STEAM - diskusia / problemy / otazky
Re: STEAM - diskusia / problemy / otazky
robí sa aj počas roka
Ahoj,
mam otazku,ked som si kupil hru na steame,da sa instalovat aj niekde inde na disk,alebo len do predvoleneho priecinka steamu?
mam otazku,ked som si kupil hru na steame,da sa instalovat aj niekde inde na disk,alebo len do predvoleneho priecinka steamu?
-
lekoklatik
VIP
Zalezi od toho kam si nainstalujes steam.
Hry na steame musia byt v steamapps.
https://support.steampowered.com/kb_art ... -YUBN-8129
Hry na steame musia byt v steamapps.
https://support.steampowered.com/kb_art ... -YUBN-8129
a steam môže byť hocikde, takže nevidim problem
-
lekoklatik
VIP
Ja vidím problém v tom, že už má steam asi nainštalovaný.
V takom prípade si zálohuj steamapps, alebo choď cez steam zálohu, aby si znovu nemusel ťahať hry, ak chceš steam preinštalovať.
//dunlop nepochopili sme sa, ale to je v pohode
V takom prípade si zálohuj steamapps, alebo choď cez steam zálohu, aby si znovu nemusel ťahať hry, ak chceš steam preinštalovať.
ja nevidím problém ani v tom... steam zložku si presunie trebars na druhú particiu, pri spustení steam spraví všetko čo treba a funguje normalne dalej... Tak isto ako po reinstalle
Mam takú menšiu dilemu. Mám spravené backups hier, ktoré mám na steame. Teraz som si však chcel nainštalovať GTA IV, ktoré mám takto odzálohované. Tak si v steame pekne kliknem na Backup and restore game, odkliknem restore a previous backup vyhľadám cieľovú zložku. Pekne sa to začne tváriť, že sa to inštaluje a po pár sekundách ma hodí do knižnice a hra sa začne sťahovať. V tomto bode ma to začne "hnevať", pretože ťahať to znova nechcem (načo keď mam zálohu) a navyše nemám žiadny vysokorýchlostný internet a očakávať, že si pôžitok z hry vychutnám po 48 hodín sťahovania ma už neláka
. Skúšal som aj iné hry (Portal, HL2 a tam mi to robí to isté). Je v tom dáka zrada alebo je to "normálne" ? Díky za odpovede. 
A skusal si to nechat stahovat? Pretoze napriklad Origin sa pri instalovani z DVD tvari ako keby stahoval data z internetu, ale pritom ich taha z CD, mozno sa rovnako sprava aj steam. Skus to nechat chvilu bezat a podla rychlosti by si mal lahko rozlisit ci ti to stahuje z internetu alebo z DVD.
-
Sphinx
Addict
- Kontaktovať používateľa:
nesmies ho nasmerovat priamo na tu zlozku s hrou .. ale len na zlozku "vyssie" on si hru najde a zacne instalovat z HDD , je to taky nepekny bug steamu, mam to odskusane osobne a funguje to .. tiez ma to sra.. hnevalo
-
lekoklatik
VIP
mohlo by sa to zaradit do prveho FAQ prispevku.
Ohladne instalacie na inu particiu + backup a restore hier
Ohladne instalacie na inu particiu + backup a restore hier
Nepomohlo
Niektoré zálohy mám vypálené na DVD, a keď ich spustím z dvd cez steambackup.exe ,tak znova to ide z netu a CD-ROM je nečinná.
Edit1:
Keď zadám priečinok vyššie backup s hrou mi nenájde. Ale pokročil som ďalej. Jedno dvd som si skopíroval do PC a pustil som to. Hodilo mi aj installing from disk ale následne nato som dostal error The Steam servers are currently too busy to handle your request. Please try again in a few minutes.
Edit1:
Keď zadám priečinok vyššie backup s hrou mi nenájde. Ale pokročil som ďalej. Jedno dvd som si skopíroval do PC a pustil som to. Hodilo mi aj installing from disk ale následne nato som dostal error The Steam servers are currently too busy to handle your request. Please try again in a few minutes.
Mal som nainstalovany steam,ale na particii,kde som mal malo miesta,takze som subor steam.exe a priecinok steamapps nakopiroval na novu particiu disku,kde som mal vela miesta,spustil som steam.exe,aplikacia si doinstalovala chybajuce subory a fungujem dalej.lekoklatik napísal:Ja vidím problém v tom, že už má steam asi nainštalovaný.
Ľudia chcel by som sa niečo opýtať ohľadom môjho steam účtu.
Spustím steam...všetko nabehne ako má, ale akonáhle chcem spustiž hocijakú hru čo mám zakúpenú, tak jednoducho nejde spustiť. príklad:Stále vypysuje tú obrazovku: Orcs must die pripravuje ke spuštení...a stále takto aj polhodinu. Dokocnca mi nejde ani synchronizovať môj účet steam pri vypnutí.
Skúšal som reinstal steam, dokonca aj hier...a robí mi to aj na PC aj na noťase...Tak neviem či oni majú chybu alebo ja.. Našla by sa nejaká rada?
//autoeditácia príspevku (05 Jan 2012, 12:06)
mimochodom...teraz som skúšal..v offline režime to ide v pohode...tak podľa mňa tam majú oni chybu...alebo nie?
Spustím steam...všetko nabehne ako má, ale akonáhle chcem spustiž hocijakú hru čo mám zakúpenú, tak jednoducho nejde spustiť. príklad:Stále vypysuje tú obrazovku: Orcs must die pripravuje ke spuštení...a stále takto aj polhodinu. Dokocnca mi nejde ani synchronizovať môj účet steam pri vypnutí.
Skúšal som reinstal steam, dokonca aj hier...a robí mi to aj na PC aj na noťase...Tak neviem či oni majú chybu alebo ja.. Našla by sa nejaká rada?
//autoeditácia príspevku (05 Jan 2012, 12:06)
mimochodom...teraz som skúšal..v offline režime to ide v pohode...tak podľa mňa tam majú oni chybu...alebo nie?
-
Fortune
Light Professional
mne to teraz ide rovnako, nic nejde spustit a pri vypnuti robit sync do nekonecna...
Tiež mi to robí... ale CS 1.6 mi ide 
-
Sphinx
Addict
maju problem po vcerajsej odstavke na 2 hodiny a dnesnom update nejde steam cloud.. riesi sa to na fore ..
http://forums.steampowered.com/forums/s ... st28279633
//Riesenie .. mam odskusane
Start steam
go to settings (downloads + cloud)
untick "Enable steam cloud synchronization for games which support it"
shut down steam and wait for the exit now to clickable and click it.
open steam
Go explorer and go to your steam folder
Rename the folder "appcache" to what ever you want
shut down steam
and restart steam
Wait for the pictures of your games load. Could take 1 or more mins.
**AGAIN** untick "Enable steam cloud synchronization for games which support it"
Then you can play games.
http://forums.steampowered.com/forums/s ... st28279633
//Riesenie .. mam odskusane
Start steam
go to settings (downloads + cloud)
untick "Enable steam cloud synchronization for games which support it"
shut down steam and wait for the exit now to clickable and click it.
open steam
Go explorer and go to your steam folder
Rename the folder "appcache" to what ever you want
shut down steam
and restart steam
Wait for the pictures of your games load. Could take 1 or more mins.
**AGAIN** untick "Enable steam cloud synchronization for games which support it"
Then you can play games.
Otázka....Valve sa stým aj chystá dačo urobiť? ...vydať do zajtra poriadny update resp. fix? ...či sa to bude dať urobiť len cez návod? ..
mam taky problem že občas keď spusťím hru tak mi píše preparing to launch ... a nespustí mi hru ale keď som ho reštartoval tak hru pustilo bez problémov no dnes som si chcel zapnúť CSS a stále to pripravovalo len spustenie hry a aj po reštarte steamu ... na steam forach som našiel že preinštalovať steam alebo hru ale to nechcem ...
-
MichalkoOo
Zablokovaný
mne to dnes v noci tiež nešlo. Reštartoval som steam a ide ok.
preinštalovať hru alebo steam nefunguje...aspoň u mňa nie.... čiže som zvedavý, či vydajú poriadny update alebo fix, ktorý to napravý.