aute potrebujem poradit pri vybere stojana na LCD ktory bude pripevneny o stenu ... ale mam taku poziadavku aby sa to dalo trocha naklanat ... lebo z postele sa divam hore na televizor a postel je asi 40cm od podlahy a televizor tak 2 m .... aby sa to dalo trochu naklonit ... a televizor je 40 palcovy ( 102 cm ) a vaha odhadujem tak od 20 do 30 kg ... dakujem ... a cena zas primerana .. nie zas 100e
//
Mam vybraty tento len neviem ako ho uchytit na moj LCD ... myslite ze to bude konfigurovat ?
Pozri sa do navodu od TV, tam maš napisane aky Vesa štandard potrebuješ. Ak ho teda konkretny model podporuje. Bez toho to môže byť metoda pokus - omyl.
Ryan Giggs : Nic som nenasiel v manualy ani tak jedine co som nasiel bolo ze dvomi skrutkami a akymisi pripinakmi sa to da navrtat do steny ale ja chcem stojan ktory sa bude dat naklonit nie len pacnut na stenu a nidke som ten standart Vesa nenasiel
Michaelo105: Myslis ze ten druhy bude pasovat ? alebo prvy ? lebo u kazdeho si vsimni su ine rozmery VESA CI CO TO JE ...
//autoeditácia príspevku (08 Apr 2010, 17:03)
Takze som to nasiel rozmery VESA 200x200 ... Nejake stojany by ste mi doporucli ? .. ale chcem aby to vyzeralo tak ze je to ako keby pacnute na stene zas aby televizor nebol 20 cm od steny to nechcem ... a aby sa dal naklonit aspon par stupnov
Michaelo105 napísal:Ty máš 40" telku a tie stojany sú do 42" takže obidva pasujú. Vesa bude tiež pasovať.
Papierovo ano, no už som sa stretol s kadečim.
Peperko napísal: .. ale chcem aby to vyzeralo tak ze je to ako keby pacnute na stene zas aby televizor nebol 20 cm od steny to nechcem ...
Nejaku rezervu od steny mať musiš. Jednak kvôli kablom (ak ich nebudeš pchať do bočnych vstupov) a aj kvôli vetraniu.
U tych držiakov čo si dal linky sa rozteč bodov da meniť (posuvne ramena), takže si to prispôsobiš na potrebny rozmer.
Ryan tak ja som už naozaj predal veľmi veľa držiakov a vždy mi stačil údaj o veľkosti telky v ". Aj keď stať sa to môže, žeby nepasoval.......
Ja mám aj jeden obľúbený držiak u nás v robote, ale stojí trošku viac cca 65 eur (na nete to bude trošku menej), len si značku momentálne nespomeniem. Zaujal ma hlavne tým, že na ňom je tá telka ako priklincovaná - lebo to má aj také poistky na ,,priklincovanie" tej telky o držiak a dá sa aj natáčať až o 15 stupňov do dola. Lenže to ti veľmi nepomôže, keď si na tú značku nespomínam......ale ona ma napadne.
Už som sa stretol s tym, že hoci držiak papierovo splňal Vesa štandard, v reale tam bol u jednej dierky rozdiel asi pol centimetra. A nebol to žiaden držiak made in China (Vogel´s). No zaroveň musim povedať, že som to nemeral, takže chyba mohla byť aj na strane TV.