Stracanie suborov na prenosnom HDD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
k6
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Stracanie suborov na prenosnom HDD

Príspevok od používateľa k6 »

Caute, bojujem poslednych par dni so zaujimavym javom. Nastastie ma to teda nestalo ziadne citlive data, ale aj tak je to zaujimave...

Pouzivam starsi prenosny HDD 120GB (nejaky Seagate 2,5"HD v hlinikovom puzdre), USB 2.0. V praci aj doma pouzivam Win8.1 Pro 64 (NB a desktop), disk je kryptovany BitLocker-om. V poslednej dobe som si vsimol, ze na nom dochadza k "miznutiu" suborov. Uvediem priklad - mam na nom zrarovany serial. V praci si to rozbalim, rary zmazem. Ostane adresar s 50 dielmi serialu (.mkv). Spravim na vsetky videa spolocny .sfv (CRC32) v Total Commanderi. Odpojim, odchadzam. Pridem domov, pripojim disk k PC a filmy dam vykopirovat na iny disk v PC. Po skonceni kopirovania spustim .sfv pre kontrolu a ta zisti, ze napr. 2 filmy uplne chybaju. Spustim preto Recuva, dam hlbkove hladanie a po tych suboroch ani stopy. Toto sa mi stalo 2x za posledny tyzden. Netusite, co by v tom mohlo byt?

Oba systemy su zarucene virus-free, prebehol som to aj MBAM, nic. HDtune hlasi 52 realokovanych sektorov, cislo nerastie. Spravil som low-level format, surface scan - 0 errors. Znovu zakryptoval. Hore-dole pokopiroval par tisic drobnych suborov, bez chyby. O dva dni sa chyba opakovala.

Nenapada vas, co by to mohlo robit? Radic? Pamate? Odchadza ten disk, aj ked SMART sa tvari, ze je OK?

Dik za napady... Nieje problem ho hodit do kosa a kupit druhy, ale dost ma zaujima, aka chyba sa takto sporadicky prejavuje.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Re: Stracanie suborov na prenosnom HDD

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Pozri sa naň cez CrystalDisk :)
k6
VIP
VIP

Re: Stracanie suborov na prenosnom HDD

Príspevok od používateľa k6 »

Tam nevycitas o nic viac ako v HDTune. Skusal som.
Napísať odpoveď