Starsi HW na crypto???

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Googler1
Star
Star

Starsi HW na crypto???

Príspevok od používateľa Googler1 »

Caute,
dostali sa mi do ruk nejake stare pc a ntb (cca 7 rokov) intel CPU a GPU (ziadna dedikovana) vzhladom k nizkej cene takehoto HW, rozmyslam nad inym sposobom vyuzitia ako je predaj. V crypto svete sa neorientujem, ale samozrejme viem, ze tazit "etablovane" meny ako su BTC, ETH, DodgeCoin apod. a navyse s takymto HW nema vyznam, ale chcel som sa spytat ci mi viete poradit nejaku este len rodiacu sa menu s hypotetickym potencialom, ktoru by malo zmysel tazit aj s takto starym HW?

PS: ak je tazba crypta uplne mimo tak druha moznost co mi napada ci je mozne do dockeru nejako spojit viacero HW zariadeni na zvysenie vykonu a potom to pouzivat povedzme ako "docker server"?

THX
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Starsi HW na crypto???

Príspevok od používateľa Hegy »

So 7 rocnymi GPU nic nevytazis (odhadom GTX 9.seria?) -
S CPU asi ano ale v strate - tj. urcite spalis viac elektriky ako zarobis. Nehovoriac o tom ze "obrat" na jeden pocitac bude skoro nic. Celkovo sa s CPU moc netazi lebo sa to neoplati ale pre zaujimavost v jednom PC mam pusteny worker na randomxmonero (tazba meny Monero (XMR) pomocou CPU) na R5 3600X a vytazi to ekvivalent 4.50 eur mesacne. A to je CPU 4x vykonnejsi ako stredna i5 z tej doby.

Takze aby som to zhrnul, jedine co z toho budes mat su problemy, straty ak platis elektriku, fire hazard ale hlavne nie profit.

Ak chces vediet presnejsie figury, nacpi sem par GPU+PC z tych PC a uvidis sam: https://www.nicehash.com/profitability-calculator
Napísať odpoveď