Ste za to, aby sa celosvetovo bojovalo proti terorizmu?
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
link nejak nefunguje...
Kazdopadne by ma zaujmal vas nazor, v AMS zacali zavadzat ten novy body scanner, a zevraj postupne do bude EU standard...
Otazka, mali by ste problem pouzit/nechat sa oscanovat s nim?
Info o teme: http://edition.cnn.com/2009/TRAVEL/12/3 ... index.html (bohuzial po anglicky)
-
Iron-Eddie
Light Professional
Ten článok o Jemene je myslím toto (ak sa mýlim, tak sorry).
-
chlapec10
Addict
no dobre, a cisto hypoteticka otazka...hughito napísal: ale neviem či je tá hrozba terorizmu až taká, aby sme "museli trpieť" to politické využívanie a narábanie so slovíčkom terorista.
Ovplyvnilo to nejak tvoj REALNY zivot? ked pises ze to "musis trpiet"
Moj nazor je: ze verim ze terorizmus neni ziadna rozpravka, a je to vazna vec vo svete aj ked sa nas nejak priamo nedotyka(mozno mame stastie ze sme medzinarodne politcky nezaujmavy a/alebo mame len malu moslimsku komunitu v SR)
S cim ale nesuhlasim su BANALNE veci co nic nevyriesia, ako napr veci co zaviedli napr po panovi topanka-boom(Reid) a spodky-boom
napr zakaz nosenia tekutin, a co lepsie tak zakaz chodenia poslednu hodinu po palube, zakaz oznamovania polohy a podobne veci... O to viac mi to je na smiech lebo som roky v letectve pracoval a viem ze to nic nevyriesi..
A aj tak, aj ked verim ze na nevolu diskuterov tak to poviem, Podla mna ma najlepsiu letecku bezpecnost: IZRAEL a u nich sa mohli a mozu doteraz nosit tekutiny na palubu a a pod
-
chlapec10
Addict
ani ti to nevyhadzujem na oci, bola to normal otazka, len mam pocit ze cim viac ludi(vseobecne, nie na hojku) ma plnu hubu reci.. a v zivote ani zdialky nemaju potuchy(maximalne precitaju na internete alebo pocuju od blizkych) o com tocia alebo k comu sa vyjadruju..hughito napísal:No môj nie, ale to neznamená, že iných tiež nie, preto som to dal do úvodzoviek, aby to nevyznelo až tak tvrdo, že by sme tu kvôli tomu všetci trpeli.
ku korenom sucastneho terorizmu:
"USA sa snazia presadzovat demokraticke principy v krajinach, v ktorych nikdy nemali tradiciu." Feifer, G. Velky hazard - Sovietska vojna v Afganistane. Slovart. 2009
ak niekto cital o tom, aka hlboka je tradicia boja Afgancov proti akymkolvek okupantom - aj keby ich vyvazovali zlatom - a vsetkemu pre nich novemu (ci uz spominana demokracia, ci socializmus a podobne), nemalo by mu byt divne prece aj po takmer 9 rokoch povstalecke akcie neustavaju...
pri boji s terorizmom, si treba stale opakovat, ze terorizmus nie je len to ked sa moslim opasany C4 odpali v lietadle ci na trhovisku, ale aj take veci ako jadrove (dnes mozno aj umele teroristicke) zastrasovanie ci unosy osob a podla toho je mozne si odpovedat ci je treba proti nemu bojovat, alebo ci je to vobec mozne...
"USA sa snazia presadzovat demokraticke principy v krajinach, v ktorych nikdy nemali tradiciu." Feifer, G. Velky hazard - Sovietska vojna v Afganistane. Slovart. 2009
ak niekto cital o tom, aka hlboka je tradicia boja Afgancov proti akymkolvek okupantom - aj keby ich vyvazovali zlatom - a vsetkemu pre nich novemu (ci uz spominana demokracia, ci socializmus a podobne), nemalo by mu byt divne prece aj po takmer 9 rokoch povstalecke akcie neustavaju...
pri boji s terorizmom, si treba stale opakovat, ze terorizmus nie je len to ked sa moslim opasany C4 odpali v lietadle ci na trhovisku, ale aj take veci ako jadrove (dnes mozno aj umele teroristicke) zastrasovanie ci unosy osob a podla toho je mozne si odpovedat ci je treba proti nemu bojovat, alebo ci je to vobec mozne...
No neviem povedať lebo nechat to tak neni dobre ale zase čo je terorizmus ??? Al-Kaida ?? Taliban ??? To neni nikde iba tam na Strednom vychode. Jediny kto proti "terorizmu" bojuje je USA ktora to vedie a za pomoci NATO a ak mam povedať svoj nazor tak NATO je jedna z tych teroristyckych organizácii. Iba cez OSN by sa to malo riešiť ale to sa nedá vyriešiť. Skrátka vlady sveta to aj tak nevyrišia. Mala by tam byť možosť že: "Rozhodova´t o tom nechcem" lebo dať "ANO" je jedno lebo ako som napísal riešia to dalšie podobne im organizacie. A ďať "NIE" je tiež zle lebo hadam preca to tu neostane tak bez povšimnutia. Ja teda dávam možnost "Neviem".
Re: Ste za to, aby sa celosvetovo bojovalo proti terorizmu?
Holandská komise potvrdila nelegálnost irácké války
Podle závěrů nezávislého vyšetřování holandské podpory americké invaze do Iráku v roce 2003 spěchala Amerika a Británie do války bez dostatečné legální podpory v mezinárodním právu.
Závěrečná zpráva komise o 551 stránkách konstatuje, že rezoluce OSN před invazí neposkytla mandát pro útok.
„Legitimita útoku nebyla dostatečná,“ řekl dnes šéf vyšetřovací komise Willibrord Davids novinářům v Haagu.
Zpráva dále došla k závěru, že pro válku v Iráku neexistoval legální základ. Současně obvinila holandskou vlády z „vylepšení“ obvinění, že Irák měl ZHN – hlavní mantry, na které byly postaveny argumenty pro válku.
Vývoj potvrzuje prohlubující se obavy veřejnosti ve státech, které se zúčastnily američany vedené invaze. V mnoha dalších zemích Evropy, včetně Británie se ozývají hlasy, aby se konečně vyřešila otázka legality pokračující války.
Zpráva rovněž potvrdila, že Nizozemí politicky války podpořilo, ale upozornila, že vojensky se v konfliktu Nizozemí neangažovalo.
zdroj: http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=11 ... =351020605
Podle závěrů nezávislého vyšetřování holandské podpory americké invaze do Iráku v roce 2003 spěchala Amerika a Británie do války bez dostatečné legální podpory v mezinárodním právu.
Závěrečná zpráva komise o 551 stránkách konstatuje, že rezoluce OSN před invazí neposkytla mandát pro útok.
„Legitimita útoku nebyla dostatečná,“ řekl dnes šéf vyšetřovací komise Willibrord Davids novinářům v Haagu.
Zpráva dále došla k závěru, že pro válku v Iráku neexistoval legální základ. Současně obvinila holandskou vlády z „vylepšení“ obvinění, že Irák měl ZHN – hlavní mantry, na které byly postaveny argumenty pro válku.
Vývoj potvrzuje prohlubující se obavy veřejnosti ve státech, které se zúčastnily američany vedené invaze. V mnoha dalších zemích Evropy, včetně Británie se ozývají hlasy, aby se konečně vyřešila otázka legality pokračující války.
Zpráva rovněž potvrdila, že Nizozemí politicky války podpořilo, ale upozornila, že vojensky se v konfliktu Nizozemí neangažovalo.
zdroj: http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=11 ... =351020605
Už úplne na začiatku mali nechať ľudia tieto národy s imperiálnymi chúťkami a s IQ hlboko pod Európsky priemer pekne doma a izolované a nestarať sa do nich. Oni by časom tie ich milície rozsekali samé seba, keby už nemajú proti komu bojovať. A čo robíme ? Americká vláda im dodáva zbrane, ktoré potom obratia proti nim. Človeku sa až smiať chce, keď číta, že podaktorí teroristi boli vycvičený pod vedením agentov CIA. Nechápem logiku. Miesto toho do týchto zapadnutých oblastí Európa a Amerika pumpuje stovky miliónov humanitárnej pomoci. Podaktoré národy by si mali začať uvedomovať, že sa nedá len brať, ale že treba aj vytvoriť snahu o dáku zmenu a to nie len na papieri. Prečo by dakto pestoval obilie, keď vie že mu ho pošlú ako humanitárnu pomoc, tak si zasadí Mak alebo Marihuanu a kšeftuje. Toto je naša logika "vyspelá" logika.
Ste za to, aby sa celosvetovo bojovalo proti terorizmu?
Dám pár otázok:
kto prišiel s pomenovaním "terorizmus"?
Čo robia vojaci v Iraku v skutočnosti?
Je tu nejaká konšpirácia?
Čo sa historicky vzácne nachádzna v oblasti Iraku a aké historické artefakty sa tam našli?
Ktoré informácie boli utajované, ale dostali sa na povrch?
rád by som si prečítal kvalitný post od vás
Dám pár otázok:
kto prišiel s pomenovaním "terorizmus"?
Čo robia vojaci v Iraku v skutočnosti?
Je tu nejaká konšpirácia?
Čo sa historicky vzácne nachádzna v oblasti Iraku a aké historické artefakty sa tam našli?
Ktoré informácie boli utajované, ale dostali sa na povrch?
rád by som si prečítal kvalitný post od vás
- tu mas vysvetlenie terorizmu a jeho zavedenieTerrere – latinsky vydesiť, postrašiť. Toto slovo sa do moderných slovníkov dostalo prostredníctvom francúzskeho jazyka až v 14. storočí, jeho prvé použitie v anglickom jazyku je z roku 1528. Jasný politický význam dostal pojem teror za francúzskej buržoáznej revolúcie, kedy sa v roku 1793 francúzska revolučná vláda ocitá v situácii, keď sa začala obávať aristokratickej emigrácie, ktorá tajne vyjednávala s vládami okolitých štátov o invázii do Francúzska. Navyše podozrievala časť domáceho obyvateľstva zo zrady a podpory reakčného hnutia. Francúzsky legislatívny orgán = národný konvent, vedený radikálnou frakciou jakobínov na čele s Maximiliánom Robespierrom, prijal 30. augusta 1793 zákonné opatrenie o terore, ktoré nariaďovalo masovú exekúciu podozrivých zradcov.
amerika ma najvacsie prijmy do svojej ekonomiky z vojny a ropy takze co robia? zarabaju peniaze pre ameriku
konspiracia? mozno... v kazdom pripade nejde im o svetovy mier... na ten sa oni mozu vykaslat
historicke artefakty? podla mojho nazoru je to jedna z veci ktora americanov prinajmensom nezaujima a po to si na blizky vychod nesli... ale mozno sa mylime vsetci a CIA vie viac ako my alebo historici...
ako utajovane skutocnosti mozes pocitat aj "teroristicky" utok na dvojicky... podla mojho nazoru to bola vyslovene len zamienka... bola potreba casuss belli a na to posluzil "atentat" no nahod a anomaliii je az prilis...
osnovu mas, tak HF http://www.google.sk/
http://www.sme.sk/c/5421952/americania- ... rovin.html , Prečo USA poslala ďalšie tisícky vojakov do Afganistanu...