Stredoškolské štúdium v UK bez agentúry

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
ehm123
King
King

Stredoškolské štúdium v UK bez agentúry

Príspevok od používateľa ehm123 »

Ahojte,

viem, že takéto témy tu už boli, ale myslím že moja je od nich rozdielna.

No ja a dvaja spolužiaci zo strednej /Gymnázium/,by sme chceli ísť na začiatku budúceho šk. roka /vtedy budeme v 3. ročníku/ študovať na jeden trimester (3 mes.) do UK.
Chceme sa hlavne zdokonaliť v jazyku, ale myslím, že je tam toho ovela viac.

No hlavný problém je cez koho tam ísť.

Rozmýšľali sme aj nad agentúrou, ktorá by všetko vybavila a nemusel by som nič riešiť. Akurát, ceny sú strašne vysoké - pri štúdiu na rok, je to celkom priatelné, ale na tri mesiace to vychádza na strašné peniaze a navyše by sme museli bývať u hostiteľskej rodiny na dedine. Čiže ak by som skončil u blbej rodiny, ktorá by mi dala večierku o 20:00h a podobné srandy, tak by sa pekný výlet mohol zmeniť na peklo. Tiež by som denne musel dlho cestovať do/zo školy.

Lepšie riešenie mi príde riešenie, že si ubytovanie, školu a ostatok vybavíme sami.

Čo sa týka jazyka, jeden z nás je na veľmi dobrej úrovni, takže by problém s vybavovaním nebol. Tiež mám možnosť, poslať kamaráta aby vybavil nájom dopredu, podpísal zmluvu a my by sme prišli prakticky na hotové.

Keď som rátal predbežné náklady tak:
ubytovanie v Londýne ~ 200 - 300eur / mes - prenájom 2. príp. 3. izbového domu v North London
strava, cestovanie ~ 200 eur / mes - podla známeho, avšak si myslím, že to nemôže byť až také drahé, ale radšej beriem maximálne ceny
letenky ~ 100 - 200 eur - rátam jedna letenka tam na začiatku štúdia, jedna s5 na konci

Čiže za ten "výlet", by stál okolo 1700 eur. Je to síce dosť, ale zase to niesu zahodené peniaze. Cez agentúru by to stálo asi 2x toľko, čo už je nereálne. Čo je dosť veľa, za to, že za mňa vyplnia prihlášku a budú mi každý deň robiť osobný program.

Škola

Ďalší problém, ktorý riešim je škola. Netuším akým systémom tieto školy v zahraničí fungujú a či majú nejaký program pre študentov zo zahraničia. Je možné studovať predmety, ktoré mám u nás na škole a potom keď sa vrátime robiť len testy z predmetov, ktoré som tam nemal?? Tiež neviem či je možnosť študovať len jeden trimester - agentúry to ponúkajú, ale inak to nemusí byť dostupné. Keď som pozeral jednu školu v Brightone, tak tam mali strašne veľký výber kurzov a zaujmalo by ma či celé štúdium je len vlastne o zvolenom predmete, alebo to funguje ako u nás, že všetky predmety a pár hodín zvolený predmet.

Má niekto skúsenosť s nejakou strednou školou v Londýne - prípadne v inom meste? Teoreticky je mi jedno, kde tá škola bude, ale najradšej by som býval a študoval práve v Londýne, neviem prečo ale to mesto na mňa pôsobí strašne pokojne, ticho :) a to je presne to čo potrebujem. No zase, Londýn poznám len z filmov a z fotiek, takže čo sa týka tohoto môžem byť vedľa.

Vek

Ďalší náš problém je vek. Každý z nás bude mať v tom období tak pol až 3/4 roka pred 18. Ale prakticky nájom sa môže riešiť cez kamaráta, čo som čítal tak na letisku vek nerobí problém. Akurát neviem, ako je to zo školou, ale mohol by stačiť nejaký súhlas rodičov.

Takže ak má s týmto niekto skúsenosti a pomôže mi, budem mu veľmi vďačný. :)
Napísať odpoveď