Strana SaS
Re: Strana Richarda Sulíka
Skor ako PS budem volit Beblaveho a Mihala... aj ked najlepsie by bolo ak by mali spolocnu kandidatku, nech sa dostanu od parlamentu...
Ale je zbytocne sa o tom bavit, ked vidim kolko sedlakov voli Smer, SNS, LSNS, Sme Rodina... To je drviva vacsina obyvatelstva... Ziaden zazrak sa s takymito spoluobcanmi konat nebude...
Ale je zbytocne sa o tom bavit, ked vidim kolko sedlakov voli Smer, SNS, LSNS, Sme Rodina... To je drviva vacsina obyvatelstva... Ziaden zazrak sa s takymito spoluobcanmi konat nebude...
k Eurovalu sa vyjadris?
mam pre teba nejake citanie:
http://europskaunia.oldweb-sulik.sk/eur ... euroval-1/
http://europskaunia.oldweb-sulik.sk/eur ... euroval-2/
mam pre teba nejake citanie:
http://europskaunia.oldweb-sulik.sk/eur ... euroval-1/
http://europskaunia.oldweb-sulik.sk/eur ... euroval-2/
Naco? ako to ma vplyv, na Slovensko? uplne zanedbatelny... Ani neviem kolko sme im poslali, no dokazem si predstavit, ze je to vcelku malicka suma v porovani so vsetkymi kauzami ktore ma za sebou smer... inac dobry zoznam kauz spisali v SAS, z opozicie podotykam...
Pre nas by malo byt podstatne ako sa mina nas rozpocet na Slovensku...
Pre nas by malo byt podstatne ako sa mina nas rozpocet na Slovensku...
Z celkovej sumy 5,768 miliardy eur je tvorených hotovosťou v neodvolateľnej a bezpodmienečnej výške 659 miliónov eur.
Slovensko v ESM ručí za viac ako 5,7 miliardy eur. Toľko štát vyberie za 5 rokov na spotrebných daniach z benzínu a nafty alebo za 44 rokov na daniach z príjmu od živnostníkov. Je to tiež 17-násobok sumy, ktorá putuje ročne na všetky vysoké školy.
pre rok 2017 je SVK rozpocet 14,5 giga, vydelit si to vies
Slovensko v ESM ručí za viac ako 5,7 miliardy eur. Toľko štát vyberie za 5 rokov na spotrebných daniach z benzínu a nafty alebo za 44 rokov na daniach z príjmu od živnostníkov. Je to tiež 17-násobok sumy, ktorá putuje ročne na všetky vysoké školy.
pre rok 2017 je SVK rozpocet 14,5 giga, vydelit si to vies
aj toto je rozpocet...Pre nas by malo byt podstatne ako sa mina nas rozpocet na Slovensku...
Stale nechapem preco sa bavime o eurovale ktory bol schvaleny... Sulikove hadzanie sa o zem, nemalo ziaden efekt... ci sa mylim?
A prosim nezacinajte, stal si za svojim slovom... a podobne bullshity...
A prosim nezacinajte, stal si za svojim slovom... a podobne bullshity...
Ved práve, tebe je to jedno, rovnako ako iným ľuďom prebehnutie Mostu a Sieťky na druhú stranu...
Nevolil som ich, no byt na mieste ich volica hnevam sa... No tak isto by som sa hneval, ak by som bol volicom Sulika, ktory sa hadze o zem pre nieco co prejde ci uz s nim alebo bez neho... Chalan nebol premier, nemal mandat celej krajiny...
Pri poslednych volbach som kruzkoval Hlinu, lebo som mal tusenie ze KDH sa do parlamentu nedostane...
Pri poslednych volbach som kruzkoval Hlinu, lebo som mal tusenie ze KDH sa do parlamentu nedostane...
-
Solo_Kamen
King
čiže ak by sa pred druhou svetovou hlasovalo o dôvere vláde+spojenectvu z nacistickým nemeckom, tak by si hlasoval za, lebo hlasovať proti by nemalo žiaden efekt? Princíp je podobný aj ked môj príklad je trochu pritiahnutý za vlasy.Retne napísal:Stale nechapem preco sa bavime o eurovale ktory bol schvaleny... Sulikove hadzanie sa o zem, nemalo ziaden efekt... ci sa mylim?
Prepac, ale ten tvoj priklad je uplne zly...
Ja Sulikovi nevycitam, ze mal problem s eurovalom... Ja mu vycitam, ze bol kratkozraky, lebo euroval sam o sebe presiel, ci uz s nim alebo bez neho... Fico, ktory je velmi kvalitny pred mikrofon nemal velku robotu aby celu pravicu v predcasnych volbach pochoval... A ten isty Fico je stale premierom...
//autoeditácia príspevku (23 Aug 2017, 12:10)
Kebyze je koalicia 100 clenna. SaS ma 20 clenov. Ak sa im to nelubi, nech sa paci, hlasujte si proti. No, nie vtedy ak su ich hlasy potrebne aby to bolo schvalene, nie vtedy ak su v koalici sami, kto zastava dany nazor a 1000x nie ak danym rozhodnutim polozia vladu -> pustia Fica do jednofarebnej vlady...
Ja Sulikovi nevycitam, ze mal problem s eurovalom... Ja mu vycitam, ze bol kratkozraky, lebo euroval sam o sebe presiel, ci uz s nim alebo bez neho... Fico, ktory je velmi kvalitny pred mikrofon nemal velku robotu aby celu pravicu v predcasnych volbach pochoval... A ten isty Fico je stale premierom...
//autoeditácia príspevku (23 Aug 2017, 12:10)
Kebyze je koalicia 100 clenna. SaS ma 20 clenov. Ak sa im to nelubi, nech sa paci, hlasujte si proti. No, nie vtedy ak su ich hlasy potrebne aby to bolo schvalene, nie vtedy ak su v koalici sami, kto zastava dany nazor a 1000x nie ak danym rozhodnutim polozia vladu -> pustia Fica do jednofarebnej vlady...
nenechali sa vydierat, Sulik nemoze za to, ze Dzurinda s Miklosom spracovali labilnu Radicovu, euroval bol dokonca proti koalicnej zmluve, nie je sa o com bavit
-
Solo_Kamen
King
S tou krátkozrakosťou by som bol na tvojom mieste opatrnejší, nakoľko má SaS teraz preferencie okolo 16%. (podla agentúry AKO, ktorá najpresnejšie odhadla výsledky posledných volieb). V dlhodobom horizonte im zásadovosť pomohla, to že zvyšok takzvanej pravice je/ bola banda prospechárskych kolaborantov nie je chybou sasky.Retne napísal:Prepac, ale ten tvoj priklad je uplne zly...
P.S. Príspevok som písal v kontexte problému eurovalu v spojitosti z ich úspechom dnes, o súčasných problémoch a nekonzistenciach v strane sa samozrejme dá polemizovať.
To mate niekde v biblii svedkov Sulikovych toto napisane... niekto ma zahmlene ocividne... pre teba su podstatne ciny, dosledky su uz druhorade... nie je sa o com bavit...
-
Solo_Kamen
King
Dôsledok Sulíkových činov je jeho 16% + to, že je hlavnou tvárou strany. Hlavným porazeným eurovalu bola ješitná skostnatelá SDKÚ. KDH si neskôr tiež velmi nepomohlo. Zo štyroch strán s ktorými bola SaS vo vláde už dve neexistujú(edit: nie sú v parlamente). Takže, naozaj by situácia bola dnes lepšia, ak by saskári ustúpili?
HALOOOOO hocico by bolo lepsie ako Fico3 a Fico4. Si uz kurnik uvedomte, jediny rozdiel medzi Miklosom a napriklad takym clenom SaS co sedi v parlamente... ze jeden berie poslanecky plat a ten druhy (Miklos) nie... Obaja nie su vo vlade cize mozu hovno... A neviem ci vy sledujete prieskumy ale to hovno SaSkari este dlho budu robit...
hovor to volicom a hughitoviRetne napísal:HALOOOOO hocico by bolo lepsie ako Fico3 a Fico4.
-
Solo_Kamen
King
Nehuč.Retne napísal:HALOOOOO
A teraz porozmýšlaj nad tým, prečo SaS je v parlamente a SDKÚ nieRetne napísal: Si uz kurnik uvedomte, jediny rozdiel medzi Miklosom a napriklad takym clenom SaS co sedi v parlamente... ze jeden berie poslanecky plat a ten druhy (Miklos) nie... Obaja nie su vo vlade cize mozu hovno... A neviem ci vy sledujete prieskumy ale to hovno SaSkari este dlho budu robit...
Ja nechapem preco tu vytahujes 6 rokov stary pad vlady. Ak ti je to luto, tak sa spytaj Radicovej preco to spojila - bolo to proti jej predvolebnym slubom, proti koalicnej zmluve a vobec to nebolo nutne. Mohlo to hlasovanie prebehnut bez spojenia s vyslovenim dovery vlade + este mohli riadne pogrilovat Fica ktory sa dusoval ze on za euroval hlasovat bude. Sulik jej dopredu povedal ze za to nezahlasuju, Figel sa potom vyjadril ze oni do poslednej chvile cakali ze za to zahlasuju. Navzajom cakali ze ten druhy ustupi a obe strany na tom nesu rovnaky podiel viny.
Napriklad taka Radicova sa na to z vysoka vysrala, mat jej background, sa jej necudujem, ona nie je odkazana na poslanecky plat... Miklos to iste... A Dzurinda, on mal na rovasi trosku viacej a jeho volicskej zakladni sa neda tak jednoducho klamat ako to ma Fico pri svojej...
A opakujem po 18x SaS urobilo pre Slovensko doposial nic, to sa o SDKU neda povedat...
Pre tych co zabudli, veci sa robia z vlady, nie z opozicie...
-
Solo_Kamen
King
To, že neboli a nie sú odkázaní na poslanecký plat je v tomto kontexte irelevantné. Sulík tiež nie je odkázaný na poslanecký plat ale to nie je argument.
Inak, tvoj príspevok ma priviedol ku zaujimavej otázke. Aké percento parlamentných strán je momentálne ochotné podniknúť reformy, ktoré by mali za následok zvýšenie ekonomickej slobody občanov, zprehladnenia daňového a odvodového systému a podobne? Je na to vôbec "politická vôľa"? Pretože ani časť SaSky nevyzerá, že by sa jej chcelo do nejakých liberálnych(dnes sa tomu hovorí libertariánskych) reforiem?
Inak, tvoj príspevok ma priviedol ku zaujimavej otázke. Aké percento parlamentných strán je momentálne ochotné podniknúť reformy, ktoré by mali za následok zvýšenie ekonomickej slobody občanov, zprehladnenia daňového a odvodového systému a podobne? Je na to vôbec "politická vôľa"? Pretože ani časť SaSky nevyzerá, že by sa jej chcelo do nejakých liberálnych(dnes sa tomu hovorí libertariánskych) reforiem?
Podla mna na to politicka vola je. Toto nie su temy, na ktorych sa stracaju volici. Skor na to nie je odborna sposobilost. Okrem SaS teraz nikto v opozicii (a mozno ani v koalicii) nema dopodrobna vypracovane navrhy. Naopak taketo temy v politickej diskusii uplne absentuju, riesia sa horalky, tricka, vlajky a podobne koniny.