Su moje senzory v poriadku?

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Su moje senzory v poriadku?

Príspevok od používateľa Sapo »

Zdravim, skusal som na mojom CPU spustit zatazovy test OCCT a nejako sa mi nezda teplota jadier. Skakala medzi 46-47°C zatial co CPU sa "piekol" na 60°C. Preto sa chcem spytat, ci je takato teplota jadier normalna. Pouzivam chladic AC Freezer 64 Pro PWM (pri zatazeni siel fan na 100%).
Viac v prilohach
Dik
Prílohy
OC
OC
Graf z OCCT
Graf z OCCT
Graf z OCCT
Graf z OCCT
Graf z OCCT
Graf z OCCT
Graf z OCCT
Graf z OCCT
Graf z OCCT
Graf z OCCT
Graf z OCCT
Graf z OCCT
Graf z OCCT
Graf z OCCT
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Re: Su moje senzory v poriadku?

Príspevok od používateľa vikko78 »

neviem ako máš robenú skriňu, ale tá teplota po 15 min záťaži, no neviem..skúšal si ho zaťažiť na niekolko hodín?....inak by som siahol osobne po lepšom chladiči (AC freezer Xtreme, Noctua, Cynthie ninja) lebo ho vidím taknutý, poprípade na bočnicu nejaký aspoň 12cm fun...(ak nemáš) kvoli tepolote MCP
Sapo
Addict
Addict

Chladenie mam spravene takto. Akurat ze uz mam novu dosku a tie palicky pod VGA tam uz niesu. Je to tam upevnene trosku inak. Co sa tyka toho MCP to bude zrejme chipset a ten sa dost hreje (vsak nForce :? ) Tiez som rozmyslal nad tym ventilatorom, ale kamarat mi povedal, ze pokial mi komp nepada, tak sa s tym nemam zaoberat.

EDIT: Este ma napadlo, v predu mam jeden tusim 80mm fan zregulovany rezistorom na 50% otacok. (dole pri HDD)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Sapo švacni si malý 25mm vetrák na chipset, či už šróbikmi, alebo jedným - narvi to medzi rebrá], alebo drótikom ho tam upevni, je to fuk. Teplota pôjde nižšie. A každopádne tá teplota je zaujímavá, nemyslím si že by bol rozdiel jadra a povrchu tak markantným a býva to skôr naopak. Každopádne keď v burn teste chytíš AC Freezera a nepáli, tak má menej ako 55 stupňov, možno 50. Alebo skús externý teplomer. To sú dve možnosti :) trochu lamatérske, ale fungujú...

MCP je media communications processor, čiže chipset tuším takto nazývaný len pri nforce chipsetoch. MCP-D je napríklad pomenovanie southbridgu pri nforce chipsetoch.
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

ja osobne pri každom pc si zakladám na teplotách..tiež som mal MCP tých 60-70, ale som sa niekde na nete dočítal, že to je dosť a vďaka tomu bočnému fanu a vrchnému fanu som sa dostal na tieto teploty cca po 30min 100% záťaži. . inak ja mam skriňu riešenú takto.(domáca výroba :lol: sorry za kvalitu fota) fany mi idú na 50% stabilne a fan na cpu ide v klude na 40%..to pc vobec nepočujem :D -inak pokial ti to nepadá, tak je to asi o.k.
Prílohy
Teploty.jpg
PB200142.JPG
Sapo
Addict
Addict

uplink napísal:Sapo švacni si malý 25mm vetrák na chipset, či už šróbikmi, alebo jedným - narvi to medzi rebrá], alebo drótikom ho tam upevni, je to fuk. Teplota pôjde nižšie. A každopádne tá teplota je zaujímavá, nemyslím si že by bol rozdiel jadra a povrchu tak markantným a býva to skôr naopak. Každopádne keď v burn teste chytíš AC Freezera a nepáli, tak má menej ako 55 stupňov, možno 50. Alebo skús externý teplomer. To sú dve možnosti :) trochu lamatérske, ale fungujú...

MCP je media communications processor, čiže chipset tuším takto nazývaný len pri nforce chipsetoch. MCP-D je napríklad pomenovanie southbridgu pri nforce chipsetoch.
No tak viem si predstavit ako by ten maly 25mm fan vrieskal :D Mam doma este moj BOX z Athlona II a rozmyslam ze urvem z pasivu FAN a nejako ho pripevnim nad Chipset. Len dufam ze sa bude dat regulovat, lebo tie BOXy otrasne hucia. Niekedy este vyskusam pustit OCCT a skusim na pasiv prilozit ruku. Externy ventilator sice nemam, ale porovnam to napriklad s tym chipsetom ktory ma uz pri 5minutovom zapnuti PC 55-60°C.
Dik zatial

EDIT: vikko78: Bol to chipset od nForce?

//autoeditácia príspevku (28 Feb 2010, 14:59)
Dalej, mam par otazok (nebudem koli tomu zakladat novu temu) :)
(priloha)

Preco mi speedfan ukazuje len niekolko senzorov? (everest ich tam ma tonu)
Dalej Temp1=AUX (teplota) co to znamena, Na googly som nic nenasiel
Dalej v Speedfane mi neukazuje HDD, ani SMART (ale to od kedy mam W7. Na XP to ide v pohode)
Trochu OT. Preco mam v teste WinRaru "len" 1197kbs a v XPcku "az" 1790kbs? Dost velky rozdiel

Ď
Prílohy
Speedfan
Speedfan
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Speed fun vôbec nepoužívam, nejako som sa s nim nevedel dohodnúť. inak ten AUX je aj pre zaujímavosť a nakoniec aj ja mam n-force...Boužial len n-force 430, ktorý mi nedovolí taktnúť cpu...
Napísať odpoveď