Suseda pýta Cirkevnú dan

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
GoldenEdge
Amateur
Amateur

Suseda pýta Cirkevnú dan

Príspevok od používateľa GoldenEdge »

Zdravim , kazdoročne rodinné domčeky v mojom meste objeha naša susedka a pýta si od ludi Cirkevnú dan . postava kolko krat pred domom a ked neplatime tak sa v kuse vracia a spamuje nas . jedna sa o 20 eur "dan" teda nič strašné ale nebudem platit nejakú dan ked platim cca 20K(20000) Eur DPH ročne ... nepreukazuje sa žiadnim preukazom , beha v civile a spamuje zvončeky . je možné že je to podvodna "evil " susedka :D alebo ju naverboval farar aby si pýtala peniaze ? na cirkevnú dan nepotrebuje nejaké potvrdenie ? sme povinný platit cirkevnú dan ? mne to nejde do hlavy ako je možné že susedka ktora smrdi jak moly a alpa a beha po meste spamovat ludi na curkevnú dan v papučiach bez potvrdenia :D nwm mne to pride sakra podozrive na 21.storočie . je mozné sa proti tomu nejak branit ? udat ju na zivnostnenský , na NAKA alebo NBSke ? mam skúsit spravit tajnú video nahravku ako dôkaz ? alebo je to 100% legit ?. ak je to legit ako si to overit ? sú to malé peniaze ale tu ide o princip
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Suseda pýta Cirkevnú dan

Príspevok od používateľa javatar »

To zavana podvodom. Nic neplat.
GoldenEdge
Amateur
Amateur

ok . minulý rok nas čakala pred firmou ked sme povedali že nechceme platiť tak to zrejme nepochopila a stala tam a o hodinu znova prišla . a po šichte hadajte :D čakala tam znova . toto je každý rok .. ak je to nejaký podvod tak by som rad vedel ako to zistiť a vyriešiť .
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Kamo na toto je velmi jednoduche riesenie. Pouzi svoju hlavu! Ziadna cirkevna dan neexistuje. Nechapem ako si si len na sekundu mohol mysliet ze to je pravda lol. Pekne s vami vydrbala :D

A naco to chces niekde hlasit?
Keby si na nu niekoho zavolal tak by ta skor vysmiali. To je jak stazovat sa na bezdaka, ktory si pyta od teba peniaze. Absolutne bezpredmetne.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Tak keď tam bude najbližsie postávať a pýtať peniaze "ako cirkevnú daň", zavolaj normálne 158. Ak organizácia, pre ktorú to akože vyberá, nemá o tejto zbierke ani poňatia, ide o trestný čin podvodu. A pokiaľ ju skutočne poveril nejaký farárko, tak mu hrozí pokuta, pretože zjavne nebol dodržaný zákon o verejných zbierkach.
https://www.minv.sk/?registracia-verejnych-zbierok
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Na vyber dani je tu stat, trebars Financna sprava, obce a mesta. Nie suseda co takto okrada ludi.
GoldenEdge
Amateur
Amateur

to naozaj ?? dpč moja predtucha bola spravna .. naozaj neexistuje ? ked to dam do google "cirkevna dan" tak to niečo vyhodí . ešte si počkam na par reakcii či tu nebude niekto kto sa vyzná v cirkvi . chcel by som to riešiť , ak sa mi podarí zachraniť nejaký peniaz pred podvodom tak to bude mať zmysel . Len si predstavte že je tá cirkevna dan Legit a ja ju nahlasim na policiu potom budem ja za ko*ot .. ako vo filme twl :D ako ten fejkový čašník (taký komunistický film)
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Cirkevná daň je bežná hneď vedľa v rakúsku, ale nechodí ju vyberať suseda...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

GoldenEdge napísal:to naozaj ?? dpč moja predtucha bola spravna .. naozaj neexistuje ? ked to dam do google "cirkevna dan" tak to niečo vyhodí . ešte si počkam na par reakcii či tu nebude niekto kto sa vyzná v cirkvi . chcel by som to riešiť , ak sa mi podarí zachraniť nejaký peniaz pred podvodom tak to bude mať zmysel . Len si predstavte že je tá cirkevna dan Legit a ja ju nahlasim na policiu potom budem ja za ko*ot .. ako vo filme twl :D ako ten fejkový čašník (taký komunistický film)
Trolling ma byť vtipný. Toto je maximálne trápne.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

wtf... by som ju poslal dpc takym sposobom ze by po nej nezostal ani smrad nie to este aby zvonila zas. sa necudujem ze to tu vyzera tak ako vyzera ked ludia este na toto pristupia
GoldenEdge
Amateur
Amateur

ephramko napísal: Trolling ma byť vtipný. Toto je maximálne trápne.
Teraz nechapem . je to podvod nie troling nie ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

trolling tu predvadzas ty
pripadne si blby, tazko povedat
GoldenEdge
Amateur
Amateur

Nie , trolling to naozaj nieje(bohužial) . tak asi som blbec . ako je možné že ju nikto nenahlasil ? to nikomu neprišlo divné že tu beha suseda po meste vyberať dane ? zajtra zavolam na danový úrad či ich majú v evidencii , a či je normalne že to vyberá suseda a ani sa nepreukáže . dam vam vediet ako to dopadlo .
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Ty danovy urad, zavolaj rovno Ficovi ehm Pellegrinimu, jeho sa na to spytaj :lol:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Vztýč u seba vlajku Islamského štátu, schválne, že ako bude reagovať.
GoldenEdge
Amateur
Amateur

:D to by som si našiel rozbité okno a rozrezané gumy na aute , to nebudem riskovať :smt081
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tak to musí mať slušnú kuráž, keby to riskoval on.
To znie ako výzva dokonca.
Napísať odpoveď