladaci panel, dalej nieco ako zabezpecenie a ochrana(neviem ako to je u SK, pouzivam EN), a tam najdes Windows Update(to su tie aktulizacie). Pod nadpisom Windows Update Bude nieco ako vypnut alebo zapnut aktualizacie. Tam uz to v ponuke najdes. Neviem presne ako to je u SK.

Ak nevies ako na to, tak tu mas mensi navod aj s obrazkami. Len navod je v anglicitine. Ale neni to tazke pochopit. :)
:arrow: http://www.temple.edu/cs/windowsupdateinstructions.htm

Len ma tak napadlo. Na mojej Viste(uz predinstalovanej) mi to tiez niekolkokrat spravilo. Prvy raz tiez dlho no potom uz kratko. Ale neviem presne ani kedy to prestalo. Mozno to aj tebe prestane. Neviem. Skus vypnut tie aktualizacie a uvidis. Ak to prestane robit tak ich potom skus naspät zapnut.
Leya
Amateur
Amateur

No počkám a ešte to nevypnem a keby to neprestalo a bude to otravovať tak to podľa toho návodu nájdem a vypnem.
Ten NORTOM som vyhodila a nahodila som si ESET NOD 64. A bol tam ešte aj dajaký McAffe aj ten som vyhodila lebo pred inštaláciou NODU chcelo odstrániť všetky konkurenčné antivírusi.
A ešte jeden problém nastal: Dala som si tam KMPlayer a akosi stále seká? Čo to môže byť?
Deefler
Expert
Expert

No tak to boli antivirusy. V NB musi byt len jeden. Eset je dobra volba.

KMPlayer - Robi to pri vsetkom alebo len pri jednom type suboru. Instalovala si do NB nejake kodeky? KMP ma vlastne(aspon si myslim, ale nie som si tym isty). Ak si neinstalovala tak skus tam nahodit nejaky balicek.
Leya
Amateur
Amateur

No nejaký schopný kodek by som tam asi mala dať. Mám totižto v úmysle pripojiť ho k môjmu HD LCD aby mi to aj takto poslúžilo. Len neviem ako to ešte pripojím a aký kodek tam mám dať. Kamarát mi odporúčil nejaký s ruským názvom, ale nechcem tam valiť bárs čo. Aby sa to potom nebilo. Inak dnes to už žiadne konfigurácie nerobilo a to som tú aktualizáciu ešte ani nevypala.
Deefler
Expert
Expert

No tak to potom windows si konfiguroval svoje aktulizacie, ktore si dostala ku svojmu NB. Najprv to a potom konfigurovalo system. Aj mne to robilo na mojom NB, len som mal Vistu. Aktulizacie si potom nevypinaj. Na prepojenie k HD samizda sluzi kabel HDMI. Ale neviem ci to podporuje tvoj NB. Potom asi ti zostava to prepojit bud cez S-Video alebo VGA. Kodeky: Neviem. MOzes si ich popozerat na nete. Ja pouzivam K-Lite Mega Codec Pack. Ma to zahrnute vsetko(video, formaty, audio). Alebo mozes skusit CodecPack All In 1(kodeky na prehravanie filmov + nejake audio). Vyber je na tebe.
Leya
Amateur
Amateur

Okej pohľadám nejáke tie kodeky podľa teba. Áno môj NB má HDMI zásuvku. Tak potom to stačí už len prepojiť káblom do TV ktorý má tiež HDMI zásuvku? A stáčí mi na to prehrávanie tých HD filmov KMplayer a tie kodeky čo si napísal?
Deefler
Expert
Expert

Skvele :) . Mas HDMI. Ak ma tvoj TV HDMI tak to prepojis iba kablom. KMPlayer by ti mal stacit na HD prehravanie. Ale o tie kodeky to neviem. Skus si najprv nejaky HD film stiahnut(kupit) a prehrat ak nepojde, skus ine programy. Napr. VLC, alebo Media Player Classic. Ak nie tak este popripadne Zoom Player. Ak nie skus ceknut tento link. http://downloads.matroska.org/packs/. Ale vopred UPOZORNUJEM: Ja som to neskusal, nemam ponatia co to moze byt. Este som neprehraval ziadny HD Film(nemam HD Tv tak naco). Toto by som bral ako poslednu moznost. Pravdepodobne by tie filmy mali byt vo formate .mvk. Skus tie prehravace co som ti spomenul vyssie.
Napísať odpoveď