Zdravím hoši.
Nie som sieťový technik a do sietí sa veľmi nevyznám, takže to, prosím, berte na vedomie.
Taktiež sa ospravedlňujem, ak som túto tému nezaradil správne, totižto táto téma súvisí s hrami,
softvérom a samozrejme aj s internetovými sieťami. Keby bol problém, prosím moderátora o presun.
Chceli sme si zahrať so spolužiakom Strongholda po nete, tak sme zvolili Hamachi. Prvý deň - všetko
OK. Obaja máme net od T-Comu, router a ako hovorím, bez problémov. Na Hamachi sme boli zelení.
Ale na druhý deň po istej dobe od založenia hry a hrania pripojenie vypadávalo. Potom som zašiel
skontrolovať Hamachi a už sme boli obaja modrí. Chcem podotknúť, že v prvý deň nám to šlapalo
bez toho, aby sme niečo menili vo firewalle, v nastaveniach routra alebo v nastaveniach siete Winu.
Obvykle som hostoval hru, kamoš tam buchol moju Hamachi IP a pripojil sa. Hráme, lagy žiadne a
kde-tu-zrazu "Connection Lost". Podľa odmeraných rýchlostí na rôznych weboch a taktiež podľa
merania pingu sme obaja vydedukovali, že v našom internete pravdepodobne chyba nie je.
Je možné, že Hamachi server je preťažený? Ako je možné, že raz sme zelení a inokedy modrí a to
bez toho, aby sme predtým niečo menili? Ešte jedna pikoška, používame rovnaký router a tak
mnohí radia, aby sme si pre hranie po Hamachi nastavili Port Forwarding. Tak som aj urobil, nastavil
som to konkrétne pre Crusadera (podľa http://www.portforward.com) a potom som UDP a TCP dosadil aj
do nastavení Hamachi. Lenže po tomto sa už ani hostovať nedalo ... no proste geniálne!
Budem vďačný za každú pomoc, lebo už máme na tú hru riadny absťák.
S pozdravom, G~SUS.