Streamovanie zo servera a ovládanie cez iPad

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
sonyc01
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Streamovanie zo servera a ovládanie cez iPad

Príspevok od používateľa sonyc01 »

Čaute potreboval by som poradiť aké zariadenia kúpiť aby všetko spolu fungovalo.Mám doma starší iPad a rád by som ho zabudoval a použil na ovládanie izby.Chcel by som si kúpiť domáci server s DLNA, UPNP na ktorom by boli všetky filmy,hudba atď.
A cez tento iPad by som rád ovládal čo sa prehráva na mojich dvoch televízoroch( jeden je najnovší samsung smart TV so všetkými funkciami a druhý je starší bez zabudovanej wifi).
Akú aplikáciu na iPad, UPNP DLNA server,a aký príjmač ktorý by prehrával tie videá v tej staršej TV by som si mal kúpiť.
Ďakujem za odpoveď
laforez
Light Professional
Light Professional

Re: Streamovanie zo servera a ovládanie cez iPad

Príspevok od používateľa laforez »

Ja by som ti skor doporucil kupit obycajny NAS a nejake krabicky na ktore nahodis xbmc. S dlna su same problemy, niekedy chyba podpora na to, niekedy na to... A ku telkam uz iba tie krabicky. Xbmc nahodis uz aj na tie android hdmi sticky, ale tie idu len cez wifi(aspon co ja viem). Na prehravanie filmov ti wifi nedoporucujem, fullhd s poriadnym tokom je pre wifi dost a keby ze chces medzitym este aj bruzdat na nete mozes zabudnut, kabel je kabel. Na ipad si das xbmc remiote app a ovladas kompletne celu kniznicu. Do xbmc si kniznicu nahras napr cez sambu. Pre mna najprivetivejsie riesenie. Kedze k dekodovaniu dochadza az v ramci toho prehravaca na ktorom je xbmc. A ta prehra asi naozaj vsetko. A ked vyskusas xbmc tak nebudes chciet nic ine. Mozes si ho dat aj na pocitac a vyskusat nejaku free xbmc app a uvidis ako to funguje.
Napísať odpoveď