Stratený mobil
-
Chesterka
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Stratený mobil
Hojte
Mám na Vás pár otázok. Dnes sa mi podarilo stratiť telefón a tak potrebujem poradiť pár vecí ohľadne toho. Tak sa prvé som u T-mobile. Chcela by som vedieť, či je možné vystaviť kópiu SIM karty, čo bola v tom fóne a za aký poplatok? A ešte tak sa spýtam, či je možné telefón nejako vystopovať cez operátora (nie políciu) no bohužiaľ telefón je už vypnutý. No či sa nedá ho aj tak nejako lokalizovať podľa IMEI pokiaľ sa v ňom aktivuje nejaká druhá SIMka. V tomto sa absolútne nevyznám tak by ste ma mohli uviesť trochu do obrazu. Je 100% jasné, že mi ho čmajzol niekto z istej triedy u nás na škole a zajtra to chcem nejako poriešiť, no pochybujem, že by sa osoba priznala. Tak neviem, či to mám radšej nechať tak alebo mu pohroziť, že si ho dám vystopovať, či čo... ja fakt neviem
To je asi tak všetko zatiaľ, budem veľmi rada ak sa tu objavia hodnotné odpovede. Vopred Ďakujem 
Re: Stratený mobil
pokial nemáš niekoho známeno na policii tak je to podla mňa zbytočne lebo oni povedia aký to bol telefon a podobne kraviny a ked si ho stratil ty tak to nie je kradež to by si im musel povedať bol mi odcudzeny a podobne halušky kamarat našiel na zemi HTC HD2 značne rozbity teda musel niekomu padnúť na zem mal som ho ja asi týždeň potom ho mal druhy a u neho ked tam mal sim kartu proste trvalo im to cca 2 týždne a telefon sme museli vrátiť teda ak je to drahšie tak sa to oplatí ale ak je to nejaka hračka tak sa na to vykašlať
-
Chesterka
Light Star
Tak akože zobrali by to na fízlici aj kebyže povieš, že si ho stratil ale vyriešia ti možno 10% prípadov, majú ťažko v paži, že niekto stratil mobil, len si zapíšu info o tebe o mobile toť vše. Preto to aj tak nechcem dávať na políciu bo to nemá zmysel.
nemyslím že majú v paži. nahlásia to u operátora a keď si do neho niekto dá SIMku, tak nahlásia policajtom aké je tel.číslo. problém je však ten že ak ho nájde niekto šikovný tak si tam hneď prepáli firmware a už ho nenájde nik.
-
Chesterka
Light Star
Ja neviem, šak najprv to poriešim v T-mobile zajtra a uvidím podľa toho čo mi povedia tam. Idem sa popýtať na tú kópiu SIM a že čo s telefónom. Bo akože bral sa pri predlžovaní paušálu na začiatku júla a ja som ho po 3 mesiacoch stratila, to je fakt šťastie
Takže akože SIM by mi aj dali len ten telefón ma serie.
Otec tiež stratil telefón, starú kartu zablokovali, dostal novú (neviem za akú cenu, ale myslím, že to moc nebolo) aj s jeho telefónnym číslom.
A čo sa týka stopovania, tiež si myslím, že to nemá zmysel.
A čo sa týka stopovania, tiež si myslím, že to nemá zmysel.
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
silmarill : prepalenie fw moc nepomoze lebo imei nezmeni ..
no ja si rozhodne myslim, ze to v tej pazi maju. vsak o tom svedci aj % najdenych mobilov. ked som stratil mobil ja a chcel som spisat zapisnicu, tak ma poslali do prdele s tym, ze aj tak ho tazko bude niekto hladat..silmarill napísal:nemyslím že majú v paži. nahlásia to u operátora a keď si do neho niekto dá SIMku, tak nahlásia policajtom aké je tel.číslo. problém je však ten že ak ho nájde niekto šikovný tak si tam hneď prepáli firmware a už ho nenájde nik.
boze to su nazory, tak radsej bude sediet doma na riti (kvoli radam ze na fizlarni je to zbytocne) nez aby to nahlasil ako kradez ???
-
Eru
Light Professional
hmm ta vymena karty by mala stat okolo 5-10 eur ako poznam T-mobile (inde je to zadarmo.). a co sa tyka najdenia toho telefonu cez imei, operator ti to urcite neurobi a policia na to nema pristroje. zalezi od toho aky mas mobil. ak to bolo HTC tak pohodka je to v suchu najdes to cez htc stranku. teda ak to uz nefunguje tak ze sa tam najprv musis zaregistrovat ked ten mobil este mas. viem ze sa cez nu da najst kde sa nachadza, poslat spravu (najlepsie "viem kde byvas"
) alebo uplne znicit telefon. ze sa proste cely vymaze a nezapne a uz to nevyriesi nik.
preto sa to dava na policiu, oni informuju operatora a on to najdeEru napísal:a co sa tyka najdenia toho telefonu cez imei, operator ti to urcite neurobi a policia na to nema pristroje.
HitmanM ,na policajnej stanici su vzdy dve kompetentne osoby, ktore maju k dispozicii moznost lokalizacie mobilneho telefonu. Cely tento system je prisne monitorovany a tak lokalizacia telefonu pre kamarata nie je mozna. Kto absolvoval skolenie, ktore sa robia pri praci s telefonnymi operatormi (T-Com, Orange, T-Mobile, O2), tak tam sa tieto veci dozvedel. Vyhladavanie spociva napriklad v tom sposobe, ze sa zada IMEI cislo telefonu a pri kazdom prihlasovani mobilu do siete sa odosielaju udaje o SIM karte, telefonnom cisle, IMEI a tak ked kupim ukradnuty telefon a telefon bol lokalizovany, tak policajti vedia, ze moja SIM karta bola vlozena do telefonu a telefon bol zapnuty.
Moja frajerka stratila vcera mobil HTC wildfire S, alebo jej ho ukradli z kabelky, lebo je vypnuty. A chcem sa spytat ze ako by sa dal najst lebo v menu mobilu bolo ze HLADAC TELEFONU a to mala zaskrtnute, tak cez co sa da ten telefon najst? a este tam aj mala AVAST anti theft ale nepamatam si ci som jej tam dal moje telefone cislo na tie sms prikazy v pripade straty telefonu ale vsetko ostatne tam mala pozapinane. Len teraz neviem ci ist na policiu, do t-mobilu alebo to najst dako cez internet. Ona sa z toho zblazni, tak mi prosim poradte kto ma stym aspon dake skusenosti
Dakujem
-
TommyHot
Addict
htcsense.com ale velmi jej to nepomoze, ak nespravila prvu synchronizaciu s webom. Takze ma smolu.
nespravila
a ine?
//autoeditácia príspevku (07 Júl 2012, 11:30)
a este ze ako sa posielaju tie sms prikazy.. tam kde je KOMU tak tam mam dat jej cislo? a do textu uz tvar prikazu ci ako? lebo toto nikde nepisu
a este ze ako sa posielaju tie sms prikazy.. tam kde je KOMU tak tam mam dat jej cislo? a do textu uz tvar prikazu ci ako? lebo toto nikde nepisu
-
Point
Professional
test
tak toto co si napisal ma kvalitne rozosmialo .. Nabuduce prosim ta taketo ''zarucene'' informacie nesir lebo zbytocne zavadzas ludi..
-
guess.whoo
Redeemer
to co napisal test je pravda
-
typek61
Darca
pri zakupeni cerberus by si mal vacsiu sancu ak by bol zlodej amater.pri vlozeni karty by ti prisla sms s udajmi karty,cislom 
-
Soviet
Darca
Ake prikazy?mizuno napísal:nespravilaa ine?
Pýtala si sa na to vystopovanie telefónu. Keď som išiel s kamarátom domov z akcie, tak sme po ceste našli mobil. Dal som do neho moju SIM kartu, ale nezobralo ju. Bol blokovaný na T-Mobile. Telefón som si vzal domov a hodil do skrine. O cca 6-7 mesiacov mi volal chlapík z kriminálky, či by som sa mohol u neho zastaviť. Nevedel som, o čo sa jedná ale tak prišiel som. Hneď ako som prišiel, tak mi povedal, že mám telefón jeho dcéry. Povedal mi presný typ a číslo IMEI. Telefón som mu na druhý deň vrátil v takom stave, v akom som ho našiel (bol nepoškodený a mnou nepoužívaný). Jednalo sa o Samsung Star. Proste obyčajný dotykový telefón. Ono ak niekto veľmi chce, tak si vie zistiť, kto, kedy a kde ten telefón použil. Mňa našiel pomocou mojej SIM karty, ktorú mám na seba registrovanú.