Štátnice

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
sebci
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Štátnice

Príspevok od používateľa sebci »

Mate ich niekto za sebou alebo čakaju Vás? bojite sa ? učite sa poctivo alebo sa spoliehate na štastenu? na akej škole študujete ? idete na na BC? alebo druhostupňový titul?

Ja idem na Bc štatnice mam 19.6... učim sa tak volnejšie ale venujem tomu dosť času.... som na TUZVO... odbor vyroba nabytku a mám poriadne nakakané :nervozita: lebo idem v ten horši deň s tou horšiou komisiou ako druhý v poradí? :)

pls čakam odpovede len od VŠ ... SŠ a ZŠ a nižšie ročniky neobťažujte sa odpovedať iba ak mate nejaku konkretnu otazku k pokračovaniu Vášho študia na VŠ ďakujem

brm ď za post :) K+ btw.. i ja sa pripajama držim všetkym palce ! :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ja sa venoval štátniciam (EUKE) asi 4 týždne.. prvé dva týždne som zháňal vypracované otázky prípadne som si fotil potrebnú literatúru a potom dva týždne pred mi už začalo lepiť, tak som sa začal učiť..

..nakoniec to bola pohodička, možno aj vďaka dobrej komisii, ktorej predseda bol môj diplomový vedúci a zároveň aj dekan fakulty v jednej osobe.. taký pohoďák.

Ale tie stresy predtým si musí vytrpieť každý.. každý musí povinne vykakať pár kociek.. o tom sú tie štátnice.. :D

Držím palce všetkým..
in your world
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa in your world »

no vo štvrtok mal môj spolužiak štátnice na bc,skoro vôbec sa neučil venoval sa len ústnej časti.ja som mala mať tie, ale mám prerušené štúdium. písomnú nespravil, lebo sa na to vôbec nepozrel :? .urobil len tú ústnu a obhajoby z bakalárskej práce.za bc prácu má A a za obhajobu tiež A.z ústnej má C.my študujeme na prírodovedeckej fakulte v ba chémiu.dosť mu lepilo a ja s ním. na písomnej mal len také základy z každej chémie, takže nejaké brutálne otázky tam nemali.na ústnych ich tam doslova dokopávali, aby niečo povedali.
keby si mal ešte nejaké otázky,zodpoviem,bola som tam celý deň s ním.už ma nič nenapadá.
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

aj ked som tretiaku statnice ma nezastihnu a co poznam ludi z blizkeho okolia, podla toho co spominali, sa ucili priemerne na statnice asi 2- 3 tyzdne a nie prilis brutalnym tempom a zvladli to v pohode :)
lukkAas
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lukkAas »

noo ja som sice iba prvak na vyske :) ale tiez pocas skuskoveho boli statnice na skole tak som si vsimol ze niekotori mali z toho dost zmiesame pocity ach jaj co ma o dva roky caka mozno :cry:

je to velke kvantum uciva podla vas?
sebci
Star
Star

no neviem či je to velké kvantum u mna na BC je to ako nejaka vačšia skuška 55 otazok cca jedna na 2 strany dokopy je to asi 10 najdoležitejšich predmetov zo všetkych čo som mal vačšinou 3-4 otazky k tym vedlajšim predmetom a 10 - 15 otazok u dvoch hlavnych

samozrejme 65 stranová BC praca ktoru musim obhajiť

//autoeditácia príspevku ( 19 Jun 2008, 22:04 )
edit// mááám to pekné Cečko fajne fajne už len dva roky vydržať :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Da sa to nejak ramcovo kvantitativne porovnat s maturitou - mimo prace samozrejme :) - aj ked viem ze je to o inom, ale tak povedzme 3-4x viac uciva? Rovnako? Trebars aj menej ked gro ostava na diplomovke?

a este otazocka, lisia sa nejako vyrazne statnice na Bc/Mgr, teda okrem toho ze tam su dalsie 2 roky uciva?
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Ma tu vobec niekto regular statnice za sebou? :)
Ja som si to odkrutil dva roky do zadu... teda, o par dni to budu presne dva roky. Nic zvlastne to nebolo, ucil som sa tak dva tyzdne dopredu cca po 12-14 hodin denne. Posledne 4 dni som tusim spal tak 4-5 hodin.
Inak to bola pohodicka. Ak mate dobre spravenu diplomovku, ci zaverecnu pracu, na odpovedi pozazmuruju aj ine ako len oci.
Mne sa to podarilo, sedeli a pocuvali s otvorenou papulkou, takze odpoved bola len taka ... "frisko, frisko... nie ste tu sam." :D

Btw, co tak sem pisat aj nazvy diplomoviek or zaverecnych prac? Vcelku by ma to aj zaujimalo, co za generaciu intelektualov nam to vyrasta. :)
My case - "Navrh meracej sustavy na meranie a vyhodnocovanie merani ekologickych parametrov benzinoveho motora pri starte, lambda regulacia."

;)
sebci
Star
Star

už som spominal ja som včera 19.6 zrobil Bc. (konenčne pokoj) na TU ZVO výroba nábytku

Na C...(trošku som sa zajakval pri samotnej štatnej skuške, dekan ma podržal :) )

Moja téma práce .... "Návrh technológie povrchovej úpravy nábytku a drevárskych výrobkov"

vidite? moj diplom :pravidla: :happyrespect:
kliko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kliko »

no mna čakajú štátnice až na buduci rok tiež na TUZVO ale odbor drevárske technologie ale ked som počul akú tam máme komisiu tak už teraz sa toho obávam...no ale uvidime
temá na bakalárku : Technicko-technologický návrh pílnice pre výrobu ihličnatého reziva
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

ja som mal bakalarske statnice pred cca dvoma tyzdnami ... ucil som sa tiez tak dva tyzdne a posledne 2dni som uz pomaly nevedel co sa ma clovek ucit a tak ci clovek aspon zopakoval to co sa naucil predtym... posledny den som sa vlastne skoro vobec neucil lebo uz sa to nejak nedalo akurat vecer som si zas na hodinku nieco pozrel aby som sa necitil blbo... inak skuska bola z troch predmetov...

dopadlo to nakoniec tak ze som dostal pre mna otazku o ktorej sa dalo kecat takze pohoda ... kamarat s ktorym som sa ucil uz take stastie nemal a nakoniec bol rad ze to dal (ja dostat jeho otazku tak to asi ani nedam)

bp bola Detekcia tvare v obraze (za B) a statnice (za A) na FIT VUT Brno :D

no nepochval sa ked mozes
sebci
Star
Star

kliko napísal:no mna čakajú štátnice až na buduci rok tiež na TUZVO ale odbor drevárske technologie ale ked som počul akú tam máme komisiu tak už teraz sa toho obávam...no ale uvidime
temá na bakalárku : Technicko-technologický návrh pílnice pre výrobu ihličnatého reziva
Koho maš v komisi mať? ja ti poviem či sa maš obavať alebo nie :)
kliko
Medium Expert
Medium Expert

sebci napísal:Koho maš v komisi mať? ja ti poviem či sa maš obavať alebo nie :)
tak detvaj, štefka, rainprecht tyto su ešte v pohode ale je tam pootm ešte kurjatko a verčimák a ten že mimoriadne nemá rad ludi z východu
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

na kazdej skole davaju statniciam inu vahu. pred mesiacom som skoncil na UMB v B. Bystrici, kde boli velmi friendly. Prevaznej vacsine ukazali vsetky cisla otazok a kazdy jeden si potiahol, co chcel :]
tazko ti poradit...ale kedze mam za sebou strebnu lesnicku skolu a ty studujes na TUZVO, tak to bude zase fraska :D
hlavne ak tam bues mat Bitusika a Voloscuka :D:D:D
kliko
Medium Expert
Medium Expert

uNreal_saTch^ napísal: tazko ti poradit...ale kedze mam za sebou strebnu lesnicku skolu a ty studujes na TUZVO, tak to bude zase fraska :D
hlavne ak tam bues mat Bitusika a Voloscuka :D:D:D
no len to je lesnícka fakulta a my sme na drevárskej takže od nich tam určite žiaden učitel nebude
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

[quote="Fabo"]Da sa to nejak ramcovo kvantitativne porovnat s maturitou -

tak tomu ver že sa to nedá porovnať :!: neveiem na akú školu chodíš ty ale ja som mal 10.6 štítnice Bc. na práve a mal som sa naučiť 150 zákonov a takých hovadín že to svet nevidel :evil: a ked si vezmeš že väčšina zákonov mala viac ako 50 strán tak si to spočítaj :smt009
samozrejme som si urobil výcuc ale trvalo to 2 mesiace oddeliť zrno od pliev :samovrazda:
obhajoba bakalárky na 50 strán bola v pohode ale ústna bola peklo!
(nehovorím, spravili to ludia čo sa nato učili 5 minút ale spravili to kvôli niečomu inému) :smt064
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

mito85: Predpokladal som podobnu odpoved :D
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

Fabo napísal:mito85: Predpokladal som podobnu odpoved :D
ako sorry ak som použil tvrdšie slová ale táto veta ma tak dožrala, ale ved čo ma nezabije to ma posilní :D

no super, takže sa mám na čo tešiť Confused to mne stačí tých cca 20 zákonov čo máme na ústavko ... taký guláš z toho mám. Ešte aj štátnice nám z toho blbého predmetu dali ... tak ale stále lepšie ako správko Smile

chodíš na tú policajnú akadémiu čo :D ja som mal tvrdé ústavko (u nás štátko), lebo nás skúšal prof. palúš a podobný debily tak si vieš predstaviť :?
ale ved to je jedno, nikto sa ťa nebude pýtať z akého predmetu si robil štátnice a akú známku si dostal- to je úplne jedno, hlavný je titul :smt039
sebci
Star
Star

kliko napísal:tak detvaj, štefka, rainprecht tyto su ešte v pohode ale je tam pootm ešte kurjatko a verčimák a ten že mimoriadne nemá rad ludi z východu
kuriatko je naladový... detvaj tiež, reinprecht jemu stači aj málo... len nesmieš prestať vravieť... verčimaka nepoznam... ale ak budeš mať nahodou namiesto kuriatka dubovského tak sa nauč tu nauku o dreve od slova do slova.. lebo ak čo i len detail zabudneš.. tak ťa bez milosti vyhodí... hold piati drevostavbári kvoli nemu nespravili... my nábytkari máme 100% uspešnosť.. mali sme :
1. komisia
ZEMIAR, ČUNDERLIK, DUDAS, SIKLIENKA
2. komisia
NAVRATIL, ČUNDERLIK, GABORIK, SIKLIENKA

8)
kliko
Medium Expert
Medium Expert

sebci napísal: 1. komisia
ZEMIAR, ČUNDERLIK, DUDAS, SIKLIENKA
2. komisia
NAVRATIL, ČUNDERLIK, GABORIK, SIKLIENKA

8)
no hej nábytkari mali perfektnu komisiu čunderlik vraj uplne v pohode ...gaborik a dudas to kategoria sama o sebe :) .... a sikilienka s nim vraj tiež neisu problemi.... som si mal ja aasi iný odbor vybrat ale tak čo už :)
Napísať odpoveď