Suseda pýta Cirkevnú dan
-
GoldenEdge
Amateur
Suseda pýta Cirkevnú dan
Zdravim , kazdoročne rodinné domčeky v mojom meste objeha naša susedka a pýta si od ludi Cirkevnú dan . postava kolko krat pred domom a ked neplatime tak sa v kuse vracia a spamuje nas . jedna sa o 20 eur "dan" teda nič strašné ale nebudem platit nejakú dan ked platim cca 20K(20000) Eur DPH ročne ... nepreukazuje sa žiadnim preukazom , beha v civile a spamuje zvončeky . je možné že je to podvodna "evil " susedka
alebo ju naverboval farar aby si pýtala peniaze ? na cirkevnú dan nepotrebuje nejaké potvrdenie ? sme povinný platit cirkevnú dan ? mne to nejde do hlavy ako je možné že susedka ktora smrdi jak moly a alpa a beha po meste spamovat ludi na curkevnú dan v papučiach bez potvrdenia
nwm mne to pride sakra podozrive na 21.storočie . je mozné sa proti tomu nejak branit ? udat ju na zivnostnenský , na NAKA alebo NBSke ? mam skúsit spravit tajnú video nahravku ako dôkaz ? alebo je to 100% legit ?. ak je to legit ako si to overit ? sú to malé peniaze ale tu ide o princip
-
javatar
Hardcore addict
Re: Suseda pýta Cirkevnú dan
To zavana podvodom. Nic neplat.
-
GoldenEdge
Amateur
ok . minulý rok nas čakala pred firmou ked sme povedali že nechceme platiť tak to zrejme nepochopila a stala tam a o hodinu znova prišla . a po šichte hadajte
čakala tam znova . toto je každý rok .. ak je to nejaký podvod tak by som rad vedel ako to zistiť a vyriešiť .
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Kamo na toto je velmi jednoduche riesenie. Pouzi svoju hlavu! Ziadna cirkevna dan neexistuje. Nechapem ako si si len na sekundu mohol mysliet ze to je pravda lol. Pekne s vami vydrbala 
A naco to chces niekde hlasit?
Keby si na nu niekoho zavolal tak by ta skor vysmiali. To je jak stazovat sa na bezdaka, ktory si pyta od teba peniaze. Absolutne bezpredmetne.
A naco to chces niekde hlasit?
Keby si na nu niekoho zavolal tak by ta skor vysmiali. To je jak stazovat sa na bezdaka, ktory si pyta od teba peniaze. Absolutne bezpredmetne.
Tak keď tam bude najbližsie postávať a pýtať peniaze "ako cirkevnú daň", zavolaj normálne 158. Ak organizácia, pre ktorú to akože vyberá, nemá o tejto zbierke ani poňatia, ide o trestný čin podvodu. A pokiaľ ju skutočne poveril nejaký farárko, tak mu hrozí pokuta, pretože zjavne nebol dodržaný zákon o verejných zbierkach.
https://www.minv.sk/?registracia-verejnych-zbierok
https://www.minv.sk/?registracia-verejnych-zbierok
Na vyber dani je tu stat, trebars Financna sprava, obce a mesta. Nie suseda co takto okrada ludi.
-
GoldenEdge
Amateur
to naozaj ?? dpč moja predtucha bola spravna .. naozaj neexistuje ? ked to dam do google "cirkevna dan" tak to niečo vyhodí . ešte si počkam na par reakcii či tu nebude niekto kto sa vyzná v cirkvi . chcel by som to riešiť , ak sa mi podarí zachraniť nejaký peniaz pred podvodom tak to bude mať zmysel . Len si predstavte že je tá cirkevna dan Legit a ja ju nahlasim na policiu potom budem ja za ko*ot .. ako vo filme twl
ako ten fejkový čašník (taký komunistický film)
Cirkevná daň je bežná hneď vedľa v rakúsku, ale nechodí ju vyberať suseda...
Trolling ma byť vtipný. Toto je maximálne trápne.GoldenEdge napísal:to naozaj ?? dpč moja predtucha bola spravna .. naozaj neexistuje ? ked to dam do google "cirkevna dan" tak to niečo vyhodí . ešte si počkam na par reakcii či tu nebude niekto kto sa vyzná v cirkvi . chcel by som to riešiť , ak sa mi podarí zachraniť nejaký peniaz pred podvodom tak to bude mať zmysel . Len si predstavte že je tá cirkevna dan Legit a ja ju nahlasim na policiu potom budem ja za ko*ot .. ako vo filme twlako ten fejkový čašník (taký komunistický film)
wtf... by som ju poslal dpc takym sposobom ze by po nej nezostal ani smrad nie to este aby zvonila zas. sa necudujem ze to tu vyzera tak ako vyzera ked ludia este na toto pristupia
-
GoldenEdge
Amateur
Teraz nechapem . je to podvod nie troling nie ?ephramko napísal: Trolling ma byť vtipný. Toto je maximálne trápne.
trolling tu predvadzas ty
pripadne si blby, tazko povedat
pripadne si blby, tazko povedat
-
GoldenEdge
Amateur
Nie , trolling to naozaj nieje(bohužial) . tak asi som blbec . ako je možné že ju nikto nenahlasil ? to nikomu neprišlo divné že tu beha suseda po meste vyberať dane ? zajtra zavolam na danový úrad či ich majú v evidencii , a či je normalne že to vyberá suseda a ani sa nepreukáže . dam vam vediet ako to dopadlo .
-
yoggy
Ty danovy urad, zavolaj rovno Ficovi ehm Pellegrinimu, jeho sa na to spytaj 
-
Andi_Cibula
Addict
Vztýč u seba vlajku Islamského štátu, schválne, že ako bude reagovať.
-
GoldenEdge
Amateur
-
Andi_Cibula
Addict
Tak to musí mať slušnú kuráž, keby to riskoval on.
To znie ako výzva dokonca.
To znie ako výzva dokonca.