Sugescia

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Sugescia

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Ahojte, poznáte niekto dokument o sugescii ? alebo nejakú literatúru ? Alebo smer kde by som mal ďalej hľadať ...

Pozeral som rôznych iluzionistov ktorí takto dostali ľudí (viem, slovo iluzionista hovorí samo za seba).
V tých videách, ich trikoch, to je určite prehnané, ale rád by som zistil ako to funguje, resp ako to aj skúsiť.
Všetku literatúru čo som našiel, bola skôr o reči tela, ako niekoho presvedčiť, že mám napr. pravdu alebo vyzerám sebaisto... Tu ide o to, vyvolať rozhodnutie u osoby ktoré chcem ja, ale aby si myslela, že na to prišla sama vlastním rozhodnutím.

:lol: Čestne prehlasujem, že nemám žiadne nekalé úmysly !
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Sugescia

Príspevok od používateľa Grim »

...celkom dobrý dokument bol Derren Brown - Magie a manipulace mysli...ale nečakaj veľmi, že sa dozvieš ako to robí...je to výsledkom dlhoročného náročného štúdia zakladajúcom sa na analýze ľudskej povahy a neverbálnej komunikácie...osobne si myslím, že to je ten najvyšší stupeň...maxinum, ktoré sa dá vytrieskať z takýchto znalostí...skôr by som volil benevolentnejšiu taktiku a uspokojil by som sa s naučením na vytvárať priaznivý/nepriaznivý dojem na ľudí podľa môjho želania...v tom prípade by si si mal prečítať knihu Tajná řeč těla (D.Lewis)...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Práve vďaka Derrenovi ma to nesmierne zaujalo. Chápem, že treba na to psychológiu - mať neskutočné znalosti, mať na to aj povahu, charakter ...

Mne nejde o to aby som sa ja stal takýmto "vsuňmyšlienkárom" ... No zdalo sa mi to až moc dobré čo robil v TV, predpokladám, že často krát to bolo
o dosť prikrášlené. Chcel by som vedieť, čo je také maximum sugescie a zhruba ako to funguje, nejaké tie príklady, ukážky ...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...maximum sugescie je práve Derren...určite mnohé z toho bolo inscenované, ale išlo hlavne o ukážku toho, kam až je možné sa dostať...spomínam si na jednu časť, v ktorej dokázal človeku odviazať kravatu, aby si to dotyčný nevšimol...na toto voľne nadväzuje seriál The Real Hustle, v ktorom sa objavujú podvody, ako ukradnutie hodiniek, mobilu alebo peňaženky človeku bez toho, aby si to všimol...samozrejme tam už to nieje len o psychológii, ale aj o rýchlosti rúk a reakcii...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

TRH poznám, ale to už je tak ako hovoríš ... šikovnosť rúk. Taktiež ten Derren s tou kravatou. Na to si tuším spomínam, to bolo na tej stanici ... avšak tu tiež celkom využíva šikovnosť rúk, pohybov.
Myslel som skôr niečo také, že len človeka počúvaš čo ti hovorí, ... nepovie tú konkrétnu myšlienku, ale docieli to aby to napadlo teba a myslel si si, že je to tvoj nápad, tvoja myšlienka.
Napísať odpoveď