starší notebook a win 10

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

starší notebook a win 10

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte, mám tu starší notebook presne ešte z čias Windows Vista Asus X59SL, aká je šanca, že tam rozbehnem Win 10 ? Momentálne tam je Windows 7 Home ale keďže skončila podpora od MS a tiež od Eset na ktorý ma licenciu, tak som rozmýšľal či tam nepôjde win 10, tak som skúsil media creation tool, reku skúsim bezplatný prechod, všetko to aj stiahol aj skontrolovalo súbory, aj začalo inštalovať, ale po reštarte notebooku začalo inováciu za zrazu notebook vypol. Tak som to skúsil inštalovať z DVD, ale to iste notebook sa vypol, vyčistil som notebook takže prehrievať by sa nemal. Som rozmýšľal či tam nie je chyba, že to tam chce nainštalovať novú verziu 20H2, tak som skúsil stiahnút staršiu verziu cez rufus, a to 1903, tam pri inštalácii sa notebook nevypol ale vyhodil BSOD Critical process died - čo som pogooglil tak buď je problém s inštalačkou alebo nekompatibilitou HW (čo asi bude ten prípad) teraz sťahujem Win 10 verziu 1803, len neviem či to má vôbec zmysel. Majiteľ notebooky teraz moc nemá peniaze na nový kúsok, a chcel by tam už aj ten eset keď si ho kúpil na ebay. Je reálna šanca, že niektorá verzia Win 10 pojde nainštalovať ?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Re: starší notebook a win 10

Príspevok od používateľa gogo956 »

aj keby sa tam Win 10podarilo nainstalovat, tak system by bol velmi pomaly, podla mna to za tie nervy nestoji. Mam jeden stary ntb ktory ma rovnaky procak aj ramku, bezi na nom Win XP a je to skoro nepouzitelne, take je to pomale. Win 10ma nepomerne vacsie systemove naroky.
Daniel9911
Professional
Professional

tak je tam SSD a s Win 7 je to celkom svižné, skúsim ešte verziu 1803 ak nie tak mu zavolám, že má smolu a nech to používa s 7 a nech začne šetriť na nový notebook.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hlavne nevidim zmysel v jeho pripade v prechode na win 10
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

NOD32 moze pouzit predsa aj so starym systemom, ktory tam ma (Win7).
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Podstatne je, ze je tam SSD. S nim aj na starsom hardveri Win 10 ide relativne slusne. Potom este zalezi aj na velkosti RAM, kolko je v tom notebooku? Ak menej ako 4 GB, tak to nema zmysel.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

3GB tam davali. Jedine pozriet niekde na Bazosi a dat tam 4GB RAM.
Daniel9911
Professional
Professional

Notebook ma 4GB ram, Ale nepodarilo sa mi nainštalovať win 10, možno je problém, že nemám doma čisté DVD, keďže mi nejde nabootovať z USB asi to ešte nepodporuje, a používal som DVD RW ktoré je už celkom poškrabané. Ale spojazdnil som eset už píše, že ste chránený , problém bol ten, že tam bolo vypnutá automatická aktualizácia a posledná aktualizácia prebehla v roku 2016, pritom tam je originál windows 7.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

aky je tam procesor?

stava sa ze pri starsich typoch procesorov ti ani Win10 nenainstaluje a instalacia skonci chybou par % pred koncom
Daniel9911
Professional
Professional

Procesor : Intel Core 2 Duo T5850 2,16 GHz
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Chybu DVD vylucis, ked ho budes napalovat cez ImgBurn a pri napalovani zaskrtnes "Verify". Po napaleni sa potom data z DVD precitaju a porovnaju s ISO, ci boli dobre napalene.
bcxxx
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bcxxx »

Ja som skusal starsie buildy na T7200/chipset 965 a nejake Athlony X2 s NForce a 690G chipsetmi a islo to
Loomy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Loomy »

na starsie notebooky je lepsie dat napr. xubuntu, taky system pojde ovela sviznejsie nez nejaky windows a je to zadarmo. ale zavisi co na tom notebooku este chces robit, ak nieco narocnejsie treba sa buchnut po vrecku a kupit novu masinu :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Loomy: Pokial tam da clovek SSD a kupi tam Windows z eBayu za 5 eur, tak sa to da aj takto vyriesit.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

presne, to SSD tam spravi divy. ja som na stary notas Acer Aspire ONE 756-B847Crr (Intel Celeron Dual-Core 847 (este slabsi ako ten Core2 Duo T5850) + 2GB RAM) tiez hodil Win10 a bolo to relativne responzivne. ale veru ziadny ESET a podobne somariny by som tam nedaval.

predtym som to skusal aj s HDD a akoze vobec, otvorit notepad trvalo minutu.

ale aj tak som tam po case hodil ubuntu a to ide veru sviznejsie.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

U mladych je to okej. Lenze skus dat dakej 55 rocnej uctovnicke Ubuntu/Xubuntu na PC, pricom problem bude mat s aplikaciou eDane, s citackou k obcianskemu preukazu a tiez s uctovnickym programom.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ja som známej rozbehal Win10 na C2D E4200ke, ktorá je myslím papierovo ešte slabšie ako T5850. Je to celkom plynulé na bežné domáce používanie - surfovanie po nete. Pomáha tomu hlavne rýchle SSD...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Suhlasim, mam viacnasobnu skusenost s tym, ze Windows 10 bezi pomerne slusne ak ma notebook 2 jadrovy CPU, 4 GB RAM a SSD.
Pri 1 jadrovom CPU nepomoze ani SSD.
A kedze mame k dispozicii licencie z ebay tak nevidim dovod ostavat na Windows 7, minimalne kvoli bezpecnosti je lepsie prejst na 10.
biker610i
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa biker610i »

Caute aj ja mam stary notebook z roku 2014 asus x551ca-sx155d a je tam dvojjadrovy pocesor intel R cpu celeron 1007U 1.5GHZ 4GB ram, Intel R HD graphics 1696 Mb . A ma 750gb harddisk sata. Ked som ho ako novy kupoval bol bez operacneho systemu a vtedy stal 200€
rozmyslam nad instalaciou win10 (teraz tam mam win7) aj upgrade-om ramky na 8GB a vymenou disku za 1-2 TB ssd a moja otazka znie :
mal by zmysel takyto upgrade tohto ntb? ci zbytocna investicia :hmm:
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Podla mna je upgrade zbytocny, pretoze procesor je velkou brzdou. Skor by som odporucal to co mas predat a kupit nieco repasovane v zaruke.

Pokial ostanes pri tom co mas, tak vymena za SSD urcite pomoze, no len stale ten procesor.
Napísať odpoveď