Ste konzervatívny, alebo liberálny?
-
miki690
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
ehm... tak potom by sme mali zrusit vsetky zakony ? ved ide o slobodu konania ... ked si zmyslime ze kazdy clovek ma pravo na vrazdu tak bude pravo na vrazdu ? ... viem ze som to zahnal trochu do extremu, ale niekde tie hranice musia byt ... rozdiel je v tom, ze liberali ich maju posunute trochu nizsie ako konzervativny , ale uplna sloboda konania by bola katastrofaenter00 napísal:sloboda konania je najvyssi ludsky princip, teda odpoved jasna...
sloboda ale konci tam, kde konci sloboda druheho, a byt slobodny znamena, ze ti nikto neprikazuje co mas robit, nie to, ze ti nieco zakazuje... aby som sa vyhol komentom.
nabuduce si precitaj co dotycny napise ked uz reagujes, sloboda konania sa konci tam kde zacina sloboda druheho, vrazda velmi vyrazne zasahuje do slobody druheho...miki690 napísal:ehm... tak potom by sme mali zrusit vsetky zakony ? ved ide o slobodu konania ... ked si zmyslime ze kazdy clovek ma pravo na vrazdu tak bude pravo na vrazdu ? ... viem ze som to zahnal trochu do extremu, ale niekde tie hranice musia byt ... rozdiel je v tom, ze liberali ich maju posunute trochu nizsie ako konzervativny , ale uplna sloboda konania by bola katastrofa
myslim, ze s odpovede je moj postoj jasny, liberal
p.s. ked uz budete strhavat karmu aspon sa podpiste
-
miki690
Medium Professional
Dobre tak sa potom opravujem ... ked uz tak hovorite o tej slobode... skus si predstavit ze by si bol sirota a ze by ta adoptovali dvaja homosexuali ... predstav si, ze by si prisiel do skoly a keby sa pitali ako sa vola tvoja matka tak povies "Fero"Fall napísal:nabuduce si precitaj co dotycny napise ked uz reagujes, sloboda konania sa konci tam kde zacina sloboda druheho, vrazda velmi vyrazne zasahuje do slobody druheho...![]()
myslim, ze s odpovede je moj postoj jasny, liberal
co je normalne? normu normalnosti urcuje pohlad vacsiny spolocnosti na danu otazku, keby boly bezne manzelstva homosexualnych parov, norma normalnosti by sa znacne posunula a teda sa neda presne povedat co je normalne, to co je normalne pre teba, nemusi byt pre niekoho ineho...miki690 napísal:Dobre tak sa potom opravujem ... ked uz tak hovorite o tej slobode... skus si predstavit ze by si bol sirota a ze by ta adoptovali dvaja homosexuali ... predstav si, ze by si prisiel do skoly a keby sa pitali ako sa vola tvoja matka tak povies "Fero"Povedal by som ze dieta ma pravo vyrastat v NORMALNEJ rodine ... a tym vlastne obmedzuju jeho prava. fakt radsej by som bol negramotny a robil manualnu robotu ako mat za mamu "Fera"
-
miki690
Medium Professional
Keby bolo hovno cukor tak si serieme do kavyFall napísal:co je normalne? normu normalnosti urcuje pohlad vacsiny spolocnosti na danu otazku, keby boly bezne manzelstva homosexualnych parov, norma normalnosti by sa znacne posunula a teda sa neda presne povedat co je normalne, to co je normalne pre teba, nemusi byt pre niekoho ineho...
-
jamess
Light Professional
aj rodina je proti prirodemiki690 napísal:Keby bolo hovno cukor tak si serieme do kavysrry ale nemohol som si to odpustit, stale to hovori jeden znami a mne to nejako nedalo
Momentalne je v normalnej rodine muz a zena ... tak preco robit normalnu rodinu 2chlapov / 2 zeny ? zena nikdy nenahradi chlapa a chlap nikdy neneahradi zenu... taketo nieco neexistuje nikde inde v prirode ... ano existuje homosexualita zvierat, ale nie takto ....
90% zvierat sa pari cisto koli potomstvu a mlade vychovava len samica cize nic ako rodina existuje v prirode velmi vynimocne, len maloktore zivocichy vychovavaju potomstvo spolocne ked uz sa chces silou mocou ohanat prirodou..., ocividne si nepochopil co som pisal, nevadi...mozno nabuduce, nebudem sa to snazit vysvetlovat este raz, naco si drat prsty...miki690 napísal:Keby bolo hovno cukor tak si serieme do kavysrry ale nemohol som si to odpustit, stale to hovori jeden znami a mne to nejako nedalo
Momentalne je v normalnej rodine muz a zena ... tak preco robit normalnu rodinu 2chlapov / 2 zeny ? zena nikdy nenahradi chlapa a chlap nikdy neneahradi zenu... taketo nieco neexistuje nikde inde v prirode ... ano existuje homosexualita zvierat, ale nie takto ....
Zas zachadzate s tou homosexualitou dalej ako treba. Fall chapem ze ked sa povie "proti prirode" hned si asi niekto predstavi ze sa tym mysli to ako to robia zvieratka je "prirodne"
Tak to ale celkom nie je. Ako si napisal, 'norma normalnosti' sa moze posunut.. ale asi tazko posunies s tym k comu by sa to "proti prirode" malo najviac vztahovat .. a to, ze dvaja homosexuali sa jednoducho medzi sebou mnozit nemozu a tak su v prirode zakonite predurceny k zahube.
Takze, ta norma o ktorej hovoris sa moze casom posunut, ale mala by mat niekde hranice (ked sa vascina zhodne ze pedofilia je v poriadku, bude to tak?) Liberali tie hranice maju velmi vysoko pripadne vobec. Konzervativci ich vascinou maju jasnejsie urcene, povedzme - nesuhlasit s niecim tak zbytocnym ako je 'manzelstvo homosexualov'
Takze, ta norma o ktorej hovoris sa moze casom posunut, ale mala by mat niekde hranice (ked sa vascina zhodne ze pedofilia je v poriadku, bude to tak?) Liberali tie hranice maju velmi vysoko pripadne vobec. Konzervativci ich vascinou maju jasnejsie urcene, povedzme - nesuhlasit s niecim tak zbytocnym ako je 'manzelstvo homosexualov'
ja som skor narazal na mikim spomenutu homosexualitu zvierat, chapem ako bolo myslene to vseobecnejsie "proti prirode"...ked uz sa nato chces pozerat cisto zo strany biologickej teda mnozenia sa, tak myslim, ze ci uz muz alebo zena homosexualne orientovany/a sa nebude "mnozit" vobec kedze opacne pohlavie nepovazuje za pritazlive a teda s najvacsu pravdepodobnostou k sexualnemu aktu nedojde, cize manzelstvo dvoch homosexualne orientovanych uz nema co pokazit, vacsi problem by som videl v snahe o vychovu deti v takychto manzelstvach, to je asi miesto kde by podla mojho nazoru mala byt ta pomyselna hranica...ale to je len moj nazor, nemozeme vediet, ako sa bude vyvyjat spolocnost a co bude o 200-300 rokov, niekde som tu cital, ze nejaky vedec predpovedal vztah cloveka s robotom, ale to je uz ina diskusia...Aryan Angel napísal:Zas zachadzate s tou homosexualitou dalej ako treba. Fall chapem ze ked sa povie "proti prirode" hned si asi niekto predstavi ze sa tym mysli to ako to robia zvieratka je "prirodne"Tak to ale celkom nie je. Ako si napisal, 'norma normalnosti' sa moze posunut.. ale asi tazko posunies s tym k comu by sa to "proti prirode" malo najviac vztahovat .. a to, ze dvaja homosexuali sa jednoducho medzi sebou mnozit nemozu a tak su v prirode zakonite predurceny k zahube.
-
jamess
Light Professional
nemas kompletne informacie zasa, ze? evolucia sa vzdy o to postara, ak by mali vsetci muzi vymret(na co su aj velke predpoklady) tak zeny bez nas prezit dokazu a aj bez evolucie(umele oplodnenie pozname, vsakze?Aryan Angel napísal:dvaja homosexuali sa jednoducho medzi sebou mnozit nemozu a tak su v prirode zakonite predurceny k zahube.