stavkove poradenstvo
stavkove poradenstvo
Nazdar , chcel by som sa poradit čo treba nato aby som si mohol založit stávkové poradenstvo na internete , napr tam budu sms tipy a platene , nebudem to mat na slovenskej adrese tu stranku ani na českej , a potom že ak by som si to len tak založil a by mi nato prišli aka hrozi pokuta , či až vazenie , mohol by nejaký právnik poradit
. Ďakujem
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: stavkove poradenstvo
co takto otvorit obchodny a obciansky zakonnik ? a hladat ? ... to je dobry prvy krok k uspesnemu podnikaniu - vediet ziskat potrebne informacie 
chcel som dostat len stručnú odpoved , že či sa to može bez žiadneho papiera , pretože nejde o klasické podnikanie , a ani to nebude vedené na svk ani cz stránke , prepáčte ak hovorím bludy, nemám v tom moc prehlad .
//autoeditácia príspevku (19 Jún 2011, 22:49)
a ak sa to nemože aky je trest zato , alebo čo by som si potreboval vybavit aby to bolo legalne
//autoeditácia príspevku (19 Jún 2011, 22:49)
a ak sa to nemože aky je trest zato , alebo čo by som si potreboval vybavit aby to bolo legalne
No mozno je to trochu ot a nechcem ti kazit sny ale na toto uz stranky su aspon myslim takze tipujem ze to mas fest premyslene aby si ty prave zaujal ludi
a k teme podla mna regnuty asi nekde byt musis aspon moj sedliacky rozum mi to hovori neverim ze by od teba tento stat neco nechcel
neboj sa premyslené to mám 
//autoeditácia príspevku (20 Jún 2011, 10:28)
//autoeditácia príspevku (20 Jún 2011, 10:28)
Treba ti zivnost a platit odvody a dane.
-
lekoklatik
VIP
pridám sa k nordkapp_pb a hovorím že človek ktorý je natoľko lenivý naštudovať si, v tomto prípade neskutočne potrebné informácie by sa do niečoho takéhoto nemal púšťať vôbec.
Keď si nie si schopný preštudovať niekoľko strán toho čo sa tu pýtaš, vyser sa radšej nato. Choď hrať napríklad kolky.
Keď si nie si schopný preštudovať niekoľko strán toho čo sa tu pýtaš, vyser sa radšej nato. Choď hrať napríklad kolky.
Niečo takéto som sa učil na skúšku z Práva duševného vlastníctva ohľadom doménových mien (z môjho konspektu):
k právnej ochrane ak by si chcel, tak si naštuduj nekalé súťažné konanie a podobné veci obsiahnuté v Obch. Zákonníku ako už bolo spomenuté....Doménové mená slúžia vlastne na označovanie subjektov, ich produktov a služieb. Majú svoj význam najmä v prostredí internetu. Nadobúdanie doménových mien a ich používanie nie je regulované štátom, nemá verejnoprávny prvok. Nemáme verejný register doménových mien a žiaden orgán nevydáva rozhodnutie o registrácii doménového mena.
Doménu môže mať aj ten, kto nemá právnu subjektivitu. Doménové meno tak ako ochranná známka môže mať neobmedzené trvanie. Doménové meno možno previesť na iný subjekt. Pre zaregistrovanie doménového mena je však potrebné splniť niektoré formality vrátane úhrady poplatku za jeho používanie. V celej sieti doménových mien nemôžu existovať dve rovnaké doménové mená – aj tu platí princíp prednosti, priority. Doména sa považuje za obsadenú a používajúcu právo prednosti pred akýmkoľvek iným označením domény, ak už registrátor podal návrh na uzavretie zmluvy o doméne v mene budúceho používateľa domény.
Doménové meno pozostáva z textového reťazca, doplneného o príponu „sk“, alebo inú príponu. Za neprípustné označenie ako doménové meno sa považuje použitie slova, ktoré je dominantným prvkom ochrannej známky zapísanej úradom, alebo medzinárodne chránenej ochrannej známky či ochrannej známky Spoločenstva.
Pokiaľ ide o riešenie sporov z doménových mien najvyššej úrovne používa sa tzv. UDDP ako jednotné pravidla pre rozhodovanie sporov – tento systém je založený na rozhodovaní sporov mediátormi – rozhodcami.
Ochranu možno zabezpečiť súdnou cestou, pričom je možné využiť aj inštitút predbežných opatrení. Prichádza do úvahy žaloba na zdržanie sa zásahov do práv majiteľa ochrannej známky, a to vykonaním zmeny doménového mena; žalobou na náhradu škody, na vydanie bezdôvodného obohatenia; žalobou na nekalosúťažné konanie a pod.
Registráciu pre SR zabezpečuje v súčasnosti EuroWeb Slovakia a. s. so sídlom v Bratislave – pod značkou SK.NIC., Registráciu doménových mien realizujú registrátori. Subjekt, ktorý sa chce stať registrátorom domény musí uzavrieť tzv. registrátorskú zmluvu s SK.NIC.