Stolička ERGOHUMAN ala niečo do 550€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Stolička ERGOHUMAN ala niečo do 550€

Príspevok od používateľa DropDead »

Ahojte,

aktuálne sa mi moja stolička zozunovala ako moja stará banka, tak hľadám (čo najskôr) alternatívu, niečo fresh, kvalitné a čo mi vybije dych - preto som si nadsekol tak "parádny" rozpočet, nech ma to potom aspoň peňažne dobre vyšťaví, nech nemyslím na to, koľko som za takú potvoru dal

doteraz bol kandidátom model EX5 od českého výrobcu EMAGRA v parádnom prevedení
zdravesedenie.eu/sk/nabytek/ergonomicke-kancelarske-k-pc_12/ex5-bez-posuvu-sedynku_1896.html
akurát tam je čakacia doba 5 týždňov a na to nemám čas ani chuť

...takže:
1. skúsenosti s ERGOHUMAN stoličkami a rôznymi rebrandami v shopoch ? (napríklad syrius označenie)
2. niečo iné a najlepšie s flexibilnou bedrovou opierkou ako ergohuman do tých 550€ ?

Ďakujem chaloši. :)
laforez
Light Professional
Light Professional

Re: Stolička ERGOHUMAN ala niečo do 550€

Príspevok od používateľa laforez »

Ak chces nejake zdrave sedenie tak pozri este aj spinalis, ale zo zaciatku si treba zvyknut :)
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Pozri aj stoličky DXRACER, sú naozaj kvalitné a bez problémov sa zmestíš do rozpočtu. Osobne mám niečo takéto a som maximálne spokojný.
DropDead
Addict
Addict

O DXRacer je toho písané samozrejme veľa, ja som osobne z ľudí, ktorí ich neodsudzujú ale - nie sú dokonalé, sú na to, čo ponúkajú drahé - nemajú veľmi ergonómiu, drvivá väčšina je boženková (diki pekne leto) a podobne...

Práve preto komplet sieťovaná je priezdušná - v zime si človek môže cez tie sieťky prinajhoršom niečo prehodiť a mať "celistvý" povrch - ergonómia, kvalitná bedrová opierka ( v prípade ergohumana aj flexibilná) a samotná dýchateľnosť materiálu ako som spomínal

Proste z DXR som už vyrástol ale ďakujem za návrh :)
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

V pohode, môžeš mať kludne pravdu. Pre mňa je DX skutočne prvá relatívne kvalitná stolička, ktorú som si kúpil, dovtedy som mal len také do 50 eur, čo zoberieš pod pazuchu v obchode a doma to pomaly ani neskladáš. Preto sa mi to možno len zdá ako nebe a dudy, možno keby vyskúšam nejakú, ktorú spomínaš ty, tak už na DX nesadnem. :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

DropDead napísal:1. skúsenosti s ERGOHUMAN stoličkami a rôznymi rebrandami v shopoch ? (napríklad syrius označenie)
Mne sa tieto sietovane stolicky velmi pacili, bol som si ich vyskusat vo velkoobchode v KE, uz davnejsie, takze neviem ci este existuje, ak ano, rozhodne odporucam si ich vyskusat pred kupou.

Daj si pozor na hlavovu opierku, skusal som vsetky tie sietovane stolicky a vsetky mi boli male, aj pri najvyssom moznom stupni som mal vo vyske opierky hlavy krk alebo ramena, takze nad 180cm su prakticky nepouzitelne, mozno aj nad 175cm. Tiez to asi nebude dokonale ani bez hlavovej opierky, kedze su vsetky robene pre nizsie postavy.

Nasledne som dlho hladal a skusal, no nic podobne som nenasiel, teda s opierkou hlavy, na ktoru som zvyknuty, prip. bola vyska v poriadku, ale chybalo polohovanie. Hladanie som uz vzdal.

Takze ak niekto najde kvalitnu, polohovatelnu stolicku so sietovanym (alebo priedusnym) operadlom a hlavovou opierkou nastavitelnou pre vysku 180+cm, napiste sem alebo aj do sukromnej spravy, +ko iste. :)

Tiez by ma zaujimalo, ak sietovanu stolicku niekto ma dlhsie, ako je to so zivotnostou, neznici sa to rychlo? Potom je to asi na vyhodenie. Napiste kolko rokov ju mate a priemerne kolko hodin denne ju pouzivate.
DropDead
Addict
Addict

skúšal si aj ergohumana ? ak jo, nebola to náhodou V2/Ergo elite ?
http://cdn2.bigcommerce.com/server1400/ ... 80.jpg?c=2

V1tka je robená pre vyšších ľudí
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Tiez som si chcel kupit DX racer, skusal som to v kamennom shope no za ten peniaz som cakal podstatne vyssiu kvalitu prevedenia.
Velmi ma tato tema zaujima.
Nejake tipy na kamenne predajne?
DropDead
Addict
Addict

u nás celkovo ťažko ťažko...tu v KE som napríklad našiel až jeden taký, kde mali fakt, že plno stoličiek a nielen nejaké šunty ale napríklad aj ergohumana

btw, ja už som pulled the trigger
http://www.kancelarskezidle.com/zidle/k ... ry-007.php
so všetkým (záťažové kolieska, doprava, dobierka) 462€ - antares ergohuman pod ich označením - mala by to byť V1tka samozrejme
k tomu je to shop, kde sa snažia reklamácie riešiť zasielaním nových dielov, takže žiadne "pošlite nám to" alebo ak je fakt nejaká issue, ktorá sa nedá ľahko určiť je možnosť aj na SVK (majú službu servis plus ale len pre CZ), čo ma prekvapilo, zadarmo to poslať do BA, takže som minimálne spokojný so shopom, lebo viem, že ak by bol nejaký problém, tak to nie je nejaká banda špekulantov
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

DropDead napísal:skúšal si aj ergohumana ? ak jo, nebola to náhodou V2/Ergo elite ?
http://cdn2.bigcommerce.com/server1400/ ... 80.jpg?c=2

V1tka je robená pre vyšších ľudí
Skusal som aj tu v odkaze, teda nazov bol iny a na presny typ si nespomeniem, viem ze jedna bola o nieco vyssia, ale aj tak pre mna nepouzitelna.
DropDead
Addict
Addict

Takže už je u mňa...trošku ma štvú tie peniaze...462€...to je veľký peniaz...ale každým dňom si ju vážim viac a viac

Deamer - som vysoký 184cm a vo väčšine polôh (posun sedáku, sklon operadla) mám bedrovú opierku tam, kde má byť
- akurát hlavová opierka nie je nízka alebo niečo, ale je úplne oničom - mala by byť oveľa viac vpredu - takto to je hanba - už som aj objednal taký vankúšik ako do aut
http://www.ebay.com/itm/351775952652

teraz ? najprv som si tam pohužval bublinkovú fóliu - na stoličke kvôli tomu, že chcem šetriť a neznečisťovať sieťovinu mám takéto objatie domova
https://drive.google.com/open?id=0B9Com ... DYzWTQ5RkU (viem ako to vyzerá :lol: ale pohodlie mi príde ešte o chlp lepšie, keďže to je stále len nejaký druh sieťoviny a to nie je nikdy nejako extra príjemné na dotyk)
teraz som zobral také pláty takej "soft foam" zatočil do válca, dal do bublinkovej a dal presne do stredu hlavovej (kapucňa to drží) a je to úžasné, 100% pohodlie teraz
Napísať odpoveď