stredna skola v rakusku

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
spawn9999
Light Expert
Light Expert

stredna skola v rakusku

Príspevok od používateľa spawn9999 »

prepacte, ak tu taka tema je ,ale nenasiel som ju tak som vytvoril tuto.
...som student 3.rocnika na gymnaziu. rozhodol som sa ze od zaciatku tohto roka pojdem studovat do viedne. rozhodol som sa na rok, ale pokial chcem, mozem sa kedykolvek vratit na slovensko. tam je uplne iny system.
a teraz moja otazka. ako to tam je ked prepadnem na polrok ? lebo viem ze na slovensku ked prepadnem na polrok, tak to je nic(este som neprepadol na polrok, ale viem,ze to tak je). dolezite je koncorocne vysvecko.
pytam sa to preto lebo z tej nemciny mam este nejake problemy a estesom sa do toho celkom nedostal. neviem co mam cakat.
dakujem za reakcie.
studovali ste niekto v zahranici na rok a potom ste sa vratili naspat a pritom ste neboli nejak perfektny v tom jazyku?
debo3000
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: stredna skola v rakusku

Príspevok od používateľa debo3000 »

ja som studoval v rakusku jeden rok na strednej. Bolo to ale uz pred 10 rokmi, takze neviem ci sa odvtedy daco nezmenilo.
Vtedy sa to dalo zvladnut, ucitelia v rakusku brali ohlad na to, ze moja nemcina nebola moc uzasna, ked som pri odpovediach alebo pisomkach hovoril chvilami po anglicky tak im to nevadilo. A taktiez som si predmety, ktore som nepotreboval aby mi uznali na slovensku, mohol dat ako neznamkovane. Minimalne na nemecky jazyk si to tak daj.
Napísať odpoveď