Suchol som auto, ako je to s poistkou ?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Gulli
Light Star
Light Star

Suchol som auto, ako je to s poistkou ?

Príspevok od používateľa Gulli »

Caute, nevyznam sa moc do tychto veci a chcel by som sa spytat ako najlepsie postupovat ked som si suchol bok auta o stlp (na poskodenom mieste mi zisla farba a nahradila ho farba slpa, a nad kolesom co je vlastne cast zadneho naraznika to je prehnute), mam havarijnu poistku.
Dakujem
Fuxxo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Suchol som auto, ako je to s poistkou ?

Príspevok od používateľa Fuxxo »

mas havarijnu, nie je co riesit. nahlasit skodovu udalost, dat do servisu, zaplatit spoluucast a auto bude opravene..
Gulli
Light Star
Light Star

Fuxxo napísal:mas havarijnu, nie je co riesit. nahlasit skodovu udalost, dat do servisu, zaplatit spoluucast a auto bude opravene..
Diki za expresnu odpoved, ako vravim nevyznam sa v tom ako je to vlastne s tou havarijnou ked som si to sposobil sam. A co ak sa nachadzam momentalne v zahranici ? kedy to mam nahlasit ? robi sa nejaka obhliadka ?
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

OMG preco to nepises poistovni ale sem na forum?
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

No a aku mas havarijnu ? Kolega tiez platil havarijnu, v zime ho smyklo, zasiel do poistovne a tam ho zrusili s tym, ze si plati len tu zakladnu, do ktorej sa rata len cudzie zavinenie.
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

1.zavola na asistencnu sluzbu tvojej poistovne (mas to na zmluve havarijnej poistky)
2. panko/slecna v poistovni, s ktorym to budes riesit, da echo likvidatorovi
3. likvidator ti zavola a dohodne si s tebou obhliadku auta
4. kedze mas havarijnu, tak sa to bude zrejme riesit cez origo autoservis tvojho auta
5. likvidator ti po obhliadke da papier, co bude treba vymenit, nalakovat,...
6. s tymto papierom pojdes do servisu
7. servis ti opravi auto, vystavi fakturu, ktoru zasle do poistovni, ta zasle kryci list servisu, pojdes do servisu, zaplatis spoluucast (mas ju v zmluve napisanu, ze kolko, vacsinou to byva 166€), zoberies auto a mozes ist vlastnou cestou :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Alebo ak máš dobrý servis, ktorý úzko spolupracuje s Tvojou poisťovňou, celý tento proces za Teba vybaví aj servis.. :)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

tak a presno preto ma ist do poistovne :D to ze to bolo v zahranici nemusi spominat moze v pohode povedat ze auto mal zaparkovane, rano ho nasiel takto dovi dopo. Proste podla positky zistit ktora verzia je najlepsia pre neho :D
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Este pridam, moju skusenost. Ak mas moznost dat to opravit niekam do garaze/po znamosti poziadaj poistovnu o plnenie rozpoctom.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

PAuLi3 napísal:4. kedze mas havarijnu, tak sa to bude zrejme riesit cez origo autoservis tvojho auta
7. servis ti opravi auto, vystavi fakturu, ktoru zasle do poistovni, ta zasle kryci list servisu, pojdes do servisu, zaplatis spoluucast (mas ju v zmluve napisanu, ze kolko, vacsinou to byva 166€), zoberies auto a mozes ist vlastnou cestou :)
4. Co s tym ma origo servis??? Spravit to moze dat hocikde, kde mu spravia na to fakturu.
7. Dnes je uz kopa poistiek bez spoluucasti, resp. napr. s franzsirou 150 eur.
Gulli
Light Star
Light Star

Dakujem za odpovede, tak auto je 2 roky stare takze radsej to zaveziem do original servisu.

// Este mam otazku, co ked auto nie je pisane namna, tym padom ani poistka nie je namna ?
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Kopa poistiek bez spoluucasti sice je, ale stoja nehorazne peniaze, resp. ich nie je ani kopa, vacsina poistovni zacina na nejakych 66E, resp. 5%.

Ano, poistka nie je na teba, je na majitela auta.
Gulli
Light Star
Light Star

Asi som prepracovany vyjadrujem sa ako hnup. Myslel som ze ako je to s nahlasovanim a priebehom celeho toho procesu s poistovnou ked niesom vlastnik vozidla ? Mam to ohlasit ja alebo vlastnik ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Makovnik: Netaraj aspon. Pred mesiacom som vybavoval jednej znamej poistku na auto, kupovala uplne nove auto, tu ti dam cely mail z poistovne:
Ahoj,

PZP:
- Limity plnenia: škody na zdraví a úmrtí do výšky: 5 000 000, škody na majetku a ušlom zisku do výšky: 1 000 000
- Asistenčné služby
- úrazové poistenie vodiča a posádky
- poistenie bez spoluúčasti
- Ročné poistné: 92

Čo sa týka HP (viď príloha)
Cena MV (poistná suma): 15 500
Poistenie zahŕňa: poškodenie, zničenie, krádež, lúpež, živel, vandalizmus

Územná platnosť: geografická Európa

Poistenie na nové hodnoty

Spoluúčasť nahradená "franšízou 150", tzn. každá škoda nad 150 sa plní v plnej výške (aj na čelnom skle)

Bonusový produkt: každý rok klesá poistné o 6-7 %

V cene zahrnuté: poistenie batožiny na výšku 1660 a úrazové poistenie posádky

Krytie aj úmyselného požiaru

MV Asistenčné služby

Ročné poistné: 251,19

Ak by si potreboval upresniť, tak mi pokojne zavolaj, resp. napíš.
To je cena z Komunalnej poistovne z marca. Da sa povedat, ze je to bez spoluucasti, pretoze ako sam povedal v poistovni, na novom aute mas pri vsetkom skodu viac ako 150 eur a ked nie, tak treba tomu dopomoct. Teda kazda skoda nad 150 eur je plnena v plnej vyske. Suchnes blatnik, pripadne ho prehnes a hravo si sa dostal cez 150 eur, takze ti to preplatia uplne cele a ty neplatis nic. Len pre porovnanie, cena v Kooperative bola okolo 300 eur, uz si to presne nepamatam, mozno nieco malo pod 300 eur, avsak so spoluucastou 167 eur, resp. 5 percent. Do prilohy som prilozil aj letak, ktory mi poslal s cenou poistky.
Prílohy
Letak KASKO 5 benefitov.pdf
(829.13 KiB) 71 stiahnutí
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

OT: A plni si komunalna aj svoje povinnosti? Tiez som dostal od nich taku az velmi vyhodnu ponuku na HP, pricom konkurencia sa pohybovala 3-5x vyssie.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

V minulosti som plnil 2 skodu cez havarijnu z Komunalnej a nebol problem. Raz to bolo pri dazdi a skoku chodcov na prechod, takze nedobrzdenie, druha skoda bola, ked mi tukli auto na parkovisku a usli. Auto uz nemam a teraz mam inu poistovnu.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

To je nejake zazracne havarijne, co snad nema konkurenciu.
Za nieco take napr. v Alianzi by vypocitali cenu okolo 400eur. Mne na 4rocne auto s povodnou cenou 12000eur vypocitali v Axe 350eur, ak som chcel zlavu cca 35%, musel by som dokladovat tusim 5rokov bez nehody, co bol problem, kedze auto poistku nemalo, ani tolko rokov.
V Kooperative som mal povodnu cenu 225, aktualne po 3 rokoch platim 187E a to mam spoluucast 10% alebo 166E.

Kazdopadne bude dakde cert zakopany, poistovna si do hniezda nenaserie.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Cert je zakopany v tom, ze Allianz ma najvyssie ceny poistiek.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Potom sa Allianz volaju vsetky ostatne poistovne, lebo pri vyssej cene mojho auta by som sa dostal na cenu ako v Komunalnej a pri nizsej spoluucasti som este vyssie.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Allianz ma vsetky poistky vysoke, o tom hovorila predsa otvorene aj Slovenska asociacia poistovni a ze v spolupraci s NBS budu chciet Allianz prinutit znizit ceny poistiek. Na trhu je Kooperativa a Komunalna na tom dost podobne, spadaju obe pod Viennu a ich ceny aj podmienky su podobne, napríklad pri zakonnej poistke byva rozdiel akesi to euro, dve, tri, pri havarijnej ide o to ci niektora z nich ponuka akciu na poistenie alebo je mozne uplatnit zlavove kupony, ktore davali na zlavomatovych weboch. Bezne si tieto kupony brali poistovatelia z poistovne, aby mohli potom svojim potencialnym klientom uplatnit zlavu.

Neviem kto ti robil poistku, ale da sa tam spravit urcite nizsia cena. 40 percent zlavu ti vie dat pracovnik poistovne hned z fleku, je to bezna zlava, ktora sa dava. Dalsich 5 percent vedia dat za rocnu platbu. To mas zlavu 45 percent. Ak by si dokazal dokladovat bezskodovy priebeh, tak tam vie dat este 5 percent a uz si na patdesiatich percentách. O rok by ti to, ak nemas skodu, kleslo o 5-10 percent. Takze by si sa dokazal dostat o na dalsi rok na 55-60 percent.
Napísať odpoveď