SURNE: KUPA LCD TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Klo_b_asa
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

SURNE: KUPA LCD TV

Príspevok od používateľa Klo_b_asa »

Prosím poradte medzi týmito dvoma LCD TV. Poprípade poradte nejaký v podobnej cenovej hladine.

Kód: Vybrať všetko

http://www.hej.sk/audio-video/obchod/741427/lg/lg-32lt75/#tab-zalozky

http://www.hej.sk/audio-video/obchod/535830/philips/philips-32pfl5403d/
DAKUJEM
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

- ked by som mal vyberat s tychto dvoch tak bral by som LG , paci sa mi viac dizajn (subjektivna vec) , parametrovo su na tom velmi podobne , LG je o nieco lacnejsi a dalsia z veci co by ma presvedcila je ten 160GB integrovany disk sluziaci na nahravanie co myslim je velmi zaujimava vec najme ak byvas v meste kde je digitalne vysielanie. Odporucal by som zajst do NAYka alebo niejakeho vecsieho obchodu kde by si si ich mohol pozriet a rozhodnut sa podla kvality obrazu , nech ti povie nazor aj predavac a potom si najst najlespiu cenu na nete a objednat si vitaza. Inak je dost smiesne ze sa propaguje :

Popis LG 32LT75

LCD Televízor s rozlíšením Full HD, digitálnym DVB-T tunerom a integrovaným 160 GB veľkým pevným diskom.

- pricom ani jeden s tychto dvoch nieje full HD ale Phlips to ma aspon spravne udane

- ja osobne poskulujem po :
http://www.alza.sk/lcd-displej-s-tv-tun ... 104463.htm

len ja to chcem k pocitacu , je to mensie ako tie dva o ktorych rozmyslal ale je to full HD a nemal by som tolko miesta lebo sediet meter a pol od takehoto monitora by ma asi pripravilo o zrak nehovoriac o krku :D

v dnesnej dobe sa tieto monitore predavaju ako huby po dazdi a osobne dnes keby som kupoval TV s vyssou uhloprieckou tak jedine s full HD , s poriadnim prehravacom k tomu , domace kino .. vsetko to stoji pekne peniaze ale tak je to zas investicia na par rokov dopredu ...

dufam ze som aspon trosku poradil ... :)
eldorado08

Príspevok od používateľa eldorado08 »

Philips 32PFL5403D, veľmi dobrý pomer cena/výkon, ten LG je už starší model /tuším r. 2007/,

Popozeraj ešte tieto:

http://www.hop.sk/produkt/sony-kdl-32s4000/

http://www.datart.sk/katalog/LCD-televi ... G6000.html

:)
Klo_b_asa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Dakujem za rady. A chcem sa ešte opýtať, poznáte ešte nejaké alternatívne LCD TV s integrovaným HDD? Ak ano dajte prosím linky
eldorado08

Klo_b_asa napísal:Dakujem za rady. A chcem sa ešte opýtať, poznáte ešte nejaké alternatívne LCD TV s integrovaným HDD? Ak ano dajte prosím linky
Ak dobre viem, len LG mal/má také telky... :D
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

po navsteve isteho obchodneho retazca s elektronikou (pobocky po celej SR, dokonca aj ČR a PL) konkretne reklamacneho oddelenia by som si nikdy nekupil nic od LG (konketne myslim LCD TV a Plazmy pretoze tolko pokazenych TV od inych znaciek som nikdy nevidel )

a ak mozem poradit tak chod do znaciek ako SONY, SAMSUNG

Philips nieje tiez na zahodenie
majooo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa majooo »

ono to je aj tym ze LG sa dost kupuje....by si sa cudoval kolko reklamacii mame na samsung a skoro nic na panasonic...ale to je tym ze sa samsungov predava 10x viac...
ale tak do LG by som tiez nesiel
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

patro16 napísal:po navsteve isteho obchodneho retazca s elektronikou (pobocky po celej SR, dokonca aj ČR a PL) konkretne reklamacneho oddelenia by som si nikdy nekupil nic od LG (konketne myslim LCD TV a Plazmy pretoze tolko pokazenych TV od inych znaciek som nikdy nevidel )

Tak reklamácii na LG býva asi 3x viac ako na Samsung, lenže LG sa aj predáva pomaly 10x viac ako spomínaný Samsung. Čo ja viem tak Samsungy sú momentálne asi najkazivejšie telky.

A ja narozdiel od tých nadomnou by som išiel do LG. Konkrétne do 42pg6000, ale v tvojich cenách zase by som zvolil 32pg6000 - ale tento nemá disk.

Ten model čo si si vybral od LG je už taký postarší - sa mi zdá 2007. - no proste nič extra, ale má disk a tých s diskom veľa na výber nieje. Ale určíte keby som si vyberal ja telku s diskom tak idem do 42pg6900, lenže tá je o niečo väčšia a drahšia ako tie čo si si ty vybral.
eldorado08

patro16 napísal:po navsteve isteho obchodneho retazca s elektronikou (pobocky po celej SR, dokonca aj ČR a PL) konkretne reklamacneho oddelenia by som si nikdy nekupil nic od LG (konketne myslim LCD TV a Plazmy pretoze tolko pokazenych TV od inych znaciek som nikdy nevidel )

Súhlasím... trošku mimo témy :D :D :D Neviete ako je so spoľahlivosťou domácich kín od LG?? Veľmi vážne uvažujem o kúpe, má lepší zvuk ako Panák a Sony, len sa bojím čo sa týka spoľahlivosti (mechanika, koncový stupeň zosilňovača atď...)?? Díky :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Michaelo105 napísal:Tak reklamácii na LG býva asi 3x viac ako na Samsung, lenže LG sa aj predáva pomaly 10x viac ako spomínaný Samsung. Čo ja viem tak Samsungy sú momentálne asi najkazivejšie telky.

A ja narozdiel od tých nadomnou by som išiel do LG. Konkrétne do 42pg6000, ale v tvojich cenách zase by som zvolil 32pg6000 - ale tento nemá disk.

Ten model čo si si vybral od LG je už taký postarší - sa mi zdá 2007. - no proste nič extra, ale má disk a tých s diskom veľa na výber nieje. Ale určíte keby som si vyberal ja telku s diskom tak idem do 42pg6900, lenže tá je o niečo väčšia a drahšia ako tie čo si si ty vybral.
No lenže LG 42PG6000 je plazma a autor témy sa zaujíma o LCD, ale ak by sa predsa len rozhodol pre plazmu, tak aj ja by som mu z osobnej skúsenosti odporučil tento LG model :wink:
majooo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa majooo »

eldorado08: Uz by som domace kino od LG nekupoval. Kupli sme jedno asi pred 3rokmy za 17 000sk a ako naschval sa po 2rokoch pokazil snimac nenacita uz vobec nic. A oprava sa nepolati. Takze sme kupili nove od panasonicu a toto pokazene si dali rodicia do spalne.
eldorado08

majooo napísal:eldorado08: Uz by som domace kino od LG nekupoval. Kupli sme jedno asi pred 3rokmy za 17 000sk a ako naschval sa po 2rokoch pokazil snimac nenacita uz vobec nic. A oprava sa nepolati. Takze sme kupili nove od panasonicu a toto pokazene si dali rodicia do spalne.
Hmmm... Od toho sa bojím aj ja :cry: :cry:
Klo_b_asa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Asi ti poriešim tak, že kúpim LCD bez HDD a k tomu nejaký rekordér s HDD aby som si mohol nahrávať.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Klo_b_asa napísal:Asi ti poriešim tak, že kúpim LCD bez HDD a k tomu nejaký rekordér s HDD aby som si mohol nahrávať.
Určite by to bola lepšia voľba ako s hdd, pretože tie s hdd sú väčšinou staršie modely, alebo modely so slabším kontrastom. - aspoň čo moja pamäť siaha a moje vedomosti.

Ak chceš lcd bez hdd tak za slušné prachy zoženieš aj 32lg3000, ktorá je good. Ale na tvojom mieste by som určite v takom prípade aj pouvažoval nad plazmou 32pg6000.

Ono záleží aj na aké účely to chceš a či by išla tá telka úplne celý deň, alebo nie. Ak by to nešlo úplne celý deň, tak by som určite zvážil tu plazmu, pretože plazmy majú dnes na svojej strane podstatne viac výhod ako lcd a jednou z tých výhod je aj cena a druhou krajší obraz. (menej náročná na signál, hlbšie farby)
Klo_b_asa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Po pravde, chcem si zariadiť byt a teda chcem aj telku. Denne pozerám telku tak hodinku najviac dve (televízne noviny) Možno sem tam aj nejaký film alebo seriál ked ide. Čiže som ten najmenej náročný divák :) A preto si radšej nechám poradiť :)
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Klo_b_asa napísal:Po pravde, chcem si zariadiť byt a teda chcem aj telku. Denne pozerám telku tak hodinku najviac dve (televízne noviny) Možno sem tam aj nejaký film alebo seriál ked ide. Čiže som ten najmenej náročný divák :) A preto si radšej nechám poradiť :)
Takže pre teba, keďže to nepôjde celý deň tak by som šiel do tej 32pg6000. A ešte k tomu táto telka teraz býva pomerne dosť často v akciách za cca 460 eur čo je parádna cena a priamo z obchodu a nie z netu. Za túto cenu lcd televízor, ktorý by ti dal taký istý pekný obraz nezoženieš.

A ako hovorím plazmy dneska drvia lcd svojím výhodami oproti nim. Samozrejme pokiaľ neuveríš takým fámam ako že sa idú prestať vyrábať, prípadne už prestali vyrábať, alebo že májú nehorázne vysokú spotrebu. :D :lol:

Však si ju pozri priamo na ofic stránke lg.cz a zhodnoť.... Podľa mňa má ešte jednu schovanú výhodu a tou je nestarnúci dizajn, pretože sklo bude v móde dnes aj o desať rokov.
Klo_b_asa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ked aj tak neviem aky je zasadny rozdiel medzi LCD a Plazmou :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Pri LCD vidím ako jedinú výhodu to, že ho môžeš použiť aj ako plnohodnotný monitor k PC, zatiaľ čo plazmy valcujú LCD telky hlavne v cene a kvalite obrazu.
Klo_b_asa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Čiže ked mam na notebooku HDMI a aj na Plazme je HDMI tak to nebudem mocť prepojiť? či ako

//autoeditácia príspevku ( 26 Apr 2009, 23:28 )
A čo tak toto:

http://www.alza.sk/32-lcd-tv-philips-32pfl5403d-d101816.htm

http://www.alza.sk/32-lcd-tv-sony-d100895.htm

http://www.alza.sk/32-lcd-tv-sharp-d95987.htm
Tie ceny si nevšímajte.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Klo_b_asa napísal:Čiže ked mam na notebooku HDMI a aj na Plazme je HDMI tak to nebudem mocť prepojiť? či ako

//autoeditácia príspevku ( 26 Apr 2009, 23:28 )
A čo tak toto:

http://www.alza.sk/32-lcd-tv-philips-32pfl5403d-d101816.htm

http://www.alza.sk/32-lcd-tv-sony-d100895.htm

http://www.alza.sk/32-lcd-tv-sharp-d95987.htm
Tie ceny si nevšímajte.
Môžeš.

Z tých čo si ty vybral by som zobral sonyčko kvôli tunerom - dvb-c.

Rozdiely lcd vs. plazma

lcd:

častejší jav full hd - dnes takmer nevyužitelné
odozna väčšinou 5-8 ms
obraz sa mení pri pohľade zboku, zdola, zhora
náročnejšia na signál
pri slabšom signále sa môže vyskytovať tzv kocky
stála spotreba napísaná vzadu

plazma:

odozva 0,001 ms
hlbšie, reálnejšie farby
nehorázne nízka cena
menej náročná na signál
obraz sane mení pri pohľade zboku, zdola, zhora
krajší obraz
kolísavá spotreba v závislosti od toho čo sa pozerá - hokej - mierne vyššia ako lcd, tmavší film - mierne nižšia ako lcd, cca +-10% od lcd
Napísať odpoveď