Ako dobre rok na univerzite na ktorej som teraz stoji 42k (mna to nastastie nestalo nic), ale oproti EU standardu ( na SLovensku VS som nechodil) je tu niekolko rozdielov:Pascalwb napísal:yoggy: A skoncili by sme ako v US, million for profit skol, 10 tisicove dlzoby, no dakujem pekne. Urcite treba zmenu, ale toto neni dobre riesenie.
1) Studenti si uvedomuju vaznost veci, kolko to stalo penazi, cize makaju. Tu to v nedelu na skole vyzera ako pondelok rano v EU...
2) Vybavenie priestory, netreba k tomu co dodat...
3) Profesori sa fakt venuju, studoval som v FR a IT, no co tu zazivam je rozdiel triedy. Do tyzdna mam jeden hodinovy meeting s Profesorkou s ktorou pracujem (len my dvaja), potom su tu dva seminare kde su 5 profaci, a asi 8 studentov=dalsie dve hodiny; minimalne dve hodinove prednasky do tyzdna od studentov pred celou fakultou, no a nakoniec bezne prednasky...
Skopirovat sa to neda, lebo tento system sa budoval uz dlhe roky... Dlhy im nikto nezavidi, no skolstvo urcite mozme... A mozno radsej mat dlh a diplom, ako ziaden dlh+zdrap papiera a 5 rokov v tahu...