Strasne rychle zapratavanie disku
-
reDo
Star
- Kontaktovať používateľa:
Strasne rychle zapratavanie disku
Mam win xp home edition a dnes rano okolo 9:00 som mal uplne plne C: 0 bajtov volnych, tak som vymazal 550mb a a o 13 00 som mal zase na Ccku uz iba 40 mb volnych, mam aj kupeny Smart Security 4 ale videl osm dokument a tam vraveli ze az 8 z 10 sa dostane cez antivirak lebo ty co ich robia ich modifikuju dovtedy kym neprejdu cez en, neviete co by mi mohlo tak zrat disk?
Re: Strasne rychle zapratavanie disku
Nejaký program bežiaci na pozadí.. neťaháš nič? Robí to, aj keď reštartuješ PC? Skús CCleaner, koľko miesta Ti uvoľní.. a predtým sa pozri, odkiaľ maže najviac súborov..
-
reDo
Star
ok skusim
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2010, 17:54)
najviac mi mazal z Ccka kde mam aj spominany Win XP, moja zlozka windows ma 22,7GB neviete co by som mohol urcite zmazat? a preco je to take velke? kolko by mala mat ta instalacka aj so SP3?
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2010, 17:54)
najviac mi mazal z Ccka kde mam aj spominany Win XP, moja zlozka windows ma 22,7GB neviete co by som mohol urcite zmazat? a preco je to take velke? kolko by mala mat ta instalacka aj so SP3?
mozes vymazat obsah zlozky Temp
dost miesta zvyknu zaberat aj subory na obnovu systemu - pozri kolko miesta mas pre ne vyhradene. uz dlho som nerobil v xp ale skus pozriet v ovladacom paneli v systeme - spustanie a obnova systemu (ak si dobre pamatam) pripadne ju celu zrusit (na vlastnu zodpovednost
)
dost miesta zvyknu zaberat aj subory na obnovu systemu - pozri kolko miesta mas pre ne vyhradene. uz dlho som nerobil v xp ale skus pozriet v ovladacom paneli v systeme - spustanie a obnova systemu (ak si dobre pamatam) pripadne ju celu zrusit (na vlastnu zodpovednost
-
Scorpion90
King
nemas nahodou instalovany vlc media player? Mne to obcas robi, ked mi crashne serial (film..) 
-
reDo
Star
jj mam vlc, ten temp ma u mna 14,4 gb mozem ho naozaj zmazat? mam tam 583 takychto suborov TMP ktore zaberaju 14,3GB (viz priloha) mozem ich zmazat? mam tam aj ine ale tie zaberuju len minimalne ked z 14,4 ma hento 14,3gb, prosim o serioznu odpoved ci to mozem zmazat bez poskodenia kompu a pod 
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2010, 9:47)
tych 582 v tom temp si nevsimajte jeden som zabudol oznacit ale je tam zapocitany ako vidite
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2010, 9:47)
tych 582 v tom temp si nevsimajte jeden som zabudol oznacit ale je tam zapocitany ako vidite
Áno, celý TEMP môžeš zmazať (v CCleaneri asi máš zapnutú voľbu, že z tempu mazať iba súbory staršie ako 48hod)..
-
reDo
Star
radsej zamzem len tie tmp subiory co zaberaju 14,3gb, diky
su to vsetko len docasne subory ktore sa z nejakeho dovodu nevymazali automaticky... mozes mazat veselo vsetko co v tej zlozke mas 
-
reDo
Star
diky, urobil som 
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2010, 14:15)
a este, nepozante nejaky program ktory dokaze mazat aj chranene subory ako tieto? myslim si ze su to updaty od windowsu alebo daco s nimi asi, a zaberaju mi miesto okolo 320mb, pls ak pozante nejaky program tak dajte nazov
skusal som Unlcoker assistent a ten mi zatial pomahol pri vsetkom
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2010, 14:15)
a este, nepozante nejaky program ktory dokaze mazat aj chranene subory ako tieto? myslim si ze su to updaty od windowsu alebo daco s nimi asi, a zaberaju mi miesto okolo 320mb, pls ak pozante nejaky program tak dajte nazov
skusal si aj v nudzovom mode? ak pojde, zbytocne instalovat nejake programy.
-
reDo
Star
v nudzovom mode? to je ako 
pri spustani systemu stlacaj F8. ak ho budes stlacat moc skoro, mozno sa ti zobrazi boot obrazovka - cize z ktoreho disku pripadne media chces bootovat, to zavisi od typu dosky. Len vyber tvoj pevny disk a znova stlacaj F8.
Potom sa ti zobrazi obrazovka s typom spustenia systemu - vyberies safe mode (ak mas eng) alebo nudzovy rezim (ak sk/cz)
prihlas sa do tvojho konta a skus vymazat. po prihlaseni sa ti zobrazi okno s moznostou ano-nie, precitaj si to cele a vyber moznost, ktora bude patrit volbe zostat v nudzovom rezime, nie spustit konzolu na zotavenie systemu. to len aby si sa nezlakol
Potom sa ti zobrazi obrazovka s typom spustenia systemu - vyberies safe mode (ak mas eng) alebo nudzovy rezim (ak sk/cz)
prihlas sa do tvojho konta a skus vymazat. po prihlaseni sa ti zobrazi okno s moznostou ano-nie, precitaj si to cele a vyber moznost, ktora bude patrit volbe zostat v nudzovom rezime, nie spustit konzolu na zotavenie systemu. to len aby si sa nezlakol
-
reDo
Star
ok diky za radu
pod XP odporucam na podobne akcie ako mazanie pouzivanych, ci systemom chranenych suborov, pouzivat Unlocker (najdes na softpedia.com). Velmi sikovna vecicka.
-
reDo
Star
diky ale ten uz mam 
vacsinou staci vycistit nepotrebne subory standardnymi nastrojmi vo windows xp.
druhym krokom je mazanie instalaciek updateov. pouzivam XP Remove Hotfix Backup. tento softik ich vyhodi z registrov, aby sa viac nezobrazovali v add and remove programs. nasledne ich fyzicky zmazem z adresara Windows.
druhym krokom je mazanie instalaciek updateov. pouzivam XP Remove Hotfix Backup. tento softik ich vyhodi z registrov, aby sa viac nezobrazovali v add and remove programs. nasledne ich fyzicky zmazem z adresara Windows.
ak máš Total Commander, ktorý používa väčšina ľudí, tak si zapni zobrazovanie skrytých súborov a choď do C:\Moje domumenty\Local Settings\Temp a tam môžeš tiež všetko vymazať. V tom Local Settings sa nachádza ešte zložka Temporary Internet Files (myslím, že tak sa volá). Tú môžeš tiež premazať, no možno niektoré súbory (práve používané) Ti zmazať nepôjdu, tak dáš iba preskočiť. Ak tá cesta nebude sedieť, tak sa tam pohrab trošku. XP už dlho nemám. No viem, že sa to nachádza v Local Settings (tak by sa to malo volať).