Ako sa tohto zbavit aby mi to slo
vopred dik
Viac o DOSBoxe a kompatibilných hrách sa môžete dozvedieť na jeho stránkach: http://www.dosbox.com/.
Tam je možné stiahnuť aj najnovšiu verziu programu.
1.) Ako spustím hru cez DOSBox?
Najjednoduchšie, ako spustiť hru cez DOSBox je v prvom rade vytvoriť si na pracovnej ploche ikonku pre rýchle spustenie DOSBoxu. Potom už len spúšťací súbor hry pomocou ľavého tlačitka myši presunúť na ikonku zástupcu DOSBoxu. Hra sa automaticky spustí.
2.) Spustil som hru podľa návodu, ale aj tak sa mi nedá spustiť !
Tu môžu byť dve hlavné príčiny:
Prvou príčinou je, že DOSBox ešte nie je kompatibilný s danou hrou. Tvorcovia DOSBoxu stále rozširujú zoznam hier, ktoré je možné spustiť cez DOSBOx, ale stále tam nie su zahrnuté všetky, poprípade hra nie je plne kompatibilná. Pre zistenie, či je daná hra kompatibilná s DOSBoxom sa môžete pozrieť na ich stránku.
Druhou možnou príčinou je chyba v 16-bit. Bližšie riešenie k tomuto problému poslal :
u XPček (je to chybová hláška: „Systémový súbor nie je možné použiť v aplikáciach MS-DOS a Microsoft Windows” (alebo nejaká podobná ako „c:windows\system32\autoexec.nt systemový subor sa nedá použiť v aplikáciach systému ms-dos a microsoft windows”) riešenie je jednoduché:
2.1. Tento pocitac / Disk C / windows / System32
V poznámkovom bloku si otvorte súbor Autoexec.nt (často sa stáva, že tam súbor vôbec nie je, pak pokračujte u 1.1.2) a do něj vložte jedinou řádku:
lh %SystemRoot%\system32\dosx
2.2. Ak tam súbor Autoexec.nt vôbec nie je, tak si otvorte poznámkový blok a vložte jediný riadok :
lh %SystemRoot%\system32\dosx
Dajte Soubor / Uložit ako - vypište Autoexec.nt a vo výberovom riadku dajte Všetky súbory.
3.) Ako si uľahčiť prácu s DOSBoxom?
Ak sa vám práca s DOSBoxom zdá nejako zložitá a alebo si s ovládaním nerozumiete, pozrite sa na jeho nadstavbu, taktiež vynikajúcu utilitku: D-Fend. Žiaľ, zatial nie je preložený návod a nejaké FAQ, takže si musíte vystačit s anglickou nápovedou...
4.) Užitočné klávesové skratky v DOSBoxe.
ALT + ENTER :fullscreen
CTRL + F11 :spomalenie hry
CTRL + F12 :zrýchlenie hry
CTRL + F5 :screenshot z hry